Slaná torta
Pozrite si aj
Ahoj,ja dávam toustový a tenučkú vrstvu nátierky,na to platok šunky,syra a stále kolom dokola na výšku,akú chceš. Dobre sa tu ukladá,je rovnomerne vysoká a žiadny odpad(obdlžnik,štvorec). Najlepšia je na 2-3deň. Používam aj celozrnný a perfektne to potom vyzerá,keď sa krája. pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Majenka
ja som robila slanú tortu z toustových chlebíkov, v tvare obdĺžnika podľa tohto postupu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13821
Akurát som ju ozdobila po svojom.Tu je moja slaná torta ale je odfotená zhora :
http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/slana-torta-na-dcerinu-25-ku
Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si chleba pečiem sama. Lebo požadovaný tvar chleba aj tak v obchode nekúpim. Takže si upečiem chlieb, podľa tvaru a veľkosti aký potrebujem. Neboj sa, nie je to ťažké, len prvý krát je to ťažšie.
Receptov na chleba je dosť. Ale keď si chceš byť istá, tak si kúp práškovu zmes na prípravu chleba. Dostať ho vo všetkých potravinárských reťazcoch. Ja som si obľubila tmavý chlieb so semiačkami. Na reze vypadá dobre aj výborne chutí. Majú ho radi keď ho z neho pripravujem.
Pár obrázkov ako moje slané torty vypadajú najdeš aj na mojich "stránkach".
Dávam ti sem aj fotopostup, možno som ti niečim pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška je som piekla to Tvoje slané pečivko, je fantastické, skoro všetko zjedené a idem znova, ale touž musím schovať, díííííík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve ju pečiem.Robím podkovu, cesto dobre dochutím korením a bylinkami.Aj recept som tu kdesi napísala. Torta má veľký úspech. http://www.tortyodmamy.sk/?q=slane/oblubena-slana-podkova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alenka R, ďakujem za pochvalu, ale neviem ktoré by to malo byť? Ako sa volá čo ti chutilo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj. Ja som robila poschodovú slanú tortu. V tortovej forme som dala stuhnúť aspik - to bola spodná časť torty a vrchná časť bola z toustového chleba.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška, sú to syrové, bryndzové,praclíky a tie roládky,už ďalšie dávky odpočívajú v chladničke, z každého som pre istotu robila dvojdávku, môžem pohostiť celé sídlisko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám všetkým za rady
zajtra budem robiť uvidím ako sa mi to podarí..... Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No dievčence to je úžasnééééééé.Doteraz som robila len sladké torty,ale toto musím vyskúšať.Idú sviatky moji chlapi sa potešia.Dakujem za skvelé inšpirácie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alenka R
aj ja hovorím, že tie sú jedna lepšia ako druhá.
Škoda, že najlepšie sú len čerstve. Alenka, ja slané "konzervujem mrazom",
totiž aké čerstve sa uloží do mrazáku také sa vyberie. Mám to vyskušané.
Ešte vlažné naložím do krabíc a šup do mrazáku. A toto radím aj zákazníčkam, keď berú väčšiu objednávku a nebude na ten deň. Odomňa si zoberú ešte teplé, ale potom si čerstvosť musia ustrážiť samé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, šikulky a šikulkovia, chcem Vás veľmi pekne poprosiť o radu ako na slanú tortu??? ozdobiť by som ju aj vedela
ale chcela by som radu, z čoho vnútro??? či z okrúhleho chleba, alebo z toustového??? má to byť poschodová. Keď by to bolo z toustového chĺebíku tak sa bojím či to nebude veľmi tenké teda(korpus) a veľa nátierok v tom??
Ďakujem všetkým vopred za radu, torta má byť hotová zajtra....
