reklama

prosim pomoc

Aja , 02. 04. 2008 - 16:12

reklama

ahojte všetky šikovne babenky prosim vas ako mam vyšlahať taky leskly a tuhy sneh na zdobenie Smútok Smútok ja sa tu trapim a moj je taky zgrcnuty čim viac ho šlaham tym je ho menej a surne ho potrebujem ešte dnes ked ste niektora na nete prosim napiste presny postup aj kolko coho a v akom poradi ,či treba dať cukor aj bielka hned spolu alebo najprv bielka slahať a až potom cukor a kedy nad paru som nejake nemehlo ale neviem si radyPlačem Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

mariad, St, 02. 04. 2008 - 19:13

na jeden bielok treba dat 70 g cukru najlepsie povazsky krystal moze sa dat hned a hned treba aj slahat nad parou cas slahania je podla mnozstva hmoty ked je vyslahany tak ye stoji na prste spic zlozime a este slahame asi 15 min. a obcas premiesame az do vychladnutia a potom zdobime prajem uspech

Aja, St, 02. 04. 2008 - 19:54

dakujem Ti mariaduspech sa nekonal ani po 4-krat Plačem robim vždy zo 4 bielkov a davam 280 g cukru presne navaženeho aj 1 vanilku šlahala som to aj hned nad parou aj po 10 minutach aj som davala cukor s bielkami spolu naraz aj som šlahala najprv bielka a ked boli vyšlahane teda napenene tak som dala cukor a vysledok stale rovnaky cukor chrumka a zo 4 bielkov je masy tak do poly sacku na zdobenie a špricka sa upchava od kryštalikov šlahala som bez jedinej prestavky asi trištvrte hodiny a masy bolo stale menej a menej a hrudiek viac doslova sa to zrazilo a nebol horuci lebo som ho davala vždy dole z pary a potom spať už naozaj neviem co mam robiťSmútok Plačem

lydia, St, 02. 04. 2008 - 20:03

Mne sa to ešte nestalo ale: riad musí byť dobre umytý saponátom, bielka bez kúska žľtka, hneď nasypem kr. cukor,štipku soli, šľahám nad vriacou vodou (nie ako o dušu)metličkou a asi po štvrťhoďke šľahačom do úplného zhustnutia. Akurát je ten rozdiel, že ja šľahám viac bielkov, tie štyri si možno prv vyšľahala ako sa bielka uvarili, príď zaučím Pohoda Chichocem sa

Aja, St, 02. 04. 2008 - 20:26

vieš žeby som aj prišla? ale určite si z daleka ja som z uplneho vychoduChichocem sa Chichocem sa

Ahoj Ajka ja dávam na bielok 7,5 dkg práškového cukru.Najskôr si bielky s cukrom predšľahám apotom ich šľahám nad parou.Vždy sneh skúšam tak,že nesmie spadnúť z ližičky.Ako náhla ti začne kryštalizovať už sním nič neurobíš.Sneh musí byť hladký.Potom ho už len dám vychladiť a sem-tam ho premiešam vareškou.Na neveste krásne uschne a robím takto aj penové torty.Úsmev Tlieskam

lydia, Št, 03. 04. 2008 - 06:55

Ajka, daj vedieť ako sa ti darí, ak nie Slovensko je malé a prídeš na považie Chichocem sa Pohoda

eva1128, Št, 03. 04. 2008 - 14:03

Ak dovolíš pripojím sa aj ja. S penou robím každý týždeň takže mám tiež skuśenosti. Po prvé menej bielkov sa vždy šľahá horšie ako viacej napr. 10. Je potrebné viac sledovať aj to aby sa sneh neuvaril, ale to nie je Tvoj prípad, tiež sa ťažšie odhaduje množstvo cukru ja dám radšej menej a potom pridám ak treba. Tipujem, že si asi mala menšie vajcia poprípade si nejak zle odvážila cukor inak si to neviem vysvetliť.Úsmev

mariad, Št, 03. 04. 2008 - 15:39

no neviem kde moze byt chyba ja som slahala na malu torticku na zdobenie aj 2 bielky a podarilo sa ale musi byt aj nadoba primerane velka neda sa slahat 2 bielky v litrovej nadobe cukor by mal byt jemny nie hruby, cim menej bielka aj mensia nadoba skus prajem ti stastnu ruku aby sa ti zadarilo

Aja, Št, 03. 04. 2008 - 20:33

dakujem vam dievčata za podporu ale nedari sa vo štvrtok skusim ešte raz a potom to už vzdavam som z toho nešťastna lebo sa mi paci to zdobenie so snehom a je aj chutnejšie a praktickejšie ako s kremomÚsmev Úsmev

suzan, Pi, 04. 04. 2008 - 18:36

ahoj Ajka mne sa to už tiež parkrát stalo a neviem co môže byť príčina , možno aj v čerstvosti vajec. Ja ich používam tiež čerstvé a domáce a tiež sa mi to minilu stalo ked som krstnej robila autíčko. Chcela ho totižto v peknej bledomodrej farbe , tak som si myslela či náhodou mi to neurobila farba. Co Vy na to babenky ako s tým pracujete ked tam dávate farbu?Plačem Plačem Plačem Plačem

Bielka musia mať izbovú teplotu a cukor musí byť jemný.Keď sú bielka studené,nestihne sa v nich pustiť cukor a sneh ostane chrumkavý.

eva1128, Pi, 04. 04. 2008 - 19:02

Farba pokiaľ je rozpustená v malom množstve vody nesposobuje žiadne problémy so snehom.Pridávam ju do dokonale vyšľahanej peny.

m_onika, Pi, 04. 04. 2008 - 23:08

Ja som robila sneh tak,že som dala do nádobky bielka s cukrom.Vôbec hne´d nezačnem šľahať,ale najprv vareškou miešam,aby sa cukor rozpustil.Všetko robím samozrejme vo vodnom kúpeli.Keď je po chvílke rozpustený,tak začnem šľahať a cukor už neskryštalizuje.Mám to osvedčené od cukrárky,ktorá robieva penové torty denne.Vyskúšaj,možno sa podarí.Držím palce.

gitanka, So, 05. 04. 2008 - 21:52

ja sa tiež pripojím i keď možno trochu neskoro. ja na rozdiel od vás kočky dávam do bielkov práškový cukor. a je naozaj pravda, že záleží veľmi od veľkosti bielkov. ja si najskôr vyšľahám bielka do tuha a potom postupne pridávam po lyžiciach práškový cukor, asi 8Og na jeden bielok a šľahám kým sneh nieje krémový a musí ti zostať na prste pekná špička z neho ako keď špricuješ.vtedy by mal byť hotový. a farbím ho tak, že do pár kvapiek citronovej šťavy dám potrebné množstvo farby a snehu sa vôbec nič nestane. nech sa ti darí.

henka, Ne, 06. 04. 2008 - 12:14

gitanka, ty ho nešľaháš vo vodnom kúpeli? lebo ja keď som pridávala cukor do snehu, zostal pekný tuhý, potom som ho dala nad paru a zrazil sa Mlčím

Ahojte baby prosim o radu zacinam a neviem co potrebujem na zaciatok ak chcem robyt marcipanoe torticky..dozvedela som ssa ze gelove farby su asi najlepsie...a esce kde dostat kupit najlacnejsie lebo je tu toho plno a neviem sa rozhodnut dakujem
Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama