reklama

Prosím o radu


reklama

Ahojte, prosím Vás o radu. Chcem upiecť veľkú tortu mala by to byť zváračka , rozmery šírka 20, výška 30, dl´žka cca. 35-40cm. Aký korpus upiecť a čím ju naplniť.
Ďakujem Magda

Pozrite si aj


reklama


reklama

Sigetka, So, 20. 03. 2010 - 20:57

Pri týchto rozmeroch musíš počítať s tým, že to bude dosť veľké, výška 30cm je ako trojposchodová torta, takže ju asi budeš musieť nejako podobne urobiť, myslím vystužiť, ale pri tej šírke tiež bude problém so stabilitou. Preto odporúčam piškoty nenadstavované, tie sú pevnejšie,príchute a farby môžu byť rôzne, vanilkový, orechový, kakaový, kakaovoorechový a krém by mohol byť alebo šľahaný nad parou, alebo aj pudingový, ale v každom prípade hodne maslový, v žiadnom prípade by som nepoužívala zesan alebo šľahačku. Ja radšej kombinujem viac druhov krému,ku orechovému cestu je veľmi dobrý karamelový alebo čokoládový, k čokoládovému vanilkový alebo kávový.... prípadne každé poschodie iné. Veľmi dobré sú kombinácie s marhuľovým a jahodovým džemom.Tých plátov budeš potrebovať minimálne dvanásť, takže počítaj na každé poschodie 4 pláty a 3 plnky. Urob každé poschodie zvlášť, daj vychladiť aspoň na 10 hodín, potom vystužiť a postaviť na seba.(pod každé poschodie daj kartón obalený fóliou,aby sa to tou váhou neprepadlo, je to výhoda potom aj pri krájaní.) Môžeš dať paličku aj cez stred, aby sa neposunuli. A potom potiahnuť. Držím palce, bude to perná robota.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama