pozdrav
Pozrite si aj
Ja mám recept od gabikinav a je perfektný tak skús
Cesto: 5 vajec, 200 g kryštálový cukor, 200 g múka (miešam 1:1 polohrubú s hladkou), ½ prášku do pečiva, 10 pol. lyžíc vody
Bielka vyšľahať s cukrom, pridať žĺtka rozmiešané s vodou a nakoniec múku s práškom do pečiva.
Do formy o priemere 27 cm robím dva krát tento korpus a po vychladnutí každý rozkrojím na dve časti, takže mám 4 korpusy. Alebo niekedy vymiešam naraz cesto z 10 vajec a potom po vychladnutí ho krájam na 4 časti. Keď robím cesto takto, tak ho musím piecť dlhšie a je potom aj trošku hustejšie.
Keď chcem orechový korpus tak na 5 vajec dávam 120 g múky a 100 g mletých orechov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?db8ab1d750fc3b3bfb170699343,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aja ja som síce len amatér ,ale tento recept mam od cukrárky ,a ja osobne ho používam v každom recepte na tortu ,či zákusok ,ked treba piškótové cesto:12 vajec,6 lyž kryš cukru do bielkov,6 praškového do žľtkov,8 lyžíc polohrubej múky tie lyžice kopcovito/, prašok do pečiva /v recepte je pol ,ja dávam celý/ 2 lyžice kakaa/ak chceš bez kakaa ,tak viac múky/2-3 pol.lyžice oleja.
Cesto mám ,vždy vláčne a lahučké ,ak chcem aby bolo trocha pevnejšie napr.pri poschodovej torte tak dám o1-2 lyžice viac múky /pozor aj na veľkosť vajíčok/
možno sa to zdá trochu komplikované,ale ide len o to ,kedže sa meria na lyžice nájsť ten správny pomer múky,a ťažká piškóta sa mi z tohto nepodarila,práveže bola až velmi mäkká ked so na prvý krát dávala zarovnané lyžice múky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim ta ,a to pečieš na viac plechov z tych 12 vajec piskotu alebo prerezavaš?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím
5 vajec,260g práškový cukor,260g hladkej múky,4 lyžice teplej vody,5 lyžíc oleja ,prášok do pečiva
vajcia z cukrom vymiešať,pridať vodu rozmiešať,pridať olej po lyžiciach a po každej dobre premiešať,nakoniec striedavo sneh a múku z práškom do pečiva.
hodne zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím 6vajec,350g cukor práš., 350g múka polohr.,1prášok do pečiva, 2,5dl napoly olej a teplá voda . Potom tam pridám bud 10dg orechy, alebo kokos alebo trocha kakaa
robí sa mi s týmto cestom velmi dobre ale každý má to svoje naj papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vam vsetkym velmi pekne ,pomohli ste mi skusim niečo z vasich rad a potom pošlem čo som vykuzlila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sorry nebola som tu skôr tu piskotu prerezávam aj na 3 krát srdce má priemer asi28 cm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte všetky žienky nebola som strašne dlho na nete a nestačim sa čudovať kolko je tu krasnych tortičiek a sledkosti nemam šancu každej niečo napisať tak to robim všetkym naraz naozaj ste velmi šikovne a všetky kusky su prekrasne .Aj ja sa teraz chystam piecť tortu na svadbu a bojim sa ako dopadne chcela by som sa vas opytať akorobite korpusy a z kolkych vajec lebo ja mam recept len co same vajcia s cukrom a mukou ,takže na tortu treba aj 50vajec a ta piškota je potom dosť ťažka a počula som že sa nejaka robi s vodou a menej vajec a je vraj šťavnata a vlačna poradite niektora? Dakujem Aja
