čo je K2 a 3D
Pozrite si aj
3D je niečo trojrozmerné - napr. auto, dom, postava, zámok - hrad, vláčik ...
K2 je poťahová hmota krásnej bielej farby, chuťou po mandliach, kupuje sa v cukr.potrebách, dajú sa z nej robiť ozdoby na torty, lenže dlhšie schne a je mäkšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Ľudka a vitaj medzi nami. ja som síce tiež ešte neni moc zbehlá, ale skúsim poradiť, čo som sa tu tiež naučila a kedysi mi to tiež takto vypisovali. potom možno aj ty poradíš...
takže: MMF je hmota z marschmelow cukríkov. recept nájdeš tu v receptoch. robí sa s ňou dobre, no má taký zamatový vzhľad. pozri torty od Bohuša, on je na ňu špecialista. väčšinu poťahuje s ňou. dá sa potom pretrieť olejom. mne osobne sa lepšie pracovalo s K2. to je maďarská poťahová hmota, ktorá sa kupuje. skús v Pečenie hrou, alebo možno aj u vás máte dáky obchod s cukrárskymi pomôckami. alebo ešte cez pána Stana. nenapísala si odkiaľ si, tak ti neviem poradiť kde. (ináč môžeš si to aspoň stručne doplniť v svojom profile, nech vieme, s kým máme česť.) dobre sa s ňou robí, je tvárna a dobre sa zahládza. všetko treba vyskúšať, čo časom isto s tým prejdeš.
skúšala som už aj WI- to je white icing. perfektný na kvietky, no mne moc nechutil.
cenovo ťa najlacnejšie výjde MMF,potom K2 a až potom WI.
ja robím už len K2 a WI. ale niekomu vyhovuje MMF. len vyskúšaj.
3D torta- to je priestorová torta, najrôznejšieho tvaru. alebo s väčšími modelovanými figúrkami.... pr. loď., kabelka, kostol.... tie sú však niekedy zaradené aj medzi netradičnými.
a nemboj, nesmejeme sa, väčšina sme s tým prešli....
snáď som aspoň trochu pomohla. a jasne že sa pýtaj, aj ja sa veľa a kadečo pýtam. nech nezomrieme blbí...
a vždy sú tu dáke ochotné duše, čo poradia. tak sa kľudne pýtaj.
veľa sa podozvedáš aj v diskusii(hore v tmavej lište)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne si zlatá ja som z Janova okres Prešov. Takže vychodniarka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak keď si z východu.. v Košiciach na Južnej triede vo dvore, kde je Kobraj( či ako sa to volá) je Zeelandia - majú tam všeličo pre cukrárov, hlavne poťahovacie hmoty, plnky..Ja tam chodím na roll decor icing, je to taká biela sladká tvárna hmota, ako K2, len je lacnejšia. Predávajú ju v 6 kg. balení za 22.80 € , čo je asi 680 Sk, mne sa s ňou robí dobre. Farby odporúčam gélove z T -Formaxu ( pečenie hrou)- internetový obchod, majú TU reklamu, jeden deň objednáš, o dva dni to máš doma a aj cenovo je OK, aj poštovné sa dá prežiť. Keby niečo, ja som z Po...pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Ludmilka, no ja som zatiaľ pracovala len s K2-kou a poťahuje sa sňou výborne a tiež sa z nej robia dobre ozdoby, ale momentálne som "zaťažená" na Varnu, pripravíš si ju sama doma, vychádza zatiaľ asi najlacnejšie zo všetkých poťahových hmôt. Ide tam len múka voda, práškový cukor a obyčajné maslo, ale recept tu tiež nájdeš v receptoch, vložil ho tam Bohuško a som mu za veľmi vďačná. Poťahuje sa s ňou tiež veľmi dobre, ale na to všetko človek potrebuje len skúšať a skúšať.A ešte som zabudla Varna nie je krásne biela ako K2-ka, ale dá sa vybieliť bielidlom, mám vyskúšané a tiež ho zafarbíš ako chceš. Ak ťa to zaujíma pozri na mojich pár obrázkov, keď ťukneš na moje meno, daj obrázky, no a košík aj košeľu som poťahovala varnou a okrúhlu s oranžovými kvietkami zas K2-kou. Veľa zdaru a dúfam že som ti trošku poradila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no a ja som ešte neskúšala tú varnu. už som to tu niekde čítala, musím skúsiť.
prosím ťa mimulilinka, akú to má chuť, keď je tam ta múka, nieje to čudné?
aj tak si myslím, že na pravý marcipán chuťovo nič nemá, ale napr. White icing by som nejedla, ale je úžasný na kvietky. MMF celkom chutilo. a K2 sme z torty zjedli, no ako kto, v malom sa dá. len som to asi vyvaľkala na hrubšie. nevieš na akú hrúbku to môžem vyvaľkať, aby to bolo dobre? no pracuje sa s ňou ozaj dobre. a o tom roll decore, to som ešte nepočula. mám sa stále aj ja čo učiť.
je to super, že takto si môžme dávať infošky kto čo vie....ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Maťka,tú múku tam nie je vôbec cítiť, je to sladké , neviem presne identifikovať chuť, ale ešte som zabudla napísať, že tam môžeš pridať aj arómu, ale nám to tak nechutí, tak to robím bez arómy. K2-ku vyvaľkaj tak na 0,5 cm to by malo byť tak akurát, aby nepresvitala, a dala sa aj dobre preniesť na tortu. Nikede som tu čítala, že čím je hrubšia, tým je potom krajšia torta, alebo niečo v tom zmysle, ale zas to s tou hrúbkou netreba preháňať .Takže ten 0,5 cm stačí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,MaťaM, aj ja som len začiatočník a preto vďaka za podrobnú informáciu,hoci bola venovaná Ľudke,urobila dobrú službičku aj mne.Doteraz som robila iba s klasikou plnky ,čokoláda ,ozdôbky z varny,ale odkedy máme net,vzdelávam sa s vašou pomocou a už som si to vyskúšala aj v praxi.S MMF som prichystala guľatú tort bielu s ružovým závojčekom bielymi ružičkami a ružovými srdiečkami.Páčila sa všetkým čo ju videli a chutnali a hlavne mojej vnučke Katarínke/3-r./Ak sa medzi vami nájde niekto,kto mi poradí ako dostať obrázky do stránky tak pridám aj moje nápady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj AnaP, ak máš program MIcrosoft Office Picture Manager, tak je to ľaké, ja to robievam cez tento program a to nasledovne, pravým tlačítkom na myši ťukni na obrázok v tabuľke vyber Microsoft Office Picture Manager, ťukni na to ľavým a otovrí sa ti to. Na vrchnej lište máš ikonku Upraviť obrázok, ťukneš na to a vpravo ti vyskočí panel, dáš Komprimovať obrázky, a tam ti vyskočia štyri možnosti, najideálnejšia je dať Dokumenty, dáš OK, uložiť a je to.Potom už len vojdeš sem a tu na ľavej strane máš Menu a dáš len pridať obrázok a tam je to zrozumiteľne spravené vložíš a je to. Hádam som ti trošku pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akurát pred chvíľou som poslala inštruktáž Ľudke mailom, tak nakopírujem aj tu. ja mám síce tiež Office picture manager, no neupravujem to. stačí ak má obrázok formát JPG, a dá sa vložiť.
si vložíš takto: v tmavo hnedej lište je PRIDAJ OBSAH. cez to si pridávala otázku do diskusie. len dáš, že chceš pridať OBRÁZOK.
Nadpis- nejako to pomenuješ, tú svoju tortu,alebo iné dielo.
Fotogalérie- vyberieš, do akej kategórie ti má zaradiť tortu.
Obrázok- vložíš cez PREHĽADÁVAŤ- to ťa hodí do svojho PC, v ňom vyberieš fotku, ktorú chceš vložiť. dvakrát klikneš a máš to tam.niekedy ti obrázok nechce pridať, ak má väčšiu veľkosť,- na to je potom program, ktorý ti obrázok zmenší, myslím jeho veľkosť. Alebo ti ho nepridá ak nemá formát JPG. to si musíš upraviť. ak by ti to nešlo a stalo sa ti to, daj vedieť, skúsim vysvetliť.
do textu- píšeme zhruba inštrukcie, aby ostatný nemuseli hádať z čoho to je a môže im to pomôcť. napr. aká torta je, môžeš dať aj váhu, čím je potiahnutá, alebo aj dáku fintu, to už je na tebe, čo nám prezradíš o svojej tortičke. alebo možno že pre koho si ju piekla a ako sa on tešil. alebo napíšeš prosbu o pomoc, čo ti nebolo jasné, čo sa ti pokazilo..... atď atď. alebo nemusíš napísať nič.
keď klikneš na náhľad, zobrazí sa ti ako to bude vyzerať. odporúčam, lebo ja som sa raz poplietla a vložila som fotku svojho starkého a nadpis torty bol že nevesta. hneď to vyskočilo v najnovších obrázkoch a mala som tam za 5 minút, kým som prišla nato ako to dať preč už tri komentáre, že tortu síce nevidia ale nevesta je vraj pekná...))
a už dáš len poslať.
a je to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za pomoc. Som rada že ste my všetky pomohli ste zlaté. Pekný dníček prajem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky cukráročky.Idem piecť tortu a chcela by som ju poťiahnuť nejakou modelovacou hmotou. Doteraz som poťahovala len s Marcipánom zo sušeného mlieka ale niekedy sa to drobilo a nebolo to veľmi pekné. Chcela by som vyskúšať niečo nové a niečo ľahšie pre začiatočníčky. Uvažovala som nad MMF.Prosím poraďte my. Len nedávno som sa dozvedela o tejto stránke a som stých skratiek trichu na nervy. Neviem čo je to K2 A 3D torta a iné skratky ktoré si už teraz nepamätám. Nesmejte sa zo mňa
ale doteraz som sa s tým ešte nestretla. Robila som len klasické torty a najviac my chuťia ovocné, jogortové takže pečiem tieto. Prosím poraďte ĎAKUJEM.Je to tu super. Fakt moc.
