reklama

Krémy.


reklama

Dievcata, mohla by som vas poprosit o nejaky dobry recept na poschodovu, cokoladovo orechovu tortu. Vopred dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

tanka, Pi, 09. 01. 2009 - 18:22

ahoj szabocka!ja robím takto:{na klasickú okrúhlu formu 26cm treba cesto zo 4 vajec} 4 zltka,200g pras.cukor,1 vanil.cukor,4PLvoda-vyslahat do penista, potom pridat dalsie 4PL vody a 0,8dcl oleja.Do toho 200g polohr.muky,1 kypriaci prasok a asi 2PL kakaa.Na orechove cesto davam orechy a muku na poly,cize po 100g.Jeden korpus sa mi da rozrezat na 3platy.Robim po dva rovnako velke korpusy, aby bola vyssia a krem podla chuti,cokoladovy robim tak,ze do bieleho kremu dam rozpustenu varovu cokoladu{radsej tabulkovu, ta na vahu je dost sladka a potom je krem viac sladky ako cokoladovy}, asi 150g cokolady na krem z 1l mlieka,podla chuti.Orechovy krem nemam rada,nerobievam ho,radsej orechove cesto.recept na cesto mam od kamosky a som s nim velmi spokojna.Super sa kraja a cim dlhsie torta stoji, tym je chutnejsia, cesto krasne zvlhne a nevysycha.Jo, je dobre upiect si cesto den dopredu, ale to uz asi vies.drzim palce a daj vediet ako si dopadla, ak sa ho rozhodnes vyskusat...Bozkávam

Dakujem Tanka. Zajtra to asi odskusam. Mam dve tortove formy, ta mensia, klasicka, je na cesto zo 4 vajicok, a potom mam vacsiu, silikonovu {nie som z nej zrovna nadsena}, myslis ze 6 vajicok na cesto mi bude stacit? Este to totiz nemam odskusane. Dakujem za odpoved.

Ahoj Tanka. Uz som to vyskusala, cokoladovy krem aj korpus boli vynikajuce. Asi ju znova spravim o dva tyzdne. Len vcelku som s vizazou torty nebola spokojna, lebo tie dve formy neboli dostatocne rozdielne, nemala som ten 5 cm okraj, len asi 1 cm tak si asi vies predstavit ako to dopadlo. Asi s poschodovymi tortami na cas skoncim a budem robit len klasicke, kym sa zabehnem. Dolezite je nenechat sa odradit. No nie?

Sabočka ahoj!
Ponúkam Ti môj recept na orechový krém, robím ho dosť často a je veľmi chutný.
0,5 l mlieka, 5 PL kopcovitých hladkej múky, 6-7 PL kryšt cukru-uvariť za stáleho miešania kašu.Do horúceho pridať 1-2 vanilkové cukry a trochu rumu a za občasného prešľahania nechať vychladnúť.Cca 15 dkg mlatých orechov zabariť vriacim mliekom tak, aby vznikla hustá kaša a tiež nechať vychladnúť. Do vychladnutej
mliečnej kaše všľahať l,5 masla=37,5 dkg a potom prišľahať orechovú kašu. Vyskúšaj a daj vedieť či sa Ti páčilSlnko Slnko Slnko

Vyskusala som, rumu som dala viac, aby to chutilo aj chlapom, len masla dam nabuduce asi menej, aby to nebolo take syte. Ale v kazdom pripade je to chutovo vynikajuci krem. Dakujem.

Ahoj Babka zabka. Super meno. Ten krem vyzera byt dobry. Vystaci na celu tortu aj na zdobenie, alebo treba k nemu prirobit este nejaky iny. Priznam sa, ze co sa mnozstva kremov na torty tyka, nikdy to neviem odhadnut. Bud spravim vela, alebo malo. Daj mi prosim ta vediet. Dakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama