Krémy.
Pozrite si aj
ahoj szabocka!ja robím takto:{na klasickú okrúhlu formu 26cm treba cesto zo 4 vajec} 4 zltka,200g pras.cukor,1 vanil.cukor,4PLvoda-vyslahat do penista, potom pridat dalsie 4PL vody a 0,8dcl oleja.Do toho 200g polohr.muky,1 kypriaci prasok a asi 2PL kakaa.Na orechove cesto davam orechy a muku na poly,cize po 100g.Jeden korpus sa mi da rozrezat na 3platy.Robim po dva rovnako velke korpusy, aby bola vyssia a krem podla chuti,cokoladovy robim tak,ze do bieleho kremu dam rozpustenu varovu cokoladu{radsej tabulkovu, ta na vahu je dost sladka a potom je krem viac sladky ako cokoladovy}, asi 150g cokolady na krem z 1l mlieka,podla chuti.Orechovy krem nemam rada,nerobievam ho,radsej orechove cesto.recept na cesto mam od kamosky a som s nim velmi spokojna.Super sa kraja a cim dlhsie torta stoji, tym je chutnejsia, cesto krasne zvlhne a nevysycha.Jo, je dobre upiect si cesto den dopredu, ale to uz asi vies.drzim palce a daj vediet ako si dopadla, ak sa ho rozhodnes vyskusat...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Tanka. Zajtra to asi odskusam. Mam dve tortove formy, ta mensia, klasicka, je na cesto zo 4 vajicok, a potom mam vacsiu, silikonovu {nie som z nej zrovna nadsena}, myslis ze 6 vajicok na cesto mi bude stacit? Este to totiz nemam odskusane. Dakujem za odpoved.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Tanka. Uz som to vyskusala, cokoladovy krem aj korpus boli vynikajuce. Asi ju znova spravim o dva tyzdne. Len vcelku som s vizazou torty nebola spokojna, lebo tie dve formy neboli dostatocne rozdielne, nemala som ten 5 cm okraj, len asi 1 cm tak si asi vies predstavit ako to dopadlo. Asi s poschodovymi tortami na cas skoncim a budem robit len klasicke, kym sa zabehnem. Dolezite je nenechat sa odradit. No nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sabočka ahoj!
Ponúkam Ti môj recept na orechový krém, robím ho dosť často a je veľmi chutný.
0,5 l mlieka, 5 PL kopcovitých hladkej múky, 6-7 PL kryšt cukru-uvariť za stáleho miešania kašu.Do horúceho pridať 1-2 vanilkové cukry a trochu rumu a za občasného prešľahania nechať vychladnúť.Cca 15 dkg mlatých orechov zabariť vriacim mliekom tak, aby vznikla hustá kaša a tiež nechať vychladnúť. Do vychladnutej
mliečnej kaše všľahať l,5 masla=37,5 dkg a potom prišľahať orechovú kašu. Vyskúšaj a daj vedieť či sa Ti páčil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskusala som, rumu som dala viac, aby to chutilo aj chlapom, len masla dam nabuduce asi menej, aby to nebolo take syte. Ale v kazdom pripade je to chutovo vynikajuci krem. Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Babka zabka. Super meno. Ten krem vyzera byt dobry. Vystaci na celu tortu aj na zdobenie, alebo treba k nemu prirobit este nejaky iny. Priznam sa, ze co sa mnozstva kremov na torty tyka, nikdy to neviem odhadnut. Bud spravim vela, alebo malo. Daj mi prosim ta vediet. Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata, mohla by som vas poprosit o nejaky dobry recept na poschodovu, cokoladovo orechovu tortu. Vopred dakujem.