Jarná súťaž

reklama

Poradte mi...


reklama

Dostal som zakazku na leto, na svadobnu tortu. Dnes som sa dozvedel ze to ma byt obrovska torta pre 120 ludi, co by nebol az taky problem...ale nevesta sa nevyzna v problematike ale chce ju mat celu z praveho marcipanu, ako jej mam vysvetlit ze to neni moc dobra volba?? A na peniazoch jej az tak nezalezi...

Pozrite si aj


reklama


reklama

veva, Ne, 21. 03. 2010 - 20:11

prečo to nieje správna volba ked jej nezáleží na peniazoch??Pýtam sa preto,lebo nerobím s pravým marcipánom tak sa v tom tak nevyznám.

...skus jej napr.ponúknuť na ochutnávku viac druhov poťah.hmoty,- myslím,že mliečny,nepravý marcipán Objímam jej bude chutiť najviac

tilli, Ne, 21. 03. 2010 - 20:19

Mozno sa len boji, ze ked torta nebude z praveho marcipanu, tak sa zacne topit - bude leto - a ma obyva a chce aby urcite mala torta obrovsky uspech, aby si na nej isli vsetci hostia oci vyocit. Pokus sa pochopit ju, to coho sa boji, mozno len chce ukazat ze ma na to aby mala tortu z praveho marcipanu...neviem, skus zistit "kde to viazne" a citlivo jej vysvetli rozumnymi argumentami preco by ina volba bola lepsia.
Ja s marcipanom len zacinam takze rozdiely zatail nepoznam..Ozaj co by bolo lepsie a preco vlastne??

drzim palceSlnko

JakubTN, Ne, 21. 03. 2010 - 20:25

No ono je to tak ze pocula ze pravy marcipan je najlepsi a iny nechce chce aby bola ta torta naozaj kvalitna...ale tak pokial chce pravy tak bude pravy..:) akurat nemam skusenosti s potahovanim...

tilli, Ne, 21. 03. 2010 - 20:44

tiez si myslim zeked nema problem s peniazmi tak to jedno

a uprimne myslim si ze ak nie je pekarka tak rozdiel nespozna, ale ked ma peniaze..tak jej sprav aku chce

a s potahvanim...neviem, ja som este v zivote nic nepotahovala, prave dnes som skusala robit prve kvietky - pouzila som pravy WI je super. Skus sa spytat zienky ktora tu ma svoje torty - vola sa "nanya" je z Trebisova a uz som od nej mala 2 torty - pouziva fakt uzasny marcipan a zda sa my pravy - neviem mali sme taku velku obdlznikovu tortu a stalo ma to cca 40eur - cela torta. Neviem ci mohol byt pravy.

JakubTN, Ne, 21. 03. 2010 - 20:20

neviem ja som este pravym marcipanom nepotahoval, a zda sa mi to totalne neekonomicke..ale ked jej nebude luto dat cca 50 euro za 6kg marcipanu ak mne je jedno...s mliecnym salkovym som robil raz, inak sa mi velmi dobre pracuje s MMF.

ela1, Ne, 21. 03. 2010 - 23:44

s pravým marcipánom sa poťahuje super, robila som aj ozdoby, aj kvety, ja v tom problém nevidím, veľa šťastiaSlnko

Ariela, Ne, 21. 03. 2010 - 20:35

Pravý marcipán zo Zelandie je úplne perfektný na poťahovanie . Pracuje sa s ním výborne. Jeho cena je okolo 70 eur za 12 kg . Pekávam tortu na stojane 5 malých a 2 väčšie torty -vážia dokopy asi 16 kg . Potrebujem na poťah okolo 4,5 kg marcipánu ,takže tých 6 kg na jednu tortu sa mi zdá dosť veľa.

JakubTN, Ne, 21. 03. 2010 - 20:50

Dakujem Vam za tip...zelandia je v ke?...mohli by ste mi poslat fotku takej torty prosim vas?...no v podstate je jedno kolko budem potrebovat toho marcipanu co zostane sa minie..:)

m_onika, So, 09. 10. 2010 - 23:26

V Čechách si kupujem tento marcipán zo Zelandie za 85 CZK za kg,takže tam vyjde len za polovičnú cenu ako na Slovensku.Pekne na tom zarábajú.

Elena B, Ne, 21. 03. 2010 - 22:13

Ariela, máš nádherné tortičky, prosím koľko ťa vyšiel ten stojan je úplne úžasný, a tortičke dodá ten pravý šmrncÁno

Ariela, Po, 22. 03. 2010 - 09:17

Nie je môj. Požičiavajú si ho v svadobke.
Ďakujem.

Ja používam v 75%iba pravý marcipán.Robí sa mi sním veľmi dobre.A nevesta si uvedomila,že marcipán nieje biely?Alebo chce nejakú farebnú?záleží aj aká bude torta.Ci budú poschodia naskladané nasebe,alebo na nejakom stojane zvlášť?Ak na sebe a bude celkovo dosť ťažká tak sa môže stať vtom teple že ten marcipán trocha povolí a vtej sále sa kraje troška zvlnia.Ono to moc nieje vidno,skôr to vidí odborník.Marcipán je mäkký-on v chladničke stuhne ale na teple znova povolí,WI je ideál na svadobné torty on tak krásne zatvrdne a vydrží lepšie aj na teple.To je môj názor.Snád som pomohla.Slnko

JakubTN, Ne, 21. 03. 2010 - 21:54

Ano jasne nevesta si je vedoma ze nie je snehovobiely, prave to sa jej paci. poschodia chce mat skladane priamo na sebe...hadam ked bude dobre vystuzena tak sa to moc nezvlni...to by uz bol aj najmensi problem..jej ide o to aby to bolo dobre a kvalitne...a dakujem za radu...:)

U mňa si objednávajú práve zato,že používam pravý marcipán.Mám také skúsenosti,že aj tí čo majú zafixované že nemajú radi marcipán mi volajú,že sa ho nevedeli dojesť.
Daj si fakt dobre záležať na vystužení-radšej viac ako menej a bude to super.
Nech si poňu prídu radšej večer ked už nebude svietiť slnko,alebo ráno ked ešte bude chladnejšie.
Uvidíš všetko dopadne super.Ked zákazník chce a zaplatí-nech to má.Slnko Torta Zlomené srdce

zlatat, Po, 22. 03. 2010 - 09:06

Ja som s pravým marcipánom poťahovala viackrát ( ale s takým doma robeným ) a nebolo to bohviečo ... asi som ho zle spravila, neviem, no pri veľkých plochách sa mi začal trhať, praskal mi ... nadávala som o 106.
Ešte také menšie torty mi šli, ale keď som robila veľkú, des a hrôza.

NO a ešte som zabudla ... v teple sa mi začal rosiť ... a to som nemala natenko vyvaľkaný.

Ale asi priemyselne vyrávaný pravý marcipán je iný ako doma robený.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama