moc vláčne
Pozrite si aj
No neviem či poradím,ale skús to nechať dlhšiu dobu na vzduchu a malo by to viacej stunúť ak nie tak neviem aký si dala cukor je niekedy v ňom problé,ale ozaj zriedkavo no a s tou modrou sa to stáva aj mne neviem ako to robia,ale býva tyrkysová možno by pomohlo do toho pridať trošku čiernej neviem ešte som to neskúšala,ale stačí si kúsok odobrať a vyskúšať na tom neviem či som poradila,ale takýto problém som ešte nemala tak nech sa dielko podarí!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja neviem ako sa ti podarilo dať toľko veľa cukru lebo ja dávam na 175g cukríkov ledva 500g cukru a hmotu mám dobrú a pohode ju použijem aj na druhý deň len ju dám na pár sekúnd do mikrovlnky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús tam pridať trochu solamilu alebo gustinu .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá moje, falošnýmarcipán keďže nieje biely ale krémový, sa farbí na jasné svetlé farby dosť ťažko.
ja mám skúsenosť, že pkné jasné farby docielim len s inými poťahovkami. Marcipán obyčajne farbím len na krémové, hnedé, broskyňové alebo ho ani nefarbím.
Krásne sa zafarbí K2, MMF aj WI.S tym MMF neviem čo môže byť, ešte sa mi nič také nestalo. Tak skús ako Ti radí atigram, iný nápad nemám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence ste zlaté,asi to fakt je že svetlu farbu nedocielim,preto som skušala ten MMF,Milka ani ja neviem ako,a čím to je že tam mi vošlo toľko cukru,lebo MMF už som robila, problem som nemala a cukor použivam iba považský v modrom papieri.Skusim asi ten solamil tam pridať.Dievčence z celého Vám dakujem za vaše rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zo šmolkov som robila aj ja a tie sú oveľa mäkšie ako ostatné marshmalow, takže toho cukru znesú viac aj bez pridania vody!!! Ale ten Gustin by to mal spraviť!
Ja som tam raz pridala zo zúfalstva aj sušené mlieko, ale to bol už potom úplný "humus"!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež niekedy nevedela docieliť peknú modrú farbu marcipánu, ale časom som prišla na to, že najprv ho vybielim potravinárskou belobou /mám od Wiltonu/, dobre premiesim a potom až farbím na modro - tak sa mi to podarilo. nech sa Ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Primilka a koľko tam dáš zhruba tej beloby. ja ju mám tiež, no ešte som s ňou neskúšala bieliť. ani neviem ako to použiť. zatiaľ som ju použila len pri domaľovávaní-ako farbu.potom do marcipánu dosypeš cukor,či sušené mlieko aby sa to moc nezriedilo...?ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som zhodou okolností robila tiež teraz jednu tortičku s tých šmolkou a mala som ten istý problém, že mi to stiahlo viac cukru ako do teraz.Používam Dulcia Rubíno ale ich nemali tak som to skúsila.Myslala som si že som asi urobila nejakú chybu ale vidím , že asi je v tom zložení kozistancie rozdiel.Ale kočky keby sme to neskúsili tak na to neprídeme.Vela chuti do práce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MMF z modrych smolkov je stale vlacny a tak to ma asi byt,treba si ruky potriet olejom,utiapkat a dat do chladnicky,potom sa robi dobre aspon ja mam taku skusenost,a ked zohrejem hmotu v mikrovlnke tak tiez treba pouzit olej na premiesenie a valkanie,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím pomôže mi niekto?Chcela som zaferbiť falošný marcipan na svetlo modro,použila som obyčajnu praškovu farbu,no ale farbilo sa mi to na nejako tyrkisovo,ažnakoniec bola z toho tmavo modra farba.Tak som to vzdala,urobila som si MMF z modrych šmolkov,a problem je taky,že na 175g cukríkov,som tam dala už 1kg považskeho cukru,a vždy je to nejake vláčne.Recept mam od Bohuša,už som ho robila aj predtym.Myslite si že zajtra ta hmota sa bude dať použiť na tortu?Poradi mi niekto prosím?
