reklama

Ovocna torta 2

Spagi , 11. 10. 2008 - 20:15

reklama

Babulky, velmi, velmi pekne vas prosim napiste par receptov na plnku do ovocnej torty. Uz som sa tu raz pytala, vtedy som ostala pri trasenom kreme. Pytala som sa aj na inom fore, tam som tiez nepochodila. Teraz som nakukla na living - tam mi to pride velmi neprehladne. Hladam nejaku NIE MASLOVU plnku, ktora chutovo ladi s ovocim. Kludne tvarohovu, slahackovu, smotanovu, pudingovu. Hlavne odskusany recept, aby plnka venytiekla spomedzi korpusov. Popripade ma navigujte na debatu na livingu o ovocnych plnkach. VRUCNA VDAKA Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

Môj recept je: pol litra ovocnej šťavy , z toho ovocia z ktorého ideme robiť. Ak máme málo šťavy tak dolejeme vody. Tak že ešte raz pol litra šťavy a 2 zlaté klasy uvariť puding po vychladnutí spojiť s maslom ktorý si vyšľaháme a 10dg cukru a jednej vanilky. Jahodová je veľmi dobrá plnka.
Ak chceš ten recept vyskúšaj. Ja robím tak akú koľvek ovocnú plnku.Vyplazený jazyk Bozkávam

Lilina, Št, 05. 03. 2009 - 14:14

Monika,práve som dokončila tortu s krémom,ktorý tu píšeš a fakt klobúk dolu.Ten krém je báječný.Trochu som sa najprv obávala,ale fakt som veľmi spokojná.Dík za dobrý tip.Mrkám

adanov, Ut, 01. 06. 2010 - 11:13

Ahoj!
Píšem trochu neskôr ako prebehla táto diskusia, ale recept by sa mi hodil práve teraz. Môj malý nemôže mlieko, smotanu, šľahačku...tak ma zaujal tvoj recept len neviem koľko masla alebo koľko znesie, aby bol chutný. Tiež mám v pláne jahody. Ďakujem.

Zlomené srdce Ech Monika, zle si prečítala "len nie maslovú" aj ja som dnes rozmýšľala, že nie maslovú, ten recept je super, táto maslová sa mi zdá ťažká, ale je chutná, no radšej idem urobiť akú napísali pre Spagi. Niekedy sa až hanbím opýtať Vás na to alebo ono a viete, že za ten krátky čas som s Vami, nabrala veľa rád od Vás. Ďakujem veľmi pekne. Idem piecť Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Viem, ze nechces maslovu plnku, ale ja ked robim bananovu alebo broskynovu tortu, tak robim plnku zo smotany a vajec a do toho sa prida na koniec hera.
Ak by si mala zaujem rada ti ju napisem.

Spagi, St, 15. 10. 2008 - 07:51

Jasne Katka napis. Ked je tam smotana je to ine ako klasika Mrkám Dakujeeeeeem Zlomené srdce Zlomené srdce Bozkávam Bozkávam

Prepacte, ale prv sa nedalo.300g hera, 200g praskoveho cukru,250ml smotany na slahanie, 4 zltky,1 navrsena lyzica hladkej muky,1 vanilkovy cukor.Okrem hery vsetko dame do kotlika nad paru a slahame do zhustnutia.(pozor na mlstneVyplazený jazyk Vyplazený jazyk ,lebo vam nic neostane mne sa to uz moc krat staloChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa).Kasu vychladime a nakoniec spojime s herou. Cukor si mozte rozdelit na polovicu.

Spagi, St, 15. 10. 2008 - 20:17

Dakujeeeeem. Znie to super. Este ked nedam heru, ale maslo... uz sa tesim Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

klufka, Ut, 14. 10. 2008 - 12:38

Co sa tyka plniek do ovocnych toriet, fantasticke su napriklad tvarohove (prip. mascarpone, ricotta) so slahackou, alebo zltkovy krem (prip. zo zlateho klasu), ale zase miesto masla vyslahanu slahacku (je to potom take lahucke, lahodne). Aby to drzalo, je potrebne to spevnit zelatinou (podla navodu na obale). Tortu plnit vo forme a nechat v chladnicke do druheho dna stuhnut (ked ju urobite, tak sa totiz leje, ale v chladnicke stuhne a ovocie nadherne v tom). Dufam, ze som aspon trochu pomohla.
ps. pozor na kombinaciu tvaroh-kivi, lebo kivi obcas po kontakte s tvarohom zhorkne.. neviem preco, ale stava saChichocem sa

Spagi, St, 15. 10. 2008 - 07:57

Napises mi prosim presny recept? Bozkávam Bozkávam Bozkávam ehm.. na korykolvek z tych kremov, najlepsie na vsetky Chichocem sa Dakujem.

PavlaH., Ut, 14. 10. 2008 - 15:34

Ja uz delsi dobu pouzivam na ovocne dorty krem z obycejneho pomazankoveho masla(samozrejmne bez prichuti) a do nej zasleham slehacku na slehani(staci 1 kelimek,nebo krabicka ctvrt litru) ochutim cukrem dle potreby a chuti...nerozteka se,delam z toho i detskou "TIRAMISU',na vetsi dort spotrebuji 2 masla a 2 slehacky,obcas pridam i kysanou smetanu,ale pouze do ovocnych vetsich dortu,ktere delam do skleneneho pekace,na korpus je kys. smetana dost tezka a ridne-tak za den dva.Nema to chut jako klasicke maslove kremy,diky slehacce je to jemne a odlehcene.Ani ztuzovac neni treba.Nekdo pouziva misto pom. masla i lucinu,ale to je pomerne dost drahe.Torta

Zlomené srdceUž som vyskúšala so šľahačkou,len som nemala kyslu smotanu ale bola supriš. Tvarohová úplne bezva. Aj ja Vám veľmi pekne ďakujem.Objímam Objímam Objímam

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj Váľam sa od smiechu po podlahe vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj Váľam sa od smiechu po podlahe vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj Váľam sa od smiechu po podlahe vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj Váľam sa od smiechu po podlahe vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom

15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama