Ovocna torta 2
Pozrite si aj
Tu je môj recept na tvarohovú plnku, ktorá nevyteká a môže byť spolu s ovocím: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5498&user=27623
A minule som urobila len vanilkový puding (hustejší/, do toho som dala jahody a mandarinky a vyliala som to na korpus. Tiež to pekne ztuhlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môj recept je: pol litra ovocnej šťavy , z toho ovocia z ktorého ideme robiť. Ak máme málo šťavy tak dolejeme vody. Tak že ešte raz pol litra šťavy a 2 zlaté klasy uvariť puding po vychladnutí spojiť s maslom ktorý si vyšľaháme a 10dg cukru a jednej vanilky. Jahodová je veľmi dobrá plnka.
Ak chceš ten recept vyskúšaj. Ja robím tak akú koľvek ovocnú plnku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monika,práve som dokončila tortu s krémom,ktorý tu píšeš a fakt klobúk dolu.Ten krém je báječný.Trochu som sa najprv obávala,ale fakt som veľmi spokojná.Dík za dobrý tip.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj!
Píšem trochu neskôr ako prebehla táto diskusia, ale recept by sa mi hodil práve teraz. Môj malý nemôže mlieko, smotanu, šľahačku...tak ma zaujal tvoj recept len neviem koľko masla alebo koľko znesie, aby bol chutný. Tiež mám v pláne jahody. Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ech Monika, zle si prečítala "len nie maslovú" aj ja som dnes rozmýšľala, že nie maslovú, ten recept je super, táto maslová sa mi zdá ťažká, ale je chutná, no radšej idem urobiť akú napísali pre Spagi. Niekedy sa až hanbím opýtať Vás na to alebo ono a viete, že za ten krátky čas som s Vami, nabrala veľa rád od Vás. Ďakujem veľmi pekne. Idem piecť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Viem, ze nechces maslovu plnku, ale ja ked robim bananovu alebo broskynovu tortu, tak robim plnku zo smotany a vajec a do toho sa prida na koniec hera.
Ak by si mala zaujem rada ti ju napisem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katuška, aj aj by som chcela recept. Apolka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jasne Katka napis. Ked je tam smotana je to ine ako klasika Dakujeeeeeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prepacte, ale prv sa nedalo.300g hera, 200g praskoveho cukru,250ml smotany na slahanie, 4 zltky,1 navrsena lyzica hladkej muky,1 vanilkovy cukor.Okrem hery vsetko dame do kotlika nad paru a slahame do zhustnutia.(pozor na mlstne
,lebo vam nic neostane mne sa to uz moc krat stalo
).Kasu vychladime a nakoniec spojime s herou. Cukor si mozte rozdelit na polovicu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujeeeeem. Znie to super. Este ked nedam heru, ale maslo... uz sa tesim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ty pouzivas na plnky iba klasicke obycajne maslo??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Co sa tyka plniek do ovocnych toriet, fantasticke su napriklad tvarohove (prip. mascarpone, ricotta) so slahackou, alebo zltkovy krem (prip. zo zlateho klasu), ale zase miesto masla vyslahanu slahacku (je to potom take lahucke, lahodne). Aby to drzalo, je potrebne to spevnit zelatinou (podla navodu na obale). Tortu plnit vo forme a nechat v chladnicke do druheho dna stuhnut (ked ju urobite, tak sa totiz leje, ale v chladnicke stuhne a ovocie nadherne v tom). Dufam, ze som aspon trochu pomohla.
ps. pozor na kombinaciu tvaroh-kivi, lebo kivi obcas po kontakte s tvarohom zhorkne.. neviem preco, ale stava sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napises mi prosim presny recept?
ehm.. na korykolvek z tych kremov, najlepsie na vsetky
Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja uz delsi dobu pouzivam na ovocne dorty krem z obycejneho pomazankoveho masla(samozrejmne bez prichuti) a do nej zasleham slehacku na slehani(staci 1 kelimek,nebo krabicka ctvrt litru) ochutim cukrem dle potreby a chuti...nerozteka se,delam z toho i detskou "TIRAMISU',na vetsi dort spotrebuji 2 masla a 2 slehacky,obcas pridam i kysanou smetanu,ale pouze do ovocnych vetsich dortu,ktere delam do skleneneho pekace,na korpus je kys. smetana dost tezka a ridne-tak za den dva.Nema to chut jako klasicke maslove kremy,diky slehacce je to jemne a odlehcene.Ani ztuzovac neni treba.Nekdo pouziva misto pom. masla i lucinu,ale to je pomerne dost drahe.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ZO SRDCA VAM DAKUJEM BABULKY
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som vyskúšala so šľahačkou,len som nemala kyslu smotanu ale bola supriš. Tvarohová úplne bezva. Aj ja Vám veľmi pekne ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim ta das mi recept na ovocnu tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pekne vas prosim recept na ovocnu tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
15 dkg masla ( hera), 12 dkg práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, 500kg mäkkého tvarohu, ca. 1,5 dcl sladkej smotany, 1 stužovač šlahačky.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske ušlaháme maslo do peny, pridáme cukor, žĺtky, tvaroh, smotanu zmiešanou so stužovačom a všetko dobre vymiešame. Ozaj vyborná plnka ktorá sa hodí na ovocné torty. Piškótový korpus zo 4 vajec. Na vrch som dala čerstvé jahôdky a na plátky pokrájané mango z kompótu. Nakoniec som poliala čírou želatínou. Piekla som ju mame na 60 narodky október 2009. Každý si ju pochvaloval. Mňaaaaaaaam
Čas pečenia korpusu 30 min pri 180C. Plnka sa urobí rýchlo 10min. Korpus nezabudnúť potrieť džemom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim vas napiste mi recept na marosove rezi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babulky, velmi, velmi pekne vas prosim napiste par receptov na plnku do ovocnej torty. Uz som sa tu raz pytala, vtedy som ostala pri trasenom kreme. Pytala som sa aj na inom fore, tam som tiez nepochodila. Teraz som nakukla na living - tam mi to pride velmi neprehladne. Hladam nejaku NIE MASLOVU plnku, ktora chutovo ladi s ovocim. Kludne tvarohovu, slahackovu, smotanovu, pudingovu. Hlavne odskusany recept, aby plnka venytiekla spomedzi korpusov. Popripade ma navigujte na debatu na livingu o ovocnych plnkach. VRUCNA VDAKA
