Ovocie v torte
Pozrite si aj
A ešte ma napadlo, vidim že máte podložky pod tortami potiahnuté aj baliacim papierom, teda aj pomalované, dávate niečo aj pod tortu, neaký igelit, aby to neurobilo mastné flaky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potravinársku fóliu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila naposledy prsia s traseným krémom a bolo to v pohode, no a v chlade to vydrží myslím tak 4 maximálne 5 dní. Nič sa nerozmočilo akurát je torta potom trošku šťavnatejšia. Okraje som potom potrela obyč krémom aby zas neutrpela poťahovka a nezačala sa topiť .
K tým plnkám, mám vyskúšanú zatiaľ jogurtovú a tam môžeš dať ovocie akéhokoľvek druhu a prispôsobiť k nemu tip jogurtu a to je tiež mňamka Dávala som sem recept na Jogurtovú tortu,pozri keď tak v receptoch. Dúfam že som aspoň trošku pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vetvička, ja už som plnku s ananasom robila. Praobyčajne, hustý vanilkový puding, maslo s cukrom do peny a dobre odkvapkaný ananas zamiešať už len zľahka do hotovej plnky.Alebo jednoducho naukladať na plnku a prikryť ďalšou vrstvou plnky pomocou striekacieho vrecka. Už som robila aj tak, že som vanilkový puding uvarila v tej šťave z ananasu, malo to výraznejšiu ananasovú chuť. Ale urobím si mantinel dokola z plnky, aby neprišlo ovocie do styku s poťahovkou.Táto je s ananásovou plnkou.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=okruhle-torty/moja-prvotina-potiahnuta-mmf
A ešte k trvanlivosti, varené plnky vydržia v torte v chlade aj týždeň bez problémov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja, som robila ako Dadus,ale aj do zltkoveho kreme nad parou som dala ananas,velmi sa pacil a chceli na buduce len tu plnku, len nevydrzi dlho, ananas plesnivie..najviac 4-5 dni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam ovocie bežne do krému od Ariell (klasický zo zlatého klasu a masla...) nikdy sa nič neprihodilo a vydrží to v pohode týždeň. Naposledy som robila s čerstvými jahodami do detskej torty...Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim krem uvarím hl. múku s mliekom a potom klasika primiešam vychladnute do masla s cukrom. robila som to s ananásom aj mandarinkami a v pohode, aj teraz v teplejšom období. torty boly štavnaté, takže ako píše sona netreba ich dlho skladovat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem, vyskúšam....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím Vetvička ak môžem napíšem Ti môj návod plnky akú robím ja do ovocnej torty upečiem korpus taký vysoký aby sa dal prekrojiť na dva-krát proste aby vznikly tri pláty:nuž a takto robím plnku ja si kúpim šľahačku Creme Patisserie(je tetrapakoch litrové balenie)dám do mixéra vyšľahať asi polovicu pridám počas šľahania 5ks vanilínového cukru keď je už tuhšia pridám do toho 3ks lahôdkovej smotany 16% dobre zašľahám a natieram korpus ktorý vkladám späť do formy(aby udržal tvar)uložím čerstvé ovocie zase krém potom plát a opakujem,ale každý korpus polejem citrónovým džúsom rozrobeným z vodou (je to vyžšie ako je forma,ale to nevadí základ je už v nútri)napokon horný natriem ostatným krémom moc ho nezostane nechám stuhnúť do rána a ráno prenesiem na podnos širokou podberačkou došľahám už len čistú šľahačku a dozdobím to tak ako mám v albume je to obľúbená ovocná torta!Pozri si to a úváž akú chceš robiť!Navrch uložím tiež ovocie ale to prelievam bezfarebnou želatínou(Oetker)je tam aj návod,kde tiež pridávam citrón(to sa dáva preto,aby ovocie nezaschlo),ale ananas tam nedávam je na krájanie dosť tuhý!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj... aj ja robim bezne ananasovu tortu,,, akurat krem nevarim s mliekom ale: 400ml ananasovej stavy (stava z plechovky + voda), 1 zlaty klas, cukor = z toho uvarim puding, do vychladnuteho zamiesam maslo a nadrobno pokrajany ananas.... je to super lahka ovocna plnka..... drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, chcela by som sa opytat, ci davate aj mrazene ovocie do plnky a ako ho upravujete, ci ho neako povarite...a do akej plnky taketo ovocko moze ist.
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, prosím Vás, kedže ide leto, lákajú ma ovocné torty, teda klasická plnka, može byt aj ovocná,resp. bez masla, plus neaké ovocie, možete mi poradit, aká plnka sa znesie s ovocím, aby sa mi náhodou nezrazila, alebo neako neroztiekla? A ako dlho torta asi vydrží. Napr s traseným krémom, nerozmočí sa to?Zatial som skúšala dat len banány do parižs. krému, ale láka ma napr. ananas...
