Nejaky original osvedceny. recept na dobosovy rez??.piskotove cesto, vajecny krem...karamelova poleva...
toto je recept na dobosovu toru (stara slovenska kucharska kniha)cca 23cm priemer: je velmi dobra
DOBOSOVA TORTA
- 8 zltok
- 10 dkg prask.cukor
- spolu vyslahat a pridat
- 20 dkg hrubej muky
- a 8 bielko s 8 dkg prask cukor
- upiect vo vymastenej, pomucenej forme 6 platov na
150C/5-10’
plnka:
- 5 vajec
- 20 dkg prask. Cukor
- 10 dkg varovej cokolady
- slahat nad parou do husteho kremu
- po vychladnuti pridat 20 dkg masla
- a 1 PL mlete orechy (mandle) a vyslahat hladky krem
Karamel som vycitala niekde tu na stranke
Karamel:
Do skaramelizovaného krupicového cukru, pred samým koncom pridám trocha oleja, vylejem na cesto ktoré mám na pracovnej doske a rozkrájam. Keď vychladne, položím na tortu a dozdobým
Recepty na vajecny krem ma tu niekde v receptoch Bohus..
a piskotove cesto, co ja robim na tortu:
na 1 vajce 4dkg cukru, 3 dkg muky a 1 PL vody, trocha prdopec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj kovka tú hmotu rozdelíš na 6 častí?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..neviem asi nerozumiem, kde ide ten karamel?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
navrch poleva-niekto nedava vobec napr ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jááááj, to nedávam ani ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moc Vam dakujem za recept...