kto mi poradí
Pozrite si aj
Janka 01,tento názov nepoznám,ale myslím,že je to toto:
Píšem Ti 2 varianty.Obidva sú moc dobré.
1.cesto:
54 dkg múky
14 dkg masla
trošku soli
2žľtka+ 2 celé vajíčka
1 dkg kvasníc
1 PL rumu
1 kyslá smotana
2.cesto:
50 dkg.múky
15 dkg.masla
2dl./horčicový pohár/piva
2 žľtky
soľ
Postup k 1 cestu : Vypracovať cesto,a 2 razy po hodine vyvaľkať.Potom rozvaľkať na tenko.Vykrájať radielkom obdľžničky,vodorovne v nmich prejsť radielkom zo 2,3 krát.Vysmažiť v oleji-dávam kúsok surovej opčistenej mrkvy ,aby sa neprepaľoval olej.Do slaboružova.Vybrať,pocukrovať.
Postup k druhému cestu:1/3múky a žľtky vymiešame s maslom.2/3múky vymiešame s pivom.Prekladáme ako lístkové cesto 2x a za hodinu ešte raz.Vyvaľkáme,pokrájame radielkom a smažíme v stuženom tuku.Vyberieme na obrúsky,aby odtiekol tuk,pocukríme.
Nech sa Ti podaria.U nás -MY-im hovoríme Božie milosti,a robia sa na ten účel ako píšeš.Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
u nas sa Bozie milosti pecu na fasangy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím Vás ktorá mi pošlete odskúšaný recepr na bolestníky- pankúšky, čo sa robia - pečú na oleji pri narodení dieťatka. Robia ich na Gemery.