reklama

Krém od Adriany

Pridal/a Adriana dňa 24. 10. 2007 - 20:41

reklama

Krém robievam z 1 litra mlieka, 3 zlaté klasy, 300 g, kryštálového cukru. Uvarím si puding, keď vychladne, zašľahám do neho asi 800 g masla, alebo podľa potreby aj viac-hlavne na zdobenie, aby to dobre na torte držalo.


reklama


reklama

Komentáre

Kamila, St, 24. 10. 2007 - 20:42

Mám malú otázku, puding pri chladnutí miešate? Čo robíte so zhrubnutou vrstvou na povrchu, aj tu vmiešate, alebo dáte dole? Ďakujem.

Puding chladím vo vodnom kúpeli za skoro stáleho miešaniaMrkám .Nesmie sa urobiť kórkaPrekvapenie .Zatial si vymiešam maslo a keď je puding tak napoly vychladnutý primiešavam do neho po lyžičkách vymiešané maslo,asi tretinuÁno .Ked má chladený puding rovnakú teplotu ako maslo,mixérom vmiešam zvyšné maslo do krémuVeľký úsmev .Zaručene nebudú v ńom hrčkyVeľký úsmev Áno Ani sa nezrazíÁno

petaba, So, 24. 04. 2010 - 23:12

Danka a ty dávaš v akom pomere suroviny... len pre zaujímavosť :) tento krém dávaš aj pod poťah?

Anonymný (bez overenia), Št, 08. 11. 2007 - 11:35

viete mi povedať, prečo sa mi krém na tortu zrazil a boli v ňom hrudky? Ako tomu predísť?:

Anonymný (bez overenia), Št, 08. 11. 2007 - 11:50

Poradí mi, prosím, niekto osvedčený recept na krém na tortu, aby to zvládla aj začiatočníčka? Veľmi, veľmi ďakujem. Vyplazený jazyk

Jednoduchý krém na tortu je napísaný horeÁno krém od Adriany:-} Je to základný krém do ktorého si móžete pridať buď kakao,roztopenú čokoládu,kávu,orechy alebo na kúsky nakrájané ovocieMrkám Postup, ako dosiahnuť krém hladký a bez hrudiek je popísaný vyššieÁno Mrkám

mám jeden recept na plnku, ja ho robím od oka. možno nie je pre začiatočníčky, ale je vynikajúci. chutí skoro ako danone: asi 180 g kryš. cukru, 1/2 l mlieka, 3 žĺtky, 3 bielky, tak 1-2 balíčky zl. klasu, van. cukor. Bielky s trochou cukru vyšlaháme na tuhý sneh. Z mlieka, cukru, 3 žĺtkov a zl. klasu uvaríme puding. puding odstavíme zo sporáka a primiešame sneh z bielkov. krém necháme trochu vychladnúť. do krému môžeme pridávať rôzne príchute alebo esencie (kokosovo-rumová, citrónová, čokoládová...)

Anonymný (bez overenia), So, 24. 11. 2007 - 11:57

Ďakujem. Myslím, že to skúsim.Tlieskam Tlieskam

Anonymný (bez overenia), Po, 10. 12. 2007 - 14:17

poradte mi akym kremom zdobite torty?aby bol krem jemnulinky ako slahacka?ked zdobite date krem predtym do chladnicky?ake mnozstvo kremu potrebujem na jednu tortu 50x40 aby boli kremom obtiahnute aj boky?roby sa krem zvlast na plnku a zvlast na zdobenie?prosim velmi mi s tim pomozete dakujem.Kvietok

krem od adrianky je super doporucujem ja som ho vyskusala dobre sa s nim pracujeTorta Kvietok

Lili, St, 13. 02. 2008 - 11:22

...a nie je ten krém žltý? nevi niekto recept na krém na ozdobu aby bol biely ?

Edka, St, 13. 02. 2008 - 20:36

Ja robievam najradšej krém vyšľahaný nad parou . Je vynikajúci , ľahučký ako šľahačka. Keď máte záujem recept napíšm veľmi rada ! Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Lili na cekom bielučkú ozdobu doporučujem penu z bielka a cukru.Maslový krém nebude nikdy snehobiely.Slnko Slnko

Ahoj Edka...mozem ta poprosit o ten recept?...Strasne nerada slaham nad parou,ale skusit mozem...Mrkám pocula som ze vraj su tie kremy velmi dobre....a je aj sladky?nieje velmi maslovy?...take ja nemusimVyplazený jazyk DAKUJEM

Edka, Št, 14. 02. 2008 - 12:49

Ahoj Lili! Ten krém je ľahučký , je ako pena a taký sladký aký si ho spravíš. Takže : 4 vajcia , 8 lyžíc kryš.cukru/môžeš o lyžicu dať menej/, 1 vanilka. Šľaháš nad parou šľahačom /dlho som to šľahala ručne/ do zhusnutia.Zmes musí byť teplý asi 70°C. Dáš dole z pary a šľaháš až do vychladnutia /izbová tepolota/. Pridáš 1 maslo a 1 Heru.Namiesto masla môžeš dať aj Heru.Treba to šľahať dovtedy , kým sa Ti neurobí hladučký, ľahučký krémik.Nezľakni sa keď sa Ti to akože zrazí len šľahaj a šľahaj ďalej.Môžeš pridať van.arómu alebo aj rum . To je základný krém a upravuješ to podľa chuti. Pridáš roztopenú čokoládu, kakao , orechy, karamel čo chceš. U nás to každý chváli , uvidíš.Keby predsa niečo , napíš mi na adresu: slampiak@zoznam.sk, rada Ti pomôžem. Torta Kvietok Vyplazený jazyk

Sara 12, Št, 05. 03. 2009 - 11:45

Ahojte baby.. idem robit dcere tortu,tak vyskušam ten krem. DakujemTorta

JajaS, Ne, 02. 03. 2008 - 22:55

dievčatá skúste raz ten krém robiť naopak , t.j. nechať šlahať horúci do letného zašlahať maslo , a šlahať do vychladnutia. Ja som sa to naučila v škole a už nenechávam chladnúť žiadnu kašu . Ak maáte mixer čo mieša za vás vy můžete oddychovať je to polahoda

Edka, Po, 03. 03. 2008 - 17:16

Dobre vedieť ! Určite vyskúšam , dík !Tlieskam Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Kvietok

JankaT, Po, 03. 03. 2008 - 19:08

...maslo ide do letného.Úsmev Horúce sa to ima šľahá do vychladnutia, potom sa to letného pridá maslo...Slnko

Lucyp, Ut, 25. 03. 2008 - 12:05

Ten puding netreba miesat od vychladnutia,staci dat ma vrch foliu a dat do studeneho kupela.ziadna korka sa nespravi.

Akos, Po, 31. 03. 2008 - 18:18

prosím vás pošlete mi niaký obrázok ( torta faša alebo pivo ) dakujem

mariela, Po, 07. 04. 2008 - 21:58

Ahojte.Ja rada peciem ked sa mi dari. S korpusmi mi to aj ide ale kremy tak tie sa mi po pridani masla zrazia. ALE dnes som vyskusala krem ktorý napisala Kamilka je vyborny lahko sa pripravuje a kto nema rad margarinovu chut tak nech vyskuša. My sme ho ziedli s piškotami. Dakujem Kamilka že si ma zbavila nocnej moriÁno Vyplazený jazyk

Spagi, Po, 21. 04. 2008 - 10:51

Poprosim vas, skuste mi napisat presnejsi postup ako vmiesat maslo do pudingu. Robila som tento krem uz dvakrat a zakazdym sa mi maslo zrazilo. Puding aj maslo som vybrala naraz z chladnicky a po cca hodine som maslo (nakrajane na kusky, ale cele mnozstvo) vmiesala do pudingu elektrickym slahacom na strednej rychlosti. Hrudky som nemala, ale krem nebol homogenny, ked som ho rozotrela medzi prstami, boli v nom akoby ciarocky. Krem som nahriala a este raz premiesala, potom to bolo OK. Ibaze ked som uz hotovu tortu vybrala z chladnicky boli v kreme opat ciarky, dokonca este vacsie. Co robim zle? Preslahala som to maslo? Ma sa vmiesavat len rucne, alebo...? Dakujeeeeem. Zlomené srdce

Spagi, Ut, 22. 04. 2008 - 08:00

Tak este raz posuvam, snad sa najde nejaka ochotna dobra dusa, ktora mi poradi.

eva1128, Ut, 22. 04. 2008 - 08:42

Neviem či Ti poradím, ale napíšem Ti ako to robím ja. Maslo vmiešavam mixérom do vlažného pudingu. Puding po uvarení občas premiešam aby sa nevytvorila korka. Mám s tymto postupom len kladné skúsenosti krém je potom uplne jemný ako pena alebo šĺahačka.

eva1128, Ut, 22. 04. 2008 - 08:43

Ešte som zabudla maslo nedám naraz ale postupne pridávam.

Spagi, Ut, 22. 04. 2008 - 14:53

Dakujem Evka. Krem som uz spravila, teda aj celu tortu Úsmev . Puding som uz mala uvareny, takze som sa nemohla drzat Tvojho postupu. Maslo som vmiesala potroske, slahac na najnizsej rychlosti, ale mala som hrudky. Tak som len velmi jemne nahriala (menej ako obycajne) a este raz preslahala, myslim,ze tentokrat to bolo OK. Dakujem,ze si sa ozvala, si zlata. Vela krasnych a chutnych Torta Torta Ti prajem.

adik71, Ut, 22. 04. 2008 - 16:26

Ďakujem za recepty,ja z nich tiež určite vyskúšam.Áno

Natasha, Št, 01. 05. 2008 - 21:42

Krém sa mi občas zrazil, keď som šľahala šľahačom. Odkedy krém miešam ponorným mixérom, nikdy sa mi nezrazil.

bibiana, So, 11. 10. 2008 - 17:57

možno je to tým, že na menšom priestore ponorný mixér má vyžšie otáčky ako šľahač a zároveň si myslím, že existuje akási ideálna izbová teplota a všetko s ňou v rovnakej teplote a vtedy sa to dobre vyšľaháMrkám Úsmev

bibiana, So, 11. 10. 2008 - 17:58

možno je to tým, že na menšom priestore ponorný mixér má vyžšie otáčky ako šľahač a zároveň si myslím, že existuje akási ideálna izbová teplota a všetko s ňou v rovnakej teplote a vtedy sa to dobre vyšľaháMrkám Úsmev

tweedy, So, 10. 05. 2008 - 22:04

prosim vas pekne potrebujem vediet co mam pouzit na zdobenie torty .ten krem co sa dava o tej striekacky ozdobovaciej .ked som vymiesala maslo a cukor tak sa mi to roztekalo .dakujem velmi pekne .Plačem

Majenka, So, 24. 05. 2008 - 13:43

Ahoj tweedy, som tu tiež nová ale pokúsim sa Ti poradiť môj recept na krém ktorým zdobím torty. 2dcl mlieka, 2PL zarovnané maizeny (aby bol krém biely) nie zlatý klas, 2PL kr.cukrua 1 van. cukor. Ešte do teplého nie do horúceho zašlahať stuž. tuk-cera, asi tak viac ako polovicu a 1/8 masla.Krém bude pekný biely.Môže sa dochutit arómou alebo dosladiť. Dúfam, že Ti moja rada pomôžeMrkám ....

ajda, Ne, 29. 06. 2008 - 19:05

Ja robim krem z 1l mlieka,4zlate klasy,250kg krystaloveho cukru a 4 ks hery alebo stolove maslo.Uvarim klasicky krem necham ho vychladnut v izbovej teplote tu hrubu vrstvu dam dole aby neboli hrudky a vyslaham hery a postupne zaslahavam do kremu je dobry aj dost tuhy a samozrejme pridavam kakao.

Ahoj, môžem sa opýtať Adriana na akú veľkú tortu je toto množstvo. Ja by som potrebovala, len na okrúhlu. Upečiem asi 3 korpusy, mám aj poťahovú hmotu ktorú použijem na celú tortu. Z akej dávky mi teda postačí naplniť tortu. Alebo mi dáte aj nejaký typ a mohla by som dať aj 2 plnky. Dávate aj džem? Mám domáci ríbezľový. Neviem sa rozhodnúť ako na to. Torta je len pre manžela, ale chcela by som aby bola chutná. Mohla by byť aj ovocná, alebo napr jogurtová plnka - mám rada také ľahšie torty. Poradíte mi? ĎakujemKvietok

Ahojte,som začiatočník a od Vás som sa tu už veľmi veľa naučila.Chcela by som Vás ešte poprosiť o jednu malú radu,neviem či vôbec existuje niečo také ako krém na zdobenie torty ale,taký kde by nebolo cítiť margarínovú chuť.Rada by som upiekla narodeninovú tortu ale u nás margarín neobstojí.A ešte či to bude vyzerať dobre ak potiahnem tortu marcipánom (ten som tiež našla tu u Vás) a potom to trochu dozdobím krémom..Čo poviete???

Ahoj. Ja robievam len pudingový krém, ten mal vždy najlepší úspech a používam na rozmiešanie len klasické maslo - rajo. Je síce drahé no chuť krému je úžasná. A to dozdobenie marcipánu kludne možeš aj krémom. Ten možeš kludne dofarbiť aj potrav. farbami. Dúfam, že som ti trošku pomohla.

Samozrejme,že pomohla,ďakujem veľmi pekne snáď sa mi to podarí.... aj som si myslela,že to vyriešim nejakým pudingom... tekže klasicky uvarený puding a keď troškuz vychladne pridám maslo,áno? Farby som zohnala..tu v našich končinách to bola drina :) už som aj piekla klasickú piškótu a zafarbila som ju nazeleno a tak sa mi všetci smiali:) ale v dobrom akože...

Ahoj. áno na 1 liter mlieka 3 zlaté klasy resp. iný puding aký chceš mať krém, ja používam iba pudingy Dr. Etkar - dufam, že som to správne napísala. 300g cukru- uvariť a po vychlanutí primiešať vyšlahané maslo - ja dávam tak 500g ale možeš až do 800g. Ja dávam menej lebo máme radšej ked je pudingovejší. No na ozdobovanie si nechaj viac maslovejší. Puding s maslom musia asi rovnakú izbovú teplotu a miešaš tak že do vychladeného pudingu pridávaš po lyžiciach maslo a vždy dobre rozmiešaš - postup je preto tak aby sa ti nesekol. Ahoj. A ešte niečo Toto množstvo krému je asi na dve okrúhle torty - samozrejme keď aj ideš zdobiť krémom bude ti to asi akurát. Pa

LenkaFC, Ut, 01. 03. 2011 - 13:02

Ahoj - niekolko X som robila krem s pudingom, ale nikdy sa mi nepodaril, zrazil sa - ani som sa nesnazila to zachranovat.
Mam otazocku, skusim Tvoj recept - Nevodnatie???
Dakujem Mrkám

Veľmi pekne ďakujem,skutočne!!!! Som rada,že as v dnešnej dobe najde niekto kto pomôže... Recept som si odpísala a idem ho hneď aj vyskúšať. Ešte raz ďakujem a potom dám vedieť,či miláčikovi chutil ...Hambím sa

Sonia76, Ut, 01. 03. 2011 - 13:27

ak mozem zareagovat ja, LenkaFC, dolezité je, aby puding a maslo mali rovnaku teplotu, inak sa to zrazi, opatrne treba zaslahavat. Tolko moja skusenost, nech sa ti dari! Úsmev

Kazuso, Pi, 24. 02. 2012 - 18:01

Ak chceš dávať pudingovo-maslový krém pod poťahovku mal by byť v pomere aspoň 1:1, ak je viac pudingu poťahovka môže začať tiecť. Ja to robím tak, že do krému na obmazávanie zašľahám ešte maslo.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama