Krém robievam z 1 litra mlieka, 3 zlaté klasy, 300 g, kryštálového cukru. Uvarím si puding, keď vychladne, zašľahám do neho asi 800 g masla, alebo podľa potreby aj viac-hlavne na zdobenie, aby to dobre na torte držalo.
Komentáre
Puding chladím vo vodnom kúpeli za skoro stáleho miešania .Nesmie sa urobiť kórka
.Zatial si vymiešam maslo a keď je puding tak napoly vychladnutý primiešavam do neho po lyžičkách vymiešané maslo,asi tretinu
.Ked má chladený puding rovnakú teplotu ako maslo,mixérom vmiešam zvyšné maslo do krému
.Zaručene nebudú v ńom hrčky
Ani sa nezrazí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Danka a ty dávaš v akom pomere suroviny... len pre zaujímavosť :) tento krém dávaš aj pod poťah?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?46311e755d97a19ce9e80bfc8aa,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
viete mi povedať, prečo sa mi krém na tortu zrazil a boli v ňom hrudky? Ako tomu predísť?:
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poradí mi, prosím, niekto osvedčený recept na krém na tortu, aby to zvládla aj začiatočníčka? Veľmi, veľmi ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jednoduchý krém na tortu je napísaný hore krém od Adriany:-} Je to základný krém do ktorého si móžete pridať buď kakao,roztopenú čokoládu,kávu,orechy alebo na kúsky nakrájané ovocie
Postup, ako dosiahnuť krém hladký a bez hrudiek je popísaný vyššie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mám jeden recept na plnku, ja ho robím od oka. možno nie je pre začiatočníčky, ale je vynikajúci. chutí skoro ako danone: asi 180 g kryš. cukru, 1/2 l mlieka, 3 žĺtky, 3 bielky, tak 1-2 balíčky zl. klasu, van. cukor. Bielky s trochou cukru vyšlaháme na tuhý sneh. Z mlieka, cukru, 3 žĺtkov a zl. klasu uvaríme puding. puding odstavíme zo sporáka a primiešame sneh z bielkov. krém necháme trochu vychladnúť. do krému môžeme pridávať rôzne príchute alebo esencie (kokosovo-rumová, citrónová, čokoládová...)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem. Myslím, že to skúsim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poradte mi akym kremom zdobite torty?aby bol krem jemnulinky ako slahacka?ked zdobite date krem predtym do chladnicky?ake mnozstvo kremu potrebujem na jednu tortu 50x40 aby boli kremom obtiahnute aj boky?roby sa krem zvlast na plnku a zvlast na zdobenie?prosim velmi mi s tim pomozete dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krem od adrianky je super doporucujem ja som ho vyskusala dobre sa s nim pracuje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...a nie je ten krém žltý? nevi niekto recept na krém na ozdobu aby bol biely ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam najradšej krém vyšľahaný nad parou . Je vynikajúci , ľahučký ako šľahačka. Keď máte záujem recept napíšm veľmi rada !
Lili na cekom bielučkú ozdobu doporučujem penu z bielka a cukru.Maslový krém nebude nikdy snehobiely.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Edka...mozem ta poprosit o ten recept?...Strasne nerada slaham nad parou,ale skusit mozem... pocula som ze vraj su tie kremy velmi dobre....a je aj sladky?nieje velmi maslovy?...take ja nemusim
DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Lili! Ten krém je ľahučký , je ako pena a taký sladký aký si ho spravíš. Takže : 4 vajcia , 8 lyžíc kryš.cukru/môžeš o lyžicu dať menej/, 1 vanilka. Šľaháš nad parou šľahačom /dlho som to šľahala ručne/ do zhusnutia.Zmes musí byť teplý asi 70°C. Dáš dole z pary a šľaháš až do vychladnutia /izbová tepolota/. Pridáš 1 maslo a 1 Heru.Namiesto masla môžeš dať aj Heru.Treba to šľahať dovtedy , kým sa Ti neurobí hladučký, ľahučký krémik.Nezľakni sa keď sa Ti to akože zrazí len šľahaj a šľahaj ďalej.Môžeš pridať van.arómu alebo aj rum . To je základný krém a upravuješ to podľa chuti. Pridáš roztopenú čokoládu, kakao , orechy, karamel čo chceš. U nás to každý chváli , uvidíš.Keby predsa niečo , napíš mi na adresu: slampiak@zoznam.sk, rada Ti pomôžem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte baby.. idem robit dcere tortu,tak vyskušam ten krem. Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá skúste raz ten krém robiť naopak , t.j. nechať šlahať horúci do letného zašlahať maslo , a šlahať do vychladnutia. Ja som sa to naučila v škole a už nenechávam chladnúť žiadnu kašu . Ak maáte mixer čo mieša za vás vy můžete oddychovať je to polahoda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...áno... súhlasím...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre vedieť ! Určite vyskúšam , dík !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...do horúceho zašľahať maslo? nezrazí sa?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...maslo ide do letného. Horúce sa to ima šľahá do vychladnutia, potom sa to letného pridá maslo...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten puding netreba miesat od vychladnutia,staci dat ma vrch foliu a dat do studeneho kupela.ziadna korka sa nespravi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím vás pošlete mi niaký obrázok ( torta faša alebo pivo ) dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte.Ja rada peciem ked sa mi dari. S korpusmi mi to aj ide ale kremy tak tie sa mi po pridani masla zrazia. ALE dnes som vyskusala krem ktorý napisala Kamilka je vyborny lahko sa pripravuje a kto nema rad margarinovu chut tak nech vyskuša. My sme ho ziedli s piškotami. Dakujem Kamilka že si ma zbavila nocnej mori
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niet začo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poprosim vas, skuste mi napisat presnejsi postup ako vmiesat maslo do pudingu. Robila som tento krem uz dvakrat a zakazdym sa mi maslo zrazilo. Puding aj maslo som vybrala naraz z chladnicky a po cca hodine som maslo (nakrajane na kusky, ale cele mnozstvo) vmiesala do pudingu elektrickym slahacom na strednej rychlosti. Hrudky som nemala, ale krem nebol homogenny, ked som ho rozotrela medzi prstami, boli v nom akoby ciarocky. Krem som nahriala a este raz premiesala, potom to bolo OK. Ibaze ked som uz hotovu tortu vybrala z chladnicky boli v kreme opat ciarky, dokonca este vacsie. Co robim zle? Preslahala som to maslo? Ma sa vmiesavat len rucne, alebo...? Dakujeeeeem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
posuvam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak este raz posuvam, snad sa najde nejaka ochotna dobra dusa, ktora mi poradi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem či Ti poradím, ale napíšem Ti ako to robím ja. Maslo vmiešavam mixérom do vlažného pudingu. Puding po uvarení občas premiešam aby sa nevytvorila korka. Mám s tymto postupom len kladné skúsenosti krém je potom uplne jemný ako pena alebo šĺahačka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som zabudla maslo nedám naraz ale postupne pridávam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Evka. Krem som uz spravila, teda aj celu tortu . Puding som uz mala uvareny, takze som sa nemohla drzat Tvojho postupu. Maslo som vmiesala potroske, slahac na najnizsej rychlosti, ale mala som hrudky. Tak som len velmi jemne nahriala (menej ako obycajne) a este raz preslahala, myslim,ze tentokrat to bolo OK. Dakujem,ze si sa ozvala, si zlata. Vela krasnych a chutnych
Ti prajem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recepty,ja z nich tiež určite vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krém sa mi občas zrazil, keď som šľahala šľahačom. Odkedy krém miešam ponorným mixérom, nikdy sa mi nezrazil.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
možno je to tým, že na menšom priestore ponorný mixér má vyžšie otáčky ako šľahač a zároveň si myslím, že existuje akási ideálna izbová teplota a všetko s ňou v rovnakej teplote a vtedy sa to dobre vyšľahá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
možno je to tým, že na menšom priestore ponorný mixér má vyžšie otáčky ako šľahač a zároveň si myslím, že existuje akási ideálna izbová teplota a všetko s ňou v rovnakej teplote a vtedy sa to dobre vyšľahá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim vas pekne potrebujem vediet co mam pouzit na zdobenie torty .ten krem co sa dava o tej striekacky ozdobovaciej .ked som vymiesala maslo a cukor tak sa mi to roztekalo .dakujem velmi pekne .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj tweedy, som tu tiež nová ale pokúsim sa Ti poradiť môj recept na krém ktorým zdobím torty. 2dcl mlieka, 2PL zarovnané maizeny (aby bol krém biely) nie zlatý klas, 2PL kr.cukrua 1 van. cukor. Ešte do teplého nie do horúceho zašlahať stuž. tuk-cera, asi tak viac ako polovicu a 1/8 masla.Krém bude pekný biely.Môže sa dochutit arómou alebo dosladiť. Dúfam, že Ti moja rada pomôže ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim krem z 1l mlieka,4zlate klasy,250kg krystaloveho cukru a 4 ks hery alebo stolove maslo.Uvarim klasicky krem necham ho vychladnut v izbovej teplote tu hrubu vrstvu dam dole aby neboli hrudky a vyslaham hery a postupne zaslahavam do kremu je dobry aj dost tuhy a samozrejme pridavam kakao.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, môžem sa opýtať Adriana na akú veľkú tortu je toto množstvo. Ja by som potrebovala, len na okrúhlu. Upečiem asi 3 korpusy, mám aj poťahovú hmotu ktorú použijem na celú tortu. Z akej dávky mi teda postačí naplniť tortu. Alebo mi dáte aj nejaký typ a mohla by som dať aj 2 plnky. Dávate aj džem? Mám domáci ríbezľový. Neviem sa rozhodnúť ako na to. Torta je len pre manžela, ale chcela by som aby bola chutná. Mohla by byť aj ovocná, alebo napr jogurtová plnka - mám rada také ľahšie torty. Poradíte mi? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,som začiatočník a od Vás som sa tu už veľmi veľa naučila.Chcela by som Vás ešte poprosiť o jednu malú radu,neviem či vôbec existuje niečo také ako krém na zdobenie torty ale,taký kde by nebolo cítiť margarínovú chuť.Rada by som upiekla narodeninovú tortu ale u nás margarín neobstojí.A ešte či to bude vyzerať dobre ak potiahnem tortu marcipánom (ten som tiež našla tu u Vás) a potom to trochu dozdobím krémom..Čo poviete???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj. Ja robievam len pudingový krém, ten mal vždy najlepší úspech a používam na rozmiešanie len klasické maslo - rajo. Je síce drahé no chuť krému je úžasná. A to dozdobenie marcipánu kludne možeš aj krémom. Ten možeš kludne dofarbiť aj potrav. farbami. Dúfam, že som ti trošku pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Samozrejme,že pomohla,ďakujem veľmi pekne snáď sa mi to podarí.... aj som si myslela,že to vyriešim nejakým pudingom... tekže klasicky uvarený puding a keď troškuz vychladne pridám maslo,áno? Farby som zohnala..tu v našich končinách to bola drina :) už som aj piekla klasickú piškótu a zafarbila som ju nazeleno a tak sa mi všetci smiali:) ale v dobrom akože...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj. áno na 1 liter mlieka 3 zlaté klasy resp. iný puding aký chceš mať krém, ja používam iba pudingy Dr. Etkar - dufam, že som to správne napísala. 300g cukru- uvariť a po vychlanutí primiešať vyšlahané maslo - ja dávam tak 500g ale možeš až do 800g. Ja dávam menej lebo máme radšej ked je pudingovejší. No na ozdobovanie si nechaj viac maslovejší. Puding s maslom musia asi rovnakú izbovú teplotu a miešaš tak že do vychladeného pudingu pridávaš po lyžiciach maslo a vždy dobre rozmiešaš - postup je preto tak aby sa ti nesekol. Ahoj. A ešte niečo Toto množstvo krému je asi na dve okrúhle torty - samozrejme keď aj ideš zdobiť krémom bude ti to asi akurát. Pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj - niekolko X som robila krem s pudingom, ale nikdy sa mi nepodaril, zrazil sa - ani som sa nesnazila to zachranovat.
Mam otazocku, skusim Tvoj recept - Nevodnatie???
Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekne ďakujem,skutočne!!!! Som rada,že as v dnešnej dobe najde niekto kto pomôže... Recept som si odpísala a idem ho hneď aj vyskúšať. Ešte raz ďakujem a potom dám vedieť,či miláčikovi chutil ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vela šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak mozem zareagovat ja, LenkaFC, dolezité je, aby puding a maslo mali rovnaku teplotu, inak sa to zrazi, opatrne treba zaslahavat. Tolko moja skusenost, nech sa ti dari!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moze ist tento krem pod hmotu WI?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak chceš dávať pudingovo-maslový krém pod poťahovku mal by byť v pomere aspoň 1:1, ak je viac pudingu poťahovka môže začať tiecť. Ja to robím tak, že do krému na obmazávanie zašľahám ešte maslo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám malú otázku, puding pri chladnutí miešate? Čo robíte so zhrubnutou vrstvou na povrchu, aj tu vmiešate, alebo dáte dole? Ďakujem.