reklama

koľko krému


reklama

ahojte. Potrebujem poradiť. Z koľkých piškót by ste robili tortu s rozmermi 30*40cm, aby nebola veľmi nízka. A koľko plnky na ňu potrebujem (chcem aj natierať pod poťah). Ďakujem za odpovede, lebo nemám na tieto veci odhad.Chichocem sa
mikinka

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja robím jedno cesto zo 4 vajec, cestá upečiem 4 alebo 5, a krém robím nadstavovaný s vajec nad parou a 500g masla, vystačí aj na potretie. Mrkám

Zlomené srdceZlomené srdce ja sa Ti pokúsim trošku pomôcť. Teraz som piekla svadobnú rozmer 35 x 35 cm. Upiekla som 3 x piškót každý z 10 ks vajíčok. Poprekrajovala som na polovice takže som mala 6 ks. Použila som 5 s plnkou to malo výšku 11,5 cm. A vieš mikinka to záleží aj od veľkosti vajíčok,od toho aké ideš robiť druhy piškót ( orechový,kakaový...) Jeden je vyšší, druhý nižší a od množstva plnky, ovocia , všetko má svoju výšku. Dúfam,že som trošinku pomohla.

MaťaM, Po, 10. 08. 2009 - 06:44

lienka100 koľko mala potom tá tvoja tortička váhu po naplnení a ozdobení? aby som mala tak zhruba predstavu. a plnka na to šla asi z viac ako z 0,5kg tuku... vopred dík.

Zlomené srdceZlomené srdce MaťaM ved aj ty pečieš super, neviem či sa pýtaš z recesie al.? Tu som použila na plnku parížsku - 1 liter a ešte iné plnky, som už napísala, neviem presne koľko som minula ale pribl.ten liter a tuku nedávam veľa, bo by to bol tukový grc, keď už používam šľahačku ktorá je tuková. Dúfam,že sa niekedy stretneme a svoje skúsenosti si odovzdáme osobne. Teším sa. Vyplazený jazyk Ešte k tej váhe spodná mi vážila skoro 7 kg a ďalej som už nevážila. (lekvárik,rum - dosť...) Takže váhu " tej mojej " tortičky celkovú neviem. Prekvapenie, Vyplazený jazyk

sona7, Po, 10. 08. 2009 - 08:44

no to urcite,by bolo malo o,50 tuku ,Slnko najmenej 75 dkg.

veva, Po, 10. 08. 2009 - 08:54

ja robím 4 korpusy a jeden je zo 4 vajec.Plnku robím zo 750g tuku

adika, Po, 10. 08. 2009 - 10:25

ja zas robim korpusy 4x7vajec.na kazdu jednu plnku potrebujem krem z 250gtakze zhruba miniem 750 masla plus besamel alebo slahane nad parou alebo puding/ale obcas mi aj tosku ostane zalezi kolko pudinku a tak/.Je to na kazdom kolko minie ale uz som jedla tortu krasne a po rozkrojeni som sa zhrozila a jest sa to uz vobec nedalo -korpusy mali kazdy po 4cm a kremu asi 0,5cm.Takze radsej dam tak aby bola jedla,a nie len pekna.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama