reklama

---------KARAMELOVÉ RUŽIČKY------------

Bejč , 12. 10. 2009 - 15:15

reklama

KTO MI POMôŽE? SVOKRA MI STALE SPOMINA ZE SA DAJU ROBIT Z KARAMELU RUZICKY A TAKE OZDOBY... TREBA TO VRAJ ESTE ZA TEPLA MODELOVAT A ZE SA TAM DAVAJU NEJAKE ORECHY... KTO MI VIE PORADIT? PROSIM POSLITE MI AJ RECEPTY AJ ROZNE LINKY NA TORTYATORTICKY@AZET.SK DAKUJEM VLEMI PEKNEBozkávam Objímam

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, Po, 12. 10. 2009 - 15:17

Pohľadaj v receptoch, už tu táto téma bola, určite niečo nájdeš..Kvietok Kvietok Kvietok

veva, Po, 12. 10. 2009 - 16:00

orechy tam nejdú.Je to vlastne karamel,ktorý musí byt uvarený na určité °C.Potom sa rukami natahuje,tým zostane perletovej farby a potom sa z neho modelujú ruže a rôzne iné ozdoby

Ale ja robim z orechoveho karamelu aj kose,veze a rozne ozdoby starsie prace nemam nafotene a zatial som nemala takuto objednavku nemôzem dokladovat.Z jedneho Kg cukru a 0,75 dg orechov robim napr.kôs s kvetmi.

veva, Po, 12. 10. 2009 - 17:38

tak o takomto karameli som ešte nepočula,zasa som o niečo múdrejšiaChichocem sa

AnaP, Po, 12. 10. 2009 - 17:37

A mohla by si sem hodiť recept alebo fotopostup ?Ďakujeme!!!!!!!!!

karamel na modelovanie : cukor sa musi upalit na 120 stupnou (cca) ....vyleje sa na specialnu podlozku a necha sa stuhnut stuhny karamel polameme na rozne casti a prifarbujeme (ja som zatial robila iba listky karamelove Chichocem sa ) ...karamel musime dat cca na 15sek.do mikrovlnky a miesit ho aby nemol tvrdi a aby sa ani neroztekal.....blizie info zatial nemam ako sa robia ruzicky atd viem zatial iba listky ....ale ak mas zaujem moze sa opytat v stredu nato majsterky a dam ti potom vediet Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

karamel na modelovanie : cukor sa musi upalit na 120 stupnou (cca) ....vyleje sa na specialnu podlozku a necha sa stuhnut stuhny karamel polameme na rozne casti a prifarbujeme (ja som zatial robila iba listky karamelove Chichocem sa ) ...karamel musime dat cca na 15sek.do mikrovlnky a miesit ho aby nemol tvrdi a aby sa ani neroztekal.....blizie info zatial nemam ako sa robia ruzicky atd viem zatial iba listky ....ale ak mas zaujem mozem sa opytat v stredu nato majsterky a dam ti potom vediet Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Ahoj kočky. karamel s orechami je griláž. a karamel môže byť pálený alebo varený. z páleného sa však modelovať nedá.
Takže cukor sa uvarí s vodou. v istom bode varenia sa pridá roztok kyseliny vinnej a po dovarení sa karamel vyleje buď do vymastenej formy na požadovaný tvar a to je liaty karamel alebo sa vyleje na silikónovú podložku a za horúca sa rukami v latexových rukaviciach ( čo samozrejme aj poriadne páli) prekladá a naťahuje aby sa do karamelu dostal vzduch, ktorý v ňom vytvára perleť a to ja ťahaný karamel. po tomto sa z ťahaného karamelu pod infra červenou lampou, na silikónovej alebo teflonovej podložke vyťahujú a tvarujú lístky, ktoré sa po stuhnutí k sebe lepia. do tvaru ruže. a samozrejme ešte existuje aj fúkaný karamel. to je keď sa z ťahaného karamelu vytvaruje gulička do ktorej sa vsunie medenná trubička na konci s balónikom pomocou ktorého do karamelovej guličky fúkame vzduch a zároveň tvarujeme požadovaný tvar a to buď do dutej gule, ovocia a lebo zvieratiek.....
Tak teda dúfam, že som vám aspoň troška vniesla svetlo do karamelu Úsmev))
a ps: v zeelandii som si všimla, že majú v ponuke myslím, že sa to vola CARMEX a to je v podstate už hotový karamel v kryštálikoch, ktorý stačí len rozpustiť a ponaťahovať. ( netreba zložito variť )

zuzulienka do vareneho karamelu si naozaj priniesla svetlo ale do paleneho cukru s orechami nie .Da sa s nim velmi dobre pracovat neda sa to naucit ucenim na nete,ale je potrebne to vidiet .Niekedy na stretnuti som ochotna Vam to ukazatKvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama