reklama

čokotransfer v lete


reklama

Ahojte.Mam jednu otazočku.Mala by som robiť na oslavu 3 poschodovu tortu obloženú po bokoch čokotransferovými obdĺžnikmi začiatkom júna.Viete mi nejako poradiť ako tam tie čokoladove oblžniky pripevniť aby sa po čase na stole neroztopila?alebo sa mi to pri horučavach roztopi vždy?ďakujem za všetky odpovede a rady smile emoticon


reklama


reklama

ja som tortu obliala cokoladou a potom lepila cokoladou cokotransferove trojuholnicky :)

 

a netopilo sa vám v to lete? ja som už robila s čokontransferom ale väčšinou vždy iba v chladných mesiacoch preto sa pýtam či sa mi tá torta s čokotransferom v lete na stole neroztopí

ja som ju teda robila asi 2x, a nestala cely den na stole bolo to na oslavu a tam sa do 2 hodin uz krajala, ale myslim si ze ak nebude na priamom slnku, ale v miestnosti tak cokolada lepena cokoladou :) by sa nemala nejak velmi topit.... tot moj skromny nazor ,hadam vam poradia aj skusenejsie cukrarocky Úsmev

 

ta cokolada sa asi bude trosku topit ale asi menej ako nejaky maslovy krem si myslimMrkám

No ja až taká skúsená nie som, ale mne sa v lete vždy topia čokoládové torty. A to aj keď nie sú na priamom slnku. Je to tou teplotou a čokoláda vyššiu neznáša. Úsmev

ja som pred týždňom robila tortu obtretú s ganache a na to som lepila roztopenou čokoládou trojuholniky z čokotransferu...ale už bolo cítiť, že vonku je teplejšie lebo čokotransfer bol mäkší a ohybnejší, ako som s ním robila..tak si myslím, že ako písala Ivetinka, čokoladové sa budú topiť, proste ich treba nejak čo najviac skladovať v chlade...toť môj názor..Hambím sa

mmaatt, St, 20. 05. 2015 - 19:26

podľa  mňa závisí od toho, či tie čokoládové ozdoby budú z temperovanej čokolády, alebo nie. Temperovaná vydrží dlhšie, bod topenia je vyšší ako pri bežnej čokoláde. to je moja skúsenosť s čokoládou

Síce som nerobila po bokoch obdĺžničky, ale rôzne čokoládové ozdoby z temperovanej čokolády a tie sa keď bolo vonku teplejšie začali topiť (pri transporte torty). Topili sa mi napríklad krídla motýľov, lenže tie aj boli tenšie. Hrubšie kúsky schopne držali tvar. V miestnosti, kde bol mierny chládok, to torta celkom slušne zvládla :)

Sigetka, Št, 21. 05. 2015 - 08:57

Keď sú kúsky čokotransferu ešte na stole, teplo im až tak nevadí - sú mäkšie ako keď ich vyberieme z chladničky, ale to je asi normálna vlastnosť čokolády. Ak robíš s čokoládou, ktorá má nad 50%, tak to nie je problém. Skôr je otázka na aký podklad to dáš, pretože tenká vrstva čokoládovej polevy na maslovom kréme skôr môže spôsobiť to, že mierne zmäknutá neudrží váhu čokoládového obdĺžnika. Ale ani toho by som sa až tak nebála. Predsa každý normálny človek vie, že nemôže dať čokoládovú tortu na slnko a v tieni to tá torta nejaký čas prežije. A keď sa bude schyľovať k najhoršiemu, treba ju rozkrájať a zjesť. Veď nato torta je. Nie?

Ďakujem za všetky rady Úsmev viete mi ešte povedať že na aky podklad by som ich mala ukladať keď na tenku vrstvu čokolady to asi nie je dobre? čisto len obtrieť tortu maslovym kremom a na to ukladať čokotransfer?Úsmev

zou, Št, 21. 05. 2015 - 11:25

Ja by som ju asi obtrela len ganache a na to lepit cokotransfer, ktory bude na naozaj kvalitnej cokolade. Maslo pod cokoladou v lete nerobi dobru sluzbu....Ja odsobne  v lete odmietam robit cokoladove torty, ak robim, tak len tam, kde som na oslave aj ja, aby som dohliadla na uschovu torty v chladeVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama