reklama

Čokoládové pralinky

hehe14 , 13. 11. 2010 - 17:38

reklama

Ahojte, chcela by som sa spýtať či niekto nemá skúsenosti s robením čokoládových praliniek. Kúpila som si silikónové formy a keď som z nich pralinky vyberala boli prilepené...neviem ako by som docielila aby boli pekné a dali sa dobre z formy vybrať. Veľmi by mi pomohla nejaká rada. Vopred veľmi pekne ďakujem :)
Martina

Pozrite si aj


reklama


reklama

Judit, So, 13. 11. 2010 - 17:46

Ja neviem, mne to slo vybrat pekne, ale boli dobre vychladene, az potom som to vytlacala z formiciek. Ohlas adrianas, ona robieva pralinky, tak skus, urcite ti poradi Úsmev

hehe14, So, 13. 11. 2010 - 18:00

ďakujem za radu :) skúsila som napísať...tak uvidíme

Ano, Judit ma pravdu,musia byt dobre vychladene.Najlepsie az na druhy den ich vyberat z formy a bude vsetko ok.Nech sa dari Slnko

evikum, Ne, 14. 11. 2010 - 00:27

Presne ako radia dievčatá, treba ich dobre vychladiť. Ale mám aj takú skúsenosť, že som použila silikónovú formičku na ľad a všetky pralinky sa mi polámali, vytlačiť sa nedali vôbec, tak to možno záleží aj od formičky.

hehe14, Ne, 14. 11. 2010 - 08:20

a neporadili by ste mi ešte nejaký dobrý recept? možno to aj od toho závisí či sú v konečne fáze pekne alebo nie Úsmev

evikum, Ne, 14. 11. 2010 - 09:32

Musíš použiť čistú čokoládu, nepridávaj do nej žiaden tuk. Mne sa celkom osvedčila čokoláda z Lidlu a horká čokoláda Figaro, z mliečnej som ešte nerobila. A naplň ich podľa vlastnej chuti. Ak chceš, pozri aj tento recept http://www.tortyodmamy.sk/content/malinove-pralinky , len vtedy som ešte nemala formičky, tak som to robila trochu ináč.

Judit, Ne, 14. 11. 2010 - 11:37

Ja to robievam z cokolady v tych sackoch co maju v Tescu, myslim ze od firmy Carla. Je velmi chutna a krasne tuhne a dobre sa rozpusta. Najskor si dam na moment prazdnu formicku do mraznicky potom ju vylejem cokoladou zase supnem na moment do mraznicky, potom dam plnku a zalejem s coko a zase supnem do mraznicky na moment a hned vytlacam z formicky. Mne to islo super. Mam tie hned formicky silikonove z T-formaxu a pouzivam aj formicky na lad.

Dievčatá, potrebovala by som poradiť. Kde by som kúpila teplomer a aký na čokoládu?
Ďakujem.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama