čokoládová poleva
Pozrite si aj
a ako krájaš? ja mám tenučku pílku na koláče taký nožík, a stále ho máčam v horúcej vode, najprv prerežem čokoládu na povrch a potom až koláč na spodu a zakaždým namáčam. Čokoládu nemôžeš mať studenu, potom rýchlo schne a ani koláč by nemal byť s chladničky, vylejem si viac na koláč a rýchlo rozotieram, nezrovnalosti len po ďobkám masťačkou, tak aby sa pekne čokoláda spojila. A cery tak aby nebola čokoláda priesvitná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam 100g čokolády,50g cery,1PL oleja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím túto 200g várová čokoláda,5 lyžíc kakaa,5 lyžíc oleja.do pohára na zaváranie dám všetko a postavím to do kastrólka s vodou a miešam pokým sa to všetko pekne nerozpustí a nespojí.potom hneď precedím cez kovové sitko do druhého pohára aby bola pekne hladká pre prípad nejakých hrčiek a hneď vylievam na koláč a rozotieram.dám stuhnúť a potom krájam tak ako janaab najprv čokoládu a potom do spodu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja natiahnem cokoladu a par sekund pockam a pokrajam,mam aj teplu vodu a obruskom utieram noz...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ja robim takto dam do kastroliku slahacku privediem ju k varu odstavim a pridam cokoladu asi 150g slahacky 200ml..a miesam pokym sa nerozpusti cokolada nechame trosku vychladnut a polejeme tortu alebo zakusok..a zarucujem ti ze ti nic praskat nebude..mam to osvecene a neni to moj recept..tiez som ho tu niekde citala..drzim palce a krasne sviatky..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jéééééééj, ďakujem pekne vyskúšam aj so šlahačkou aj s 50g cery, až sa toho bojím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá, prosím vás
máte niektora recept ako urobiť dobrú polevu? som zúfalá
, lebo robila som hustejšiu, aj som mala krém vyhchladnutý, aj ked som to išla krájať dala som si to na chvíľu do tepla až zmäkne, ked som to nanášala hned mi to rýchlo schlo a nestihla som to pekne rozotrieť a ked som to krájala tak sa mi to hrozne lámalo, no katastrofa, potom som si urobila redšiu, tak myslím že trochu to bolo lepšie ale stále nie ono, ako vidím tu máte to krásne nakrájane a vôbec to neni polámané. Nemáte niekto recept na presnejšiu kramáž koľko cery, či oleja a koľko čokolády aby to bolo tip top?
