Žĺtkové fúkané rožky, žĺtkové zázvorníky a kolegyňa robievala aj dáke žĺtkové keksíky. Recepty nemám, lebo tento typ sladkostí nemusíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žĺtkové fúkané rožky, žĺtkové zázvorníky a kolegyňa robievala aj dáke žĺtkové keksíky. Recepty nemám, lebo tento typ sladkostí nemusíme.
Vanilkové rožky ,medvedie labky alebo linecké tam idú len žľtky a na vianoce sa minú
narob si lístkové cesto aj do zásoby do mrazu
ja robievam strojové kokosové keksíky a do nich idú len žĺtka,takže mne zase zostávajú bielka
napíšeš mi prosím recept?
1kg hladkej múky špeciál (400g nahrádzam jemne pomletým kokosom alebo orechmi - ale kokosové sú jemnejšie), 500g tuku, 280g práškového cukru, 8 žĺtkov, 1-2 vanilkové cukry. Keď je cesto príliž mastné a lepí sa mi na dosku tak pridávam múku ale to tak od oka. Cesto treba nechať tak hodinku odležať v chladničke a potom až dať do strojčeka a robiť keksíky.
ja som davno robievala Salkarove figurky. Je to sladke ako snehove pecivo. Das 5 zltkov, 25dkg praskoveho cukru a kavovu lyzicku salkaru. Vymiesas a nechas 4 hodiny stat. Potom zase pridas 25dkg praskovego cukru a 7dkg polo. muky. Pecies tak do 180. Vykrajujes ako linecke. Nafukne sa to a je to dute. Mozno to niekto vola inak, alebo inak robi, ale ja som mala tento receptik uz roooky A my to volame Nadute
Ahoj Mendi28, môžeš mi prosím napísať čo je to tem salkar? ešte som sa s tým názvom nestretla..., ďakujem
V obchodoch sa predáva pod názvom Salajka (najskôr kúpiš v Kauf), ľudovo tiež jelenia soľ, je to amoniak, ale ten pri pečení vyprchá a vôbec to necítiť v koláčiku
no aj ked sa to pecie, tak to strasne smrdi . Radim nevonat . Davno som to kupovala v BALE...
ďakujem za odoveď, Salajku poznám, len som nepoznala ten tvoj "kuchynský" názov
V žádném případě žloutky nemrazit. Bílky ano. Dobré rady už tady zazněly, ještě to může být vánočka a kynuté koláčky (s tvarohem ...). Do mého receptu dávám na 1 kg hladké mouky 8 žloutků, 3 žloutky do tvarohu, jedním potírám.
Ja mám tiež problém, čo so žĺtkami, ale u nás to istí vaječný koňak alebo rakvičky.
Našla som článok http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/rady-tipy/bielky-zltky.h… , podľa ktorého sa dajú žĺtka zamraziť.
Na Vianoce idem piecť laskonky asi z 30 vajec. Zostane mi z nich taký istý počet žĺtkov, pretože do plnky dávam vždy karamelovú plnku, tak nám najviac chutia. Poraďte mi prosím, čo sa dá urobiť so zvyšnými žĺtkami? Môžem ich zmraziť? máte nejaký recept, kde by som ich minula viacej? Teda okrem vaječného likéru, lebo ten sa u nás nepije. Ďakujem