reklama

biely decor icing sa mi topi


reklama

neviem aky krem dat pod biely decor icing,dala som klasiku maslo s kremom so zl.klasom.katastrofa cele sa to topilo...alebo som tortu nemala dat do chladnicky,kupila som az 6 kg a teraz ma ide picnut ak som sa ulakomila na dobru cenu... Plačem Plačem Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

A v akom pomere si dala puding s maslom? Ja dávam pomer 1:1 a do toho zamiešam na potretie tortičky ešte trošku odrezkov a nemám problém.
Inak chyba môže byť aj v nastavení chladničky ak je v chladničke priveľmi chladno a vytiahneš ju von tak torta utrpí teplotný šok a začne sa rosiť. Ako napr. keď dáš minerálku do chladničky a vyberieš vonku tak sa ti fľaša orosí, to isté s tortou.

Yvonn, Št, 04. 10. 2012 - 12:15

Zdravím Marija. Ja pod hmotu dávam LEN vymiešané maslo s práškovým cukrom, poprípade vanilkou, ale NIČ viac, žiaden krém zo zlatého klasu. Ten krém pod hmotu plní funkciu nielen vyrovnávaciu, ale hlavne izolačnú od vlhkosti z korpusov a krémov. Ak si necháš poradiť, uvidíš úspech máš zaručený. Držím palce a daj vedieť, či pomohlo. Áno Bozkávam

marijja, Ne, 07. 10. 2012 - 13:31

dakujem,pomohlo...myslis ze ho mozem dat aj na svadobnu tortu???idem tra jednu pict a uvazujem ci ju mozem potiahnut aj icingom...pridala som aj foto je to srdce s orchideami.dik Váľam sa od smiechu po podlahe

Taktiež pred poťahovaním, treba naplnený korpus nechať v chladničke ztunúť, min. 4 hodiny, najlepšie cca z večera do rána ( časovo). Žiadna poťahovka nemá rada čerstvo rozmixovanáý krém. Plačem Nech sa darí Úsmev

marijja, Št, 04. 10. 2012 - 12:32

OOOOO,tak vam dakujem za rady idem skusat...dam vediet ako to dopadlo... dufam ze to bude OK.DIIIIIK. Tlieskam Tlieskam Tlieskam

podla mna to robi mlieko so zlatym klasom, ja natieram parizskym falosnym alebo karamelovym a uz sa mi nikdy netopi... len nesmie byt mlieko v kreme... pomer-nepomer, toho sa bojim Mrkám Áno Áno Áno

ja potieram aj pudingovo maslovým a nič sa nedeje ale poťahujem velvetom a pred tým dám na noc do chladničky, ak mi zostane dávam do krému trochu rozmrveného korpusu.

Ja taktiež velvetom a dávam aj maslovo pudingový.velvet je na to jednička.dobre sa s ním pracuje a netopí sa Áno Áno Áno

Neboj, urcite iba zmen maslovy krem a bude to dobre, ja davam maslo+cukor+Nutela+podrveny korpus... mozno si aj velmi tenucko vyvalkala, staci 3-4mm, drzim palce Úsmev

ja poťahujem MMF a raz som skúšala priamo na tvarohovú plnku dať poťah, bol rozvaľkaný veľmi natenko, mal tvar papiera - pergamenu, písala som naň a nič sa nestalo, ani netopilo. Nerozumiem tomu, teoreticky by sa mala poťahovka topiť, bol síce január, ale krém bol tvarohový od juditt. Je to torta s notami a husľovým kľúčom, mám ju v albume. Niekedy mám pocit, že čím menej som vedela o nástrahách pri pečení torty, tým menej bolo problémov. Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Teraz keď už viem, že by sa poťah mohol na niektorých plnkách topiť, urobím alebo mantinely, ale tie už málokedy, ale celú tortu obmažem zmesou cukru, masla a odrezkov z korpusu, niekedy aj zbytkom krému (akéhokoľvek maslového) a odrezkov. Ale vždy pred poťahovaním nechám stuhnúť aspoň tri-štyri hodiny, väčšinou viac - cez noc.

marijja, Pi, 05. 10. 2012 - 14:28

Dakujem velmi pekne.nakoniec som tam dala len maslo s cukrom a zatial to drzi.ine hmoty mi problem nerobia ale chybicka se vloudila...ale kedze du tu ochotne zienku ktore vzdy pomozu hned bolo po probleme.dakujeeee Tlieskam m. Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama