biely decor icing sa mi topi
Pozrite si aj
A v akom pomere si dala puding s maslom? Ja dávam pomer 1:1 a do toho zamiešam na potretie tortičky ešte trošku odrezkov a nemám problém.
Inak chyba môže byť aj v nastavení chladničky ak je v chladničke priveľmi chladno a vytiahneš ju von tak torta utrpí teplotný šok a začne sa rosiť. Ako napr. keď dáš minerálku do chladničky a vyberieš vonku tak sa ti fľaša orosí, to isté s tortou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím Marija. Ja pod hmotu dávam LEN vymiešané maslo s práškovým cukrom, poprípade vanilkou, ale NIČ viac, žiaden krém zo zlatého klasu. Ten krém pod hmotu plní funkciu nielen vyrovnávaciu, ale hlavne izolačnú od vlhkosti z korpusov a krémov. Ak si necháš poradiť, uvidíš úspech máš zaručený. Držím palce a daj vedieť, či pomohlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem,pomohlo...myslis ze ho mozem dat aj na svadobnu tortu???idem tra jednu pict a uvazujem ci ju mozem potiahnut aj icingom...pridala som aj foto je to srdce s orchideami.dik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Taktiež pred poťahovaním, treba naplnený korpus nechať v chladničke ztunúť, min. 4 hodiny, najlepšie cca z večera do rána ( časovo). Žiadna poťahovka nemá rada čerstvo rozmixovanáý krém. Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
OOOOO,tak vam dakujem za rady idem skusat...dam vediet ako to dopadlo... dufam ze to bude OK.DIIIIIK.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna to robi mlieko so zlatym klasom, ja natieram parizskym falosnym alebo karamelovym a uz sa mi nikdy netopi... len nesmie byt mlieko v kreme... pomer-nepomer, toho sa bojim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja potieram aj pudingovo maslovým a nič sa nedeje ale poťahujem velvetom a pred tým dám na noc do chladničky, ak mi zostane dávam do krému trochu rozmrveného korpusu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja taktiež velvetom a dávam aj maslovo pudingový.velvet je na to jednička.dobre sa s ním pracuje a netopí sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neboj, urcite iba zmen maslovy krem a bude to dobre, ja davam maslo+cukor+Nutela+podrveny korpus... mozno si aj velmi tenucko vyvalkala, staci 3-4mm, drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja poťahujem MMF a raz som skúšala priamo na tvarohovú plnku dať poťah, bol rozvaľkaný veľmi natenko, mal tvar papiera - pergamenu, písala som naň a nič sa nestalo, ani netopilo. Nerozumiem tomu, teoreticky by sa mala poťahovka topiť, bol síce január, ale krém bol tvarohový od juditt. Je to torta s notami a husľovým kľúčom, mám ju v albume. Niekedy mám pocit, že čím menej som vedela o nástrahách pri pečení torty, tým menej bolo problémov.
Teraz keď už viem, že by sa poťah mohol na niektorých plnkách topiť, urobím alebo mantinely, ale tie už málokedy, ale celú tortu obmažem zmesou cukru, masla a odrezkov z korpusu, niekedy aj zbytkom krému (akéhokoľvek maslového) a odrezkov. Ale vždy pred poťahovaním nechám stuhnúť aspoň tri-štyri hodiny, väčšinou viac - cez noc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem velmi pekne.nakoniec som tam dala len maslo s cukrom a zatial to drzi.ine hmoty mi problem nerobia ale chybicka se vloudila...ale kedze du tu ochotne zienku ktore vzdy pomozu hned bolo po probleme.dakujeeee m.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem aky krem dat pod biely decor icing,dala som klasiku maslo s kremom so zl.klasom.katastrofa cele sa to topilo...alebo som tortu nemala dat do chladnicky,kupila som az 6 kg a teraz ma ide picnut ak som sa ulakomila na dobru cenu...
