reklama

Biela čokoláda

elian , 20. 01. 2012 - 17:21

reklama

Dievčence moje zlaté, poraďte mi akú bielu čokoládu používate na poliatie zákuskov, kde ju kupujete, s čím sa stápa/ maslo, cera, smotana/.Poradili ste mi čo piecť na svadbu, teraz už riešim nákup surovím a budem polievať aj bielou čokoládou, ale potrebujem overenú, lebo som mala doma, ale po stopení sa robili hrčky, tak kto máte nejakú skúsenosť, prosím poraďte. Ďakujem moc. Kvietok Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

aretta, Pi, 20. 01. 2012 - 17:56

Neviem aké skúsenosti majú ostatné kočky, ale mne sa osvedčila obyčajná z L...a. Teda taká normálna, žiadna polevová Hambím sa Tú som stápala s Cerou a olejom, bola super. Ked som robila s bielymi peniažtekmi (polevovými) uplne sa mi "zgrcli". Tie už nikdy viac...

iwca9, Pi, 20. 01. 2012 - 18:13

určite nie biele peniažteky z J...y, ako píše aretta úplný des Prekvapenie ja používam bielu čokoládu zn.Carla dostať ju v T...u Úsmev

nanaa, Pi, 20. 01. 2012 - 18:36

Ja pouzivam vybornu belgicku cokoladu (nielen bielu) zn. Callebaut. Nema chybu. Vrele doporucujem.

Robila som už aj z bielej mliečnej Orion, len treba tiež pridať trochu Ceru a roztápať nad parou. Bozkávam

Boyle, Pi, 20. 01. 2012 - 20:23

Okrem vyššie uvedených sa dobre robí aj so scaldiscom, má ho Zeelandia, ale aj niektorí predajcovia napravo, cena 5,5 - 6€/kg. Netreba ho riediť, veľmi dobre sa roztápa a netuhne veľmi rýchle. Po nakrájaní ho môžeš opatrne rozpustiť v mikrovlne, treba kontrolovať, aby sa nespálil.

keli62, Pi, 20. 01. 2012 - 20:42

já používam bielu čokoládu z Metra od Kovandovich sú to malinké peniažteky v kornútku po 150g. Je najlepšia aspon podla mojho názoru.

JANAAB, Pi, 20. 01. 2012 - 21:32

http://www.pravacokolada.sk/sk/87-polevova-cokolada ja som objenávala túto a je dobra, dala som iba trošku tuku, nepoužívam na koláčiky drahú čokoládu, hrozne sa tým predražia/pri 30 lodniach na svadvu je to fakt dosť/, už tak je všetko drahé, ale to je už vec každej, čo dá a čo si ty z naších rád vyberieš Úsmev

nanaa, Pi, 20. 01. 2012 - 22:29

Máš pravdu Janka, ja nepeciem kolaciky na objednávky, tak som si to neuvedomila, že drahou čokoládu sa to logicky cele predraží.

Možno som sama, ale ja robím s tými klasickými dukátmi. Zvykla som si na ne. Topím ich nad parou, pridávam Ceru a počas topenia miešam. Len sa mi zdá, že potrebujú trochu viac tuku ako bežná čokoláda. Úsmev

JANAAB, Pi, 20. 01. 2012 - 22:47

ja ich tiež používam len je v nich sušené mieko a niekedy sa čokoláda hudkovatí, treba roztápať fakt pomaly, a nie je hladka, ked dáš veľa tuku zas priesvitna/ u bielej čo najmenej/, mala som raz Carlu nie tú už roztopenú vo vreckách ale peniažkovú a všetku som musela vyhodiť pre neznesiteľnú pachuť, neodporúčam, inak tie peniažky čo hovoríš používam do plniek šľahaných nad parou tam sú najlepšie, majú dobrú chuť

elian, Pi, 20. 01. 2012 - 22:43

Ďakujem vám dievčence za odpovede, veľmi si cením vašu ochotu pomôcť, prajem pekný večer a ešte raz ďakujem Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

Bejulik, So, 21. 01. 2012 - 09:59

Ja používam taktiež klasické tabličkové, lebo s peniažkovými nemám dobrú skúsenosť. Dobrá je napr. Schoget..., ktorá je v kocočkách, z Lid.., Kaufl...., atď. A používam úplne tie najlacnejšie, pridám trochu Cery a keď dávam čokotransfer, tak pri menej hustých Ceru netreba. Len treba dávať veľmi veľký pozor pri roztápaní Slnko Slnko Slnko

používam od aditie Áno kupujem priamo od nich alebo tam kde dodávajú , ak chcete pošlem kontakt

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama