aký je najlapší krem pod poťahovku z K2
Pozrite si aj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak po prvé, v živote by som si nedovolila dať do pudingového krému Heru, alebo inú rastlinnú náhradu... Ja robím poctivé pudingovo - MASLOVÉ plnky.
Po druhé, torta,aby sa dobre poťahovala, musí byť dostatočne stuhnutá, vtedy poťahovka hneď pekne vytuhne priamo na torte, z ktorej sála chlad a potom sa nelepí...
Takto to robím ja...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka tejto stranke a šikovnym žienkam,ktoré takto super poradia som sa aj ja velmi vela naučila....a je to fakt,že najlepšie sa poťahuje tortička dobre vytuhnuta....dakujem
za super rady a inšpirácie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Súhlasím, ja som sa držala rád z tejto stránky a napriek mojim obavám sa mi to podarilo na prvý krát a pod poťahovku som dávala punčovinu, skús to a sama budeš prekvapená
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robila som to tiež takto,ale na internetových stánkach som našla maslová krém.Posielam postup.
2-bielka , 90g mletého cukru vymiešať nad parou(ako začne voda vrieť ,miešať 30s a dať dolu,do vychladnutého -asi za 10 min, pridať 50g mletého cukru a 250g masla.Splu vymiešať a potiahnuť tortu,nechať schladiť,krém je tuhý a dobre sa poťahuje torta hmotou K2.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcela by som sa opýtať, ja pod torty a hlavne pod K2 dávam maslový podklad (maslo+cukor) a nebol nikdy problém, ale práve dnes idem robiť tortu tak, že známi chceli aby plnka bola čokoláda+šľah. smotana(dávala som do torty potahovanej MMF a perfekt). Určite na vrch pojde maslo, len dúfam, že tá šľahačková plnka nenarobí viac škody. Pred K2 mám rešpekt. Čo myslíte, risknúť to?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte žienky!
No ja som vyskúšala množstvo krémov, ale osvedčil sa mi tento recept:
Na 3dcl mlieka 3 polievkové lyžice hrubej múky = jedna dávka.( čiže 1 dcl mlieka= 1 poliev.lyžica hrubej múky).
Tak napr. na väčšiu tortu robím dvojtú alebo trojtú dávku. Čiže 4 dcl mlieka dám variť. V 2 dcl studeného zásadne plnotučného mlieka zmiešam so 6 polievkovými lyžicami hrubej múky a to za stáleho miešania vlejem do teplého mlieka a uvarím hustejšiu kašu.
1-2 maslá ( 250 gramové) vymiešam s práš.cukrom do ktorého postupne pridávam nie úpne studenú kašu, ale nesmie byť ani horúca, aby sa krém nezrazil. Poriadne vymiešame.Samozrejme kožu, ktorá sa vytvorila na vrchu kaše dám preč!!
Takýto perfektný krém môžete dochudiť podľa fantázie: kakaom, orechami, arómou.
Výhodu tento krém má v tom, že nekysne ako so zlatým klasom!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte som zabudla dodať, že krém nechám trošku stuhnúť. Až potom natieram korpus, zasa nechám poriadne vytuhnúť a až potom sa hrajkám s poťahovkou!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sikovnice, mam otazku? idem potahovat K2 a na zelanie robim jogurtovu plnku, vyslahat slahacku s cukrom, rozpustit praskovu zelatinu. do slahacky vmiesam jogurt+zelatinu+ovocie.
bude mi na tom drzat k2? alebo mam dat radsej okolo a na vrch inu plnku? dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sikovnice, mam otazku? idem potahovat K2 a na zelanie robim jogurtovu plnku, vyslahat slahacku s cukrom, rozpustit praskovu zelatinu. do slahacky vmiesam jogurt+zelatinu+ovocie.
bude mi na tom drzat k2? alebo mam dat radsej okolo a na vrch inu plnku? dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pre istotu by som to pod poťahovku nedávala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím Vás poraďte aký je Váš najlepší odskúšaný krém pod K2?Ja robím zatiaľ vždy z uvarených zlatý klas v mlieku a potom už len došlahám heru a cukor.Ale nikdy nedávam tortu chladiť do chladničky vždy ju hneď robím na hotovo a dosť sa mi tá poťahovka lepí.Ďakujem za všetky dobré rady.