reklama

Ako upratať diskusie?

Kamila , 13. 02. 2011 - 13:23

reklama

Dievčatá, Irma tu správne podootkla, že ak budu diskusie podrobnejšie prerozdelené do kategórii, lepšei sa v nich bude orientovať a ušetrili by sme niektoré dokolečka sa opakujúce otázky. Prosím pridajte tu návrhy na vhodné kategórie, aby bol lepší prehľad.
Irma navrhla tieto:

a)poťahova hmota
1) White icing
2) Pasta dama top
3) K2, ...........
b)krémy
1)maslové
2)maslovo-pudingové, .........

Ak ak sa medzi vami nájde deva ktorá mala viac času a bola by ochotná poprehadzovať staršie príspevky, ozvite sa, povolila by som Vám práva a vysvetlila postup.

Pozrite si aj


reklama


reklama

k tým krémom ešte 3)smotanové.....c)elektrické spotrebiče d)modelovanie...no ak ma ešte niečo napadne, tak sa ešte ozvem... Kvietok Kvietok Kvietok

aramana, Ne, 13. 02. 2011 - 15:33

a)Poťahová hmota
1)WI
2)PDT,PDTšpeciál
3)K2
4)RDI
5)Maripán
6)MMF
7)Čokoflex
8)Čokoplastelína
9)Čo pod poťahovku?
10)Uskladnenie

b)Krémy
1)šľahané nad parou
2)varené(pudingové,šľahačkové...)
3)nevarené
4)trasené, šľahačkové
5)zgrcol sa
6)krém a ovocie

c)Korpusy
1)koľko vajec, rozmery
2)správne upicť
3)piškóta
4)pre koľko ľudí
5)iné

d)Torta
1)jednoduchá
2)poschodová (vystuženie, problémy...)
3)3D
4)trvanlivosť
5)dieta - bezlepková, bezlaktózová
6)váha
7)slaná
8)komu čo je vhodné?(veľa príspevkov sa pýta čo upicť pre elektrikára, dvojičky....)
9)iné

e)Čokotransfer
f)Sugarveil
g)postavičky (nedrží, neschne, ako spojiť....)
h)kvety (na dróte, nedrží...
i)Farby a farbenie
j)oplátka
k)písmenká
l)pomôcky(ako použiť)

Sedím pri tom chvíľku a veľa by ma napadlo.Ale myslím že skôr napadne už priamo pri upratovaní.

veva, Ne, 13. 02. 2011 - 15:38

to je super nápad,ale bolo by skvelé keby sa dali nejako vyriešit aj fotopostupy na 3D torty,lebo ked napríklad hladám fotopostup na tortu zviera tak je tam toho strašne vela

Asi by pomohlo začiatočníčkam vysvetliť aj pojmy ako: Zeesan, Lily, Frutafil...sú síce súčasťou plniek, ale predsa, ktorá to tu neprelúska, nemá ani tušenia, o čom je reč... Hambím sa A takisto sa tu dosť často opakujú otázky ohľadne cien /tortičiek, zákuskov, trvanlivého pečiva.../. Ja viem, že je to individuálne, ale predsa aspoň orientačne by sa to dalo rozdeliť.

Mozem upravit diskusie, studovala som informatiku, vedela by som si s tym poradit :)

Kamila, Ne, 13. 02. 2011 - 16:17

dakujem , ozvem sa, zmena kategorie v starom diskusnom prispevku nie je problem, len treba nastavit ailas, to jest url adresu, aby ostala povodna, pretoze po zmene kategorie bude ina adresa a prehlaiadce by ju uz nenasli, vysvetlim, program to umoznuje celkom jednoucho apson sa mi zda.

evikum, Ne, 13. 02. 2011 - 15:50

1. Kupované poťahové hmoty
a)WI
b)PDT, špeciál
c)K2
d)RDI
e)Smartflex
f)mandľový marcipán
g)čokoplastelína

2. Doma vyrobené hmoty
a)MMF
b)marcipán zo sušeného mlieka
c)čokohmota
d)iné

3. Krémy
a)maslovo-pudingové
b)vaječné
c)smotanové, tvarohové, jogurtové
d)parížsky a falošný parížsky
e)zrazený krém
f)použitie ovocia

4. Korpusy
a)veľkosť foriem
b)pečenie

5. Farby
a)gelové
b)práškové
c)perlete, spreje
d)akú farbu použiť

6. Modelovanie
a)postavičky
b)kvietky

7. Zdobenie
a)použitie formičiek
b)krajky
c)iné zdobenie

evikum, Ne, 13. 02. 2011 - 15:55

jejda, koľko dobrých nápadov pribudlo, kým som tiež dopísala Chichocem sa Mariolka aj aramana, super nápad, teraz už to len dať dokopy

Spagi, Ne, 13. 02. 2011 - 17:35

Ja by som navrhla mazat(zatvarat) opakujuce sa temy. K teme by sa dal link na uz existujucu temu s rovnakou problematikou a viac by sa do tej novej nedalo pisat.
Tiez by som mohla pomoct s prehadzovanim prispevkov.

veva, Ne, 13. 02. 2011 - 20:56

Nikto ste sa nevyjadrili k utriedeniu fotopostupov.Je to pre vás prehladné??? Mohla by som pomoct s poprehadzovaním fotopostupov do rôznych kategorií.

veva, Po, 14. 02. 2011 - 10:00

ja viem,že fotopostupy sú v kategoriách,zle som sa vyjadrila..mala som na mysli dat do kategorii 3D torty,lebo ked hladám napríklad fotopostup na mačku tak sa musím prelúskat všetkými fotopostupmi.Tak by bolo super keby sa to urobí tak ako to je napríklad na dortomanii...zvieratá,dopravné prostriedky,...atd.

alager, Ne, 13. 02. 2011 - 21:23

Veľa sa tu pýtali dievčatá aj na odkazy iných tortových zahraničných stránok, možno by sa aj to mohlo dať do tém diskusií - Inšpirácie. Fotopostupy by sa mohli utriediť možno podľa abecedy. A ešte témy želatina, hlavne v spojení s poťahovkou, jedlý obrázok.

AnaP, Ne, 13. 02. 2011 - 21:32

Stabuľkovať korpusy podľa tvaru ,veľkosti, výšky,váhy pred naplnením,prípadne orientačná spotreba poťahového materiálu-to by som pridala aj ja k návrhu ,ktorý pridala evikum.

suhlasim s vyssie uvedenymi kategoriami a hlavne by bolo super keby sa blokovali opakujuce sa temy lebo len pred chvilkou pribudli 2 ktore su tu uz stale dokola ako na cokotransfer a ako na perletovy efetk. Stacilo vyhladavat a odpoved by sa nasla. Urcite by sa nasli dobrovolnicky - akoby administratorky stranok ktore by mali pravo taketo temy bloknut a bolo by to tak prehladnejsie

Mohla by sa prihodiť téma Bazár (predám ,kúpim,darujem) poprípade Akcie v obchodoch Hambím sa

ela1, Po, 14. 02. 2011 - 18:46

Súhlasím s vyššie uvedenými nápadmi, ale ešte by som zvážila keby sa dalo zablokovať pri nových diskusných témach prosím pomoc, alebo pomôžte alebo niečo podobné a ak nie, tak napísať pomôcku ako zadávať názov diskusnej témy.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama