4 poschodová torta
Pozrite si aj
Pockaj, nas sa pytas, kolko ma vazit? ... netreba sa zakaznika opytat?
Je viacero moznosti, zalezi, aku velku chce zakaznik, cize pre kolko ludi to ma byt a ci aj vysluzka ma byt z toho a tak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zakaznicka sa pyta mna na predbeznu vahu plus minus ale kedze som takuto velku este nerobila zaujima ma rada niektorej z vas ktora uz ma takuto skusenost...si mi poradila teda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ved nic v zlom
, aspon pre kolko ludi to bude, nevedia ci? Podla toho si mozes urcit vahu a sikulky Ti lepsie budu vediet poradit...moznosti a kombinacii velkosti je viacero
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
36-30-24-18 - okolo 18kg
32-26-20-14 - okolo 15kg
si myslím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aha, teraz som prečítala že dobošová...tak veru netuším aká je to váha, či viac či menej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
netusim kolko ludi tam bude , ona pocita s predbeznou vahou okolo 8 kil ale mne sa to zda na vysku tych korpusov malo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak chce mať výšku poschodí 12cm, pod 15kg s normálnou tortou sa nedostaneš.Fakt netuším či je doboška ľahšia ale až taký rozdiel to asi nie je.Ak by si robila menšie priemery, vyzerá tá torta potom kus ináč a to jej treba ukázať ale na obrázku - nie každému sa páčia úzke a vysoké torty.Aj pri tej moooc uzkej a vysokej sa nedostaneš pod 12-13 ani keby neviem čo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak to ti nezávidím, toľko plátov piecť. Na 12 cm výšku Ti treba upiecť možno aj 30 plátov a k tomu plnka, no neviem či Ti vystačí na jedno poschodie z 1,5 l mlieka. To bude poriadne ťažká torta. Ja pečiem často dobošku, ale keď pečiem poschodovú, tak potom sa snažím presvedčiť zákazníka aj na iné korpusy, napr. niečo ovocné. Taká 4-poschodová dobošová torta bude vážiť aj 20 kg. Neviem kto ju potom ponesie. A budeš mať s ňou určite aj ty problém pri manipulácii, jedine že máš silného chlapa. Tak nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takže doboška je až toľko ťažšia ako normálna torta?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ty moj dochodok... 20 kil???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak si zoberte na 1 vajíčko 3 dkg cukru a 2,5 dkg múky. Z 9 vajec upečie podľa veľkosti 4-6 plátov, pri tých menších aj viac. Keď by piekla klasický rozmer 30x40 cm, tak potrebuje upiecť aj 30 plátov, pretože doboška sa po naplnení musí zaťažiť, inak by sa zvlnila, a nebola pekná rovná. Ja keď pečiem 20 plátov tak mám po naplnení a zaťažení výšku 8 cm. Na plnku treba 1,5 l mlieka 45 dkg cukru, 12 lyžíc múky, a do toho potom zamiešať 3 masla alebo palmarin.
No možno má kusbabo nejaký iný recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ešte dobošku nerobila
mi nenapadlo že je to také ťažké
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj podľa mňa by si mala zistiť u zákazníčky, či uprednostní váhu torty čiže 8 kg alebo nech pouvažuje iba o 3 poschodiach lebo obidve požiadavky dáko nejdú k sebe
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam plnkuniez mlieka ale 4 cele vajicka 333 g cukor 100 g coko kakao nad parou a po vychladnuti do toho maslo4 x250g hovorime o doboske priemere 27cm cca 20 platov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som nedavno robila pre nas tortu s priemerom 20 cm s vyskou 12cm. Klasicka piskota ,kokosovy krem, ananas a vazila 3,2 kg.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
8 kg štvorposchodovú tortu neurobíš...jedine, že by spodná mala malý priemer a štvrté poschodie by bola maffina....
alebo ešte by si to mohla docieliť tak, že bude len krémová, alebo čokoládová bez poťahovky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
že mafina
to by ma nenapadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmmmm.... len bez potahovky to neprichadza do uvahy ..bude to svadobna.. poradite nejaky dobry lahky krem..nebolo by zle ukecat zakaznicku na nieco lahsie..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmmmm.... len bez potahovky to neprichadza do uvahy ..bude to svadobna.. poradite nejaky dobry lahky krem..nebolo by zle ukecat zakaznicku na nieco lahsie..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kočky prosím poradte mi..mám objednávku na 4 poschodovú tortu pričom každé poschodie má mat 12 cm výšku, aký priemer jednotlivých korpusov bude potrebné upiect a aká približne by bola celková váha, tortička bude určite dobošová alebo s maslovým krémom,, dakujem za rady..