reklama

4-poschodová torta

Anonymný (bez overenia) , 07. 01. 2013 - 16:52

reklama

Dobré popoludnie, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc. Som úplný začiatočník (až na dve-tri torty, ktoré som už upiekla), čo sa týka pečenia tôrt a chcela by som na oslavu 80-tich narodenín upiecť 4-poschodovú tortu. Neviem však ako vhodne zvoliť korpusy, aby sa mi nestalo, že úplne spodný korpus bude najľahší a potom budú nasledovať ťažšie a torta sa mi "prepadne". Veľa som tu čítala o trubkách či slamkách, ktoré sa dávajú na spevnenie, len neviem v akom type obchodu by som to mala zhánať. A takisto som sa chcela spýtať či tie trubičky treba dávať do každého poschodia alebo stačí len do prvého? Ďakujem. Ivana

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj,na vyztuženie používam obyčajné biele slamky,prípadne do každej ešte špilku.Alebo samostatne také pevnejšie hranaté špilky,čo sú na cukrovú vatu.Zapichnúť do spodných poschodí,zarovno s tortou,zatrieť trochou krému,napr.maslového a na to položiť ďalšie poschodie na samostatnej podložke,napr. z kartónu,obaleného potr.fóliou a tak pokračovať ďalej.A ešte dávam stredom cez celú tortu jednu výztuhu,aby sa poschodia neposunuli nabok.Výztuhy dostať drevené,aj umelé v cukrárskych obchodíkoch-kukni na spodok stránky.A tu je video pre lepšiu predstavu a ešte jedna diskusia na túto tému http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM&feature=fvsr
https://www.google.com/url?q=http://tortyodmamy.sk/vystuzenie-pomoc-so-…
Snáď Ti to pomôže Úsmev
Nech sa Ti tortička vydarí Kvietok

zoliman, Po, 07. 01. 2013 - 17:17

trubičky-teda výztuž sa zvykne dávat minimálne do dvoch spodných,ale nič nepokazíš ak dáš do troch,korpusy jednoznačne začínaj od najhustejších zdola nahor,ja osobne som dával medzi jednotlivé torty aj kartonovú podložku,ktorá zaistila aj rovnost torty aj pevnost a aj výztuže ju držali,výztuž odrež na výšku torty a potom pozapichuj.....nech sa ti darí... Áno Áno Áno Áno

jana19, Po, 07. 01. 2013 - 18:15

Na to, že si úplný začiatočník, tak pečenie 4 poscho. torty je podľa mňa dosť hmmmm... asi dosť hmmm..... no odvážne. Aby sa ti nestalo, že zažiješ hanbu, keď sa ti to zosunie alebo prepadne alebo spadne alebo........budeš celú oslavu tŕpnuť, keď sa to začne nakláňať . Nechceš pre začiatok urobiť nejakú napr. 2 posch. ale peknú úhľadnú, ktorú budú všetci obdivovať. Niekedy je totiž menej viac.
Ale to ťa nechcem odhovárať. Áno Áno Áno
Každé poschodie treba vystužiť slamkami v ktorých sú špajdle. a Každé poschodie treba dať na kartónovú podložku. Stredom prepichnúť celú tortu dlhou paličkou. Kúpiš v cukr. potrebách.
Nech sa darí a daj vedieť. Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám

ikabu, Po, 07. 01. 2013 - 23:09

práveže ta oslava bude len taká rodinná a preto sa toho nebojím, lebo ak sa náhodou nepodarí, tak sa nič nedeje, prežijeme aj bez mojej torty :) a práve preto to chcem skúsiť... ďakujem za názor a rady a pevne verím, že sa to podarí :)

Ked len na doma, tak kludne ju skus urobit... tiez som robila prakticky ako uplny zaciatocnik takmer 16 kiloveho 5-posch.snehuliaka a dopadlo to vyborne Úsmev
Drzim palce Slnko

Suhlasim s radami, co Ti tu napisali ...iba jedna vec, ak spravne vystuzis kazde nosne poschodie, mozes urobit korpusy i prichute ako sa Ti paci, vydrzi to, neboj Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama