4 poschodová svadobná torta
Pozrite si aj
..podla mna to bude malo,aspon 45 cm spodna, 4 cm odstupy,druha 37 cm,tretia 29cm a stvrta 21cm,vyska toriet10-12 cm,vystuzovat 5 paliciek kartony v strede diera aby si mohla dlhu palicku zasunut az dole.To moj nazor.
Nech sa dari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A odkiaľ mám zohnať takú veľkú formu alebo ráfik? sedím pred PC a z jedného obchodu do druhého, ale zatiaľ čo som našla tak tá bola 36x36.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a musíš pamätať aj na rúru- či Ti väčšia vojde - prípadne spojiť 2 ? Ja som robila 3 posch krstinovú tá mala spodok 36x36 na to išiel 32 okrúhly korpus a naň 24 cm ale tiež okrúhly - je niekde v mojom albume
tu je :
http://www.tortyodmamy.sk/na-krstiny/dvojposchodova-krstinova-pre-natal…
Krém Ti podrží- parížsky je OK- len ju vystuž- a poriadne, aby v tých horúčavách nesadla - ja som robila niekoľko mega- aj 20kg - vydržali to- len vystužiť treba - neboj zvládneš to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som len začiatočnička a poschodovu som nerobila no ale mne by ta 45cm asi ani nevošla do rúry ... takže sa zameraj na to čo ti vojde do rúry... a ak by ta veľka nevošla tak by som si kupila možno aj male 22 alebo 23 cm rafiky a na spodok by som dala 4 tie a tak by si mala ten veľky priemer... dufam že si ma pochopila a že som ti niejako pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a čo tak upiecť spodok na veľkom plechu a potom si z toho urobíš štvorec aký budeš potrebovať????? budeš mať z toho síce odpad, ale určite sa v dome niekto nájde, kto by ti tú zvyšnú piškótu zjedol...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale nebude to málo ? ak je šírka plechu takých 32 - tak bude mať problém s poschodím?- už tam nedá 32cm kruh
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Preco si napriklad neupecies 2 zaklady na spodok trebars ja somm nasla 28x22cm ked ich spojis bude dost velka - http://www.webareal.sk/formy-na-pecenie/eshop/53-1-LINIA-CLASSIC-TORTY/… okruhlu tam najdes ale len max 26cm v priemere
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale aby to pri tých veľkých veľkostiach nebolo náhodou až pre cca 150 ľudí. Moja manželka piekla raz len trojposchodovú a spodný korpus mal 25, stredný 17 a najvyšší 12 a z tej torty jedlo cca 85 ľudí. Tak aby potom nepovedali,že to je príliš veľké a zbytočné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne ako píšeš záleží od tých, čo si tortičku objednali - pre istotu by som sa spýtala, každý si pod pojmom veľkááá predstavuje niečo iné - niekto 32cm trovú- iný aj 24 cm tortičku - poradila by som sa aj s nimi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nevím jakou máš lednici,ale jestli můžu radit,prvně si změř jak velký dort tam vejde.V troubě upečeš a spojíš dva kousky,ale v tomto horku musíš chladit ,to není v zimě.A nezapomeň na poličky na dvířkách.Ať se podaří.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila túto sestre,je síce len so štvorcov,spodok bol 36x36 cm a vošiel mi do rúry (a rovnako do chladničky...) presne,väčšiu formu by som tam už nedala to mám rúru skôr z tých väčších...Pre 100 ľudí jej bolo habadej,mala 20 kg (ale s pudingovo-maslovým krémom) Ja si myslím, že spodok cez 40 cm bude zbytočne veľký...
http://tortyodanky.webnode.sk/images/200044573-0dc350ebd8-public/DSC033…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ked potrebujem vecsí korpus ako je forma,upeciem 1-2 plech navyse,naplním kocku/napr.35x35/ a z tych vysnych korpusov narezem také siroké pásiky aká je vysoká uz natretá torta a dávam dookola,kym nedostanem zodpovedajuci velkost torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Funguje to u ostatnych formách,boky torty su hladké,rovné, netreba robit mantinely v prípade ked krém neobsahuje maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zalezi hlavne aku ju chceju mat zakaznici velku, resp. tazku...predsa nebudes robit povedzme 20kg tortu a povedia ti ze su ochotni dat 100eur. Ja by som ani do velkosti 36cm spodneho korpusu nesiel..je to obrovske. Zalezi teda podla zelania zakaznika. Ja by som horne poschodie zvolil 12 alebo 14cm (kruh), druhe od vrchu stvorec cca 20cm pod tym kruh cca 26 -28cm a ten spodny stvorec 34 cm...takato torta okolo 15kg pocitam...vela stastia...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ale oni budú mať vraj iba jednu tortu, tortu, ktorú budem piecť ja a musí to byť cca na 100 ľudí. Teraz nejde o váhu, to bude koľko bude,(my sme si dopredu dohodli na cene, 8 eur za kg), ale hlavne aby vyšla tá porcia. Takže zato som sa aj opýtala či akú veľkosť dať na ten spodok. Odvtedy som vybavila s pani Barnošákovou, že dajú mi vyrobyť štvorec takú veľkú akú potrebujem, rozmýšľam na 40x40.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte!
Chcem sa vás opýtať dievčence.... Dostala som objednávku na 4 poschodovú svadobnú tortu. Tvar má byť spodná časť štvorec na to kruh, potom opäť štvorec a na záver kruh, čiže štvorec-kruh-štvorec-kruh. Torta má byť cca. na 100 ľudí. Pozrela som tortové formy a najväčší štvorec som našla 36x36 cm. Bude to stačiť na spodnú časť podľa vás, a koľko rozdieľ v cm musí byť medzi jednotlivými formamy? Myslím ak teda dám na spodok 36x36 štvorec, kruh na to musí ísť s priemerom 32 cm 30cm či 28cm? Poradte prosím vás.... Ja som zatiaľ robila iba klasickú svadobnú tortu. A chcú tam mať falošný parížsky krém. Podržý ten krém celú tú tortu? Samozrejme budem potrebovať výstuže, ale či to bude stačiť....
Ďakujem za pochopenie a za všetky rady!