reklama

1 korpus z 20 vajec naraz


reklama

Pekarôcky poradte - piekla uz niektora z vas korpus naraz z 15 alebo 20 vajec naraz, popripade este z vacsieho poctu ? (trebars nadstavovany piskot ?) - ako to dopadlo alebo coho sa vyvarovat - ake mate skusenosti ? Vopred dakujem za rady ... alebo budem prva ktora to skusi ???

Pozrite si aj


reklama


reklama

formu pouzijem 30x40 tortovu - vyrastie pekne cesto alebo padne ? budem robit nadstavovany tak na 150 stupnov a asi tak 60-80min ?

Rebeka7, Pi, 13. 05. 2011 - 18:28

To akože naraz z 20 tich vajec? A kde to chceš mixovať, vo vani??? Váľam sa od smiechu po podlahe Ale nie, myslím si, že je to aj na nastavovaný piškót veľa vajec, ale nech ti radšej poradia baby...Ja pečiem naraz tak z 12-13 vajec, to nie je problém.Radšej by som to asi piekla na viac krát.

Zakulka, Pi, 13. 05. 2011 - 18:31

ja som piekla naraz najviac z 10tich, ale z 15 keby som piekla a dokonca z dvadsiatich , by mi vadilo, že tým že sa to stráááášne dlho pečie, tak korpus zostane vysušený dosť hlavne na okrajoch, takže ja radšej pečiem na viackrát, ked je vela vajec.

Ja by som už dnes mala o korpusom a vajciach asi čušať Chichocem sa , ale ja som to v živote nerobila a predpokladám, že z takej veľkej formy ako si zadala, ti to potečie pekne po rúre. Z 15 vajec na plechu týchto rozmerov určite na dva krát. To je myslím taká veľkosť približne ako je plech v teplovzdušnej rúre.

Sigetka, Pi, 13. 05. 2011 - 18:35

Ja by som to nerobila. Moja skúsenosť je každý plát zvlášť, môžem tak v jednej torte mať aj tri, aj štyri druhy cesta, alebo dva a dva rovnaké, a keď sa pečú samostatne, sú aj lepšie upečené a ani sa tak nevysušia. Ak to budeš tak dlho piecť, stratí to na kvalite, a čas tiež neušetríš. Ja prekrajujem korpus len v tvare srdca, podkovu a kruh, aj to len na dve časti. Väčšie sa mi neosvedčilo, cesto bolo naspodku trochu pripálené a bolo dosť suché oproti klasike. Ja tiež najradšej robím nadstavovaný piškót a pečiem ho na 17O stupnov asi 15minút, takže časovo to máš to isté a kvalita sa vôbec nedá porovnať. Ale vyskúšať môžeš, vlastná skúsenosť je nadovšetko.

na túto formu upeč 2x po desať vajec, bude sa ti to lepšie prerezávať, ja ináč bežne piekavam z 15 vajec a prepečiej sa mi to tiež pekne a nemám korpsu suchý ale treba skúšať a hlavne záleží aj od toho ako ti pečie trúba Úsmev

Rebeka7, Pi, 13. 05. 2011 - 19:13

No ja stále trvám na tom, čo napísala aj Helldana...20 vajec na tú formu je veľa!!!!!!!!!!!!

najprv skusim len z 15 - neboj Hambím sa - a potom ked nebude problem risknem aj 20 Prekvapenie - niekto to musi otestovat Chichocem sa - sak to zjeme mi cez vikend s trasenym kremom a hotovo Tlieskam Tlieskam Tlieskam

zdenab., Pi, 13. 05. 2011 - 19:22

Katarínko,já peču z 20 vajec najednou dost často. Mám robot Kenwood s velkou mísou-6,8 l,ušlehám bílky s cukrem,pak žloutky a mouku s troškou pr. do pečiva zamíchám ručně,mísa je akorát.Peču tak knihu,velký ovál rozměr 30x40 cm -mám v galerii obrázků. Nejdřív peču na 180°,až vyskočí,zakryju alobalem a peču na 160°asi hodinku,zkontroluju špejlí a sundám alobal a dopeču ještě chvíli, vždycky v pohodě. Pečení plátů je zdlouhavé,já raději peču najednou.To je má zkušenost.

Mlčím Mlčím Mlčím Mlčím Mlčím Mlčím Mlčím Mlčím ja ked dám 12 vajec do formy 30x40 tak je plná
aká vysoká je tá vaša forma,keď tam vojde piškot z 20 vajec,alebo sú Ska veľkosť vajec??

zdenab., Po, 16. 05. 2011 - 08:00

Gabika,forma je vysoká 8 cm,ale dávám dovnitř pás pečícího papíru asi 4 cm vyšší než je forma,aby piškot nepřetekl a po upečení je korpus 10 cm vysoký.Záleží samozřejmě na velikosti vajíček.

jubka, So, 14. 05. 2011 - 00:29

Katarínka,nechápem, prečo si chceš takto komplikovať život. Nieje predsa jednoduchšie upiecť si pláty jednotlivo z takeho počtu vajec ako potrebuješ,ako riskovať že sa ti cesto dobre neupečie a potom ešte aj samotne prekrajovanie. A urcite je aj lepšia manipulácia s plátmy pri plnení, keď ich máš na papieri ( ako prekrojene ) a ešte sa aj ľahšie na takéto pláty natiera krém Tak je môj názor a aj skúsenosť.

sona7, So, 14. 05. 2011 - 07:43

forma 30x40 urcite nie je vysoka ako klasicky plech, lebo to by urcite tieklo, ja pocitam tak do 10 cm...
ked sa pecie viac krat, tak je krasne dvihnuty,moja skusenost...

Rebeka7, So, 14. 05. 2011 - 12:28

Mne tiež nesedí ten počet vajec. Do štvorca 35x35 cm dávam 10 vajec L a je plná forma po okraj, keď sa upečie...

Ali 80, So, 14. 05. 2011 - 15:20

Ja dávam do veľkého oválu naraz 15 vajec a upečie sa mi v pohodičke. Pečiem na 180 - ke a krásne sa mi upečie.

adamira, So, 14. 05. 2011 - 17:08

25x35 som prave piekla na skusku ale nic moc ....piekla som z 15vajec ale tuhe cesto ako beton Chichocem sa dlho sa pieklo-teplovzdusny ohrev, stale bolo na 1mieste lepkave , nie som spokojna ...lepsie sa mi pecie 10+5vajec na 2x, je nadychane a nie tuhe ...
.Ale mozno zla teplota neviem ....mala som na TVO 140 stupnov a pieklo sa 75minut...Bola to blbost? Ale ako som citala aj Bohus pisal ze max.150Stupnov a rezie na 3 korpusy, ak sa nemylim ...

Katarínka sľúbila, že napíše ako to dopadlo. Tak na to som zvedavá. Čím viac vajec, tým hrubší korpus, čím hrubší korpus, tým viac pečenia a čím dlhšia doba pečenia , tým neistejší výsledok. Nuž ale.....Ak tu niekto tvrdí, že upečie naraz piškotu z 20 vajec, tak to chcem ten korpus vidieť!

Dievcata - OTESTOVANE - piekla som z 15 vajec nadstavovany piskot v tortovej forme 30x40x10 cm - piekla som v teplovzdusnej trube na 150 stupnov - po 60 minutach som strcila spajlu a bolo to pekne upecene - na prekrojenie ja pouzivam pilku tak som to prekrasne prerezala na 3x kedze cesto malo 7cm - teraz skusim z 20 vajec kedze toto bola skuska a forma by este zvladla 5 dalsich vajec podla toho ako mi pri peceni vyrastla. - Cesto bolo krasne vlacne a jemne ... piekla som svetly nadstavovany piskot - este to otestujem s orechami kedze orechove je dost vzdusne a mne dost nakynie aj ked po upeceni a vychladnuti klesne

Som stastna ze som to takto vyskusala - ide mi hlavne o to ze usetrim vela prevela casu mixovanim kazdeho korpusu zvlast, miesanim atd.

A na zaver som chcela este jednu vec - ked ja peciem korpusy tak mi nikdy nic nevytecie lebo po okrajoch formy vzdy davam papier ktory prevysuje hrany formy a tak cesto VZDY ostane dnu - a kedze je tam papier netreba nikdy nic orezavat od obschnutych okrajov (ja korpusy nikdy neorezavam ) a navyse vzdy mam zachovany aj tvar formy

Ked upeciem z 20 vajec v tortovej forme 30x40x10 cm (tento tyzden)URCITE dam info lebo to fakt skusim

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama