
Famózna a ľahučká kokosová torta.
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | múka |
5 | polievkové lyžice | cukor |
štipka | prášok do pečiva | |
250 | gramov | mascarpone |
2 | balíky | kokosový puding |
5 | polievkové lyžice | kokos |
125 | gramov | maslo |
1 | balík | biela poleva |
1 | balík | Raffaello |
džem | ||
250 | gramov | čučoriedky |
Postup
Piskotovy korpus:
vyslahame bielky s cukrom, do vyslahaneho snehu postupne pridavame zltky, nakoniec muku s troskou PDP. Upecieme 180 C cca 45 mmin. Nechame vychladnúť, prekrojime 2x. Tento som piekla prvykrat a bola som milo prekvapena aky bol krasne nadychany.
Krem:
do 1/2 mlieka dame 2 kokosove pudingy. Uvarime husty puding, do tepleho zaslahame maslo a pridame par lyzic kokosu. Osladime podla chuti.
Ked je puding vychladeny pridame mascarpone, zamiesame postupne po lyziciach aby sa hmoty spojili, miesame len rucne. Mascarpone vyberieme z chladnicky este pred pecenim, urcite nepouzite mixer aby sa mascarpone neroztieklo. Hotovy krem nechame v chlade aspon polhodinku. Zdobenie: na korpus natrieme tenku vrstvu dzemu (ja som pouzila lesnu zmes) na dzem natriem krem, poukladme cucoriedky. Prikryjeme korpusom aj ten natrieme krem, toto opakujeme na vsetky vrsty korupusu.
Hotovu tortu celu natrieme zbytkom kremu a dame vychladit, opat min 30 min. Poleva: rozpustime si bielu cokoladovu polevu a natrieme na vrch aj boky torty. Moja skusenost tuhne sakra rychlo a odporucam dve balenia.
Povodne som chcela posypat boky torty mandlovymi lupienkami, ale poleva ztuhla rychlo takze som to nestihla :-). Gulicky napichneme na sparatko a pripichneme na totu, do stredu este umiestnime kvietky :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.