reklama

Svadobna torta pre 70 ludi

cistko , 28. 05. 2012 - 10:18

reklama

Dostala som objednavku na svadobnu tortu. Nevesta sa nevie rozhodnut ako by torta mala vyzerat ale tuzi po torte so sviezou lahkou plnkou a ovocim. Torta ma byt pre 70 ludi. Tak ratam ze by mala mat aspon tri poschodia, sice netusim ake velke ale hadam to nejak preratam. Nie som si vsak ista tou plnkou a ovocim. Chcu tortu konzumovat priamo na svadbe ale az po polnoci. Vacsiu istotu by som mala s maslovym kremom, a co vy? Ake mate skusenosti? Dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

marka84, Po, 28. 05. 2012 - 10:29

no ja neviem ci by tam to ovocie malo byt...ja by som tiez zvolila radcej ten maslovy krem...

cistko, Po, 28. 05. 2012 - 10:58

neviem ake bude pocasie, mozno nie az tak horuco ale aj ja by som bola pokojnejsia s maslovym kremom a uplne bez ovocia ale znasilnovat ju nemozem Chichocem sa

lubicc, Po, 28. 05. 2012 - 10:30

ahoj,
ja som pouzila jogurtovy zeesan s jahodami,robila som troj poschodovu a krajali ju az nadranom, a bolo to minuly rok v auguste a vydrzala v pohode Pohoda

lubicc, Po, 28. 05. 2012 - 12:12

ja pouzivam vacsinou len cerstve ovocie, a jahody teda len cerstve,zavarane su trosku take "mlandravejsie", to do toriet nepouzivam,iba ak na varenu plnku z jahod
dnes sa da kupit cerstve ovocie aj v zime v supermarketoch vlastne behom celeho roka

Baby, preco by tam nemohlo byt ovocie a bez masla? Kludne urob slahackovo-ovocnu plnku...ved zjedia ju priamo na svatbe... Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

cistko, Po, 28. 05. 2012 - 11:42

a moze? nevadi ze bude trojposchodova a dlho stat na stole? nepadne,nestrati tvar, nebude sa topit potah?

Ak dobre krem urobis a poriadne tortu vystuzis, nic nespadne ani nestrati tvar...robila som 2-poschodovu s takymto kremom: slahackovo-mascarpone s mrazenymi malinami a bol naspodu, navrchu bol parizak s bananmi...a v pohode...
Niektore babenky davaju potah aj na slahackovy krem, ale ja pod potah davam iba maslovy krem s podrvenym korpusom...neriskujem Mrkám

Mavitke, Po, 28. 05. 2012 - 12:36

Ja mám zo zeesanom v teple len dobré skúsenosti a podľa mňa, je ten jogurtový osviežujúci a pasuje k nemu každé ovocie, osobne dávam najčastejšie frutafill, ten je podľa mňa vhodný do tepla

dadika, Po, 28. 05. 2012 - 12:57

Odporúčam rastlinnú šľahačku so zeesanom - jogurtovým a pridáš nejaké ovocie napr. zavárané broskyne alebo jahodový zeesan - ten obsahuje aj kúsky jahôd, ktoré po vyšľahaní krému "napučia" a sú super Vyplazený jazyk a plnka ti vydrží niekoľko hodín v teple a nič sa ti nebude prepadávať a topiť Slnko

cistko, Po, 28. 05. 2012 - 13:32

dakujem Chichocem sa silno rozmyslam Váľam sa od smiechu po podlahe nevesta sice nakoniec povedala tak dooobre nech je maslova ale ak sa da tak preco ju nepotesit? Chichocem sa Chichocem sa robim s rastlinnou slahackou ale davam do nej klasicky jogurt, toto som este nskusala, tak silno uvazujem... Hambím sa

dadika, Po, 28. 05. 2012 - 20:20

Naozaj som ani ja neverila, že zeesan je taký dobrý. Na jednom stretku s ním robili semifreda a ochutnala som jogurtový - nakoniec som ho kúpila a pre známu som ho použila do jendej torty a nevedela si tú plnku vynachváliť. Chcela niečo osviežujúce a málo sladké a tak bola veľmi spokojná s jogurtovou príchuťou. Následne som kúpila aj jahodový a ten ma úplne dostal - tá chuť ovocia Vyplazený jazyk . A ešte som bola veľmi spokojná s dĺžkou prípravy - bolo to raz dva asi do 2minút. Úsmev

aj mne sa jogurtový zesan osvečil, ale tiež sa mi z neho pasta dama top šp. zosunula, ke´d postál v chladničke, poťahovka sa začala topiť, ale bolo to len pre nás doma a chcela som si to skúsiť ako sa to bude správať. pred rokom som robila bratovi na želanie- šľahačka a gaštanové pyré so smartflexom a ten sa napodiv ani pri horúčavách netopil pod šľahačkou a šľahačka pekne držala tvar- teda rastlinná to v lete istí :) toľko moja chabá skúsenosť.

cistko, Po, 28. 05. 2012 - 13:35

nepotrebala by som nim tortu, dala by som ho len dovnutra a potrela by som ju celu palmarinom s nutelou....ja len ze ci to nahodou ak by vysiel teply den a tak dlho to bude stat na stole a bude mat urcite tri poschodia ci to nezmeni tvar, ci nezacne polnka casom vytekat.....v sobotu som robila pre manzela z rastlinnej slahacky mascarpone a cerstvych jahod, syn objedol potahovaciu hmotu ako vzdy a mal sladko az v zadku tak tanierik s nedojedenou tortou niekto vylozil na policku, nasla som ho az v nedelu ale plnka drzala tvar:D bola tuha a neposkodena:) ale nebolo velmi teplo..... Váľam sa od smiechu po podlahe

ja som robila 3-poschodovu suťažnu s ovocím,jedli ju ešte v stredu ,že bola výborná, a cely deň aj noc bola na stole.Ja si prevarim čerstve jahody dam 5-6 ližic vody a cukru podľa chuti,+citronovú šťavu aby ostali pekne farebné.Ked sa to prevarí ,vlejem želatinu rozmiešanú v troche vody a zohriatu,3 minutky povarim, a necham vychladnuť. Tak ti to ovocie dlhšie vydrží a je to v želatinke mňamka.Dám krem ,trošku mantinel-nalejem, 5 min. do chladničky a ptikryjem platom s krémom, zakaznici iba tieto chcu.Krem z vajíčok (mikrovlnky)+ maslo,alebo parižsky Slnko

cistko, St, 30. 05. 2012 - 09:32

:) ze zmena Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa ze moze byt maslova len nech je farebna a ze staci pre 50 ludi Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama