ja som ešte 4-poschodovú nerobila ale určite by som volila poradie,1.poschodie karamel,2.ovocné,3.parížske a 4.punčové. Predsa len parížska plnka je šlahačka čiže nieje taká pevná ako maslový krém no a na punčovú by som určite už nedávala žiadne poschodie.Je to štavnatá torta a neriskovala by som,aby sa mi vrchným poschodím stlačila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám pred sebou veľkú výzvu, nakoľko nie som cukrárka, ale napriek tomu som sa odhodlala upiecť moju prvú svadobnú tortu, pretože švagriná sa v júni vydáva a chce tortu len odo mňa...uuuuffffff....tak som začala riešiť, čo a ako...no keďže pečiem len pre nás doma a pre známych, väčšinou sú to malé tortičky a s veľkými nemám skúsenosť...najväčší problém mám s rozmermi - chcem robiť cca 15 kg tortu, 3 až 4 poschodovú a štvorcovú...ak bude mať viac na kilá, nie je problém, určite však nie menej ako tých 15 kg....
čo by ste mi odporučili, aké rozmery štvorcov, aby som sa vošla do tých kíl????? plnky budú také klasické, jedno poschodie parížske, druhé ovocné, tretie punčové a štvrté karamelové...