reklama

rozmery hranatej torty


reklama

Mám pred sebou veľkú výzvu, nakoľko nie som cukrárka, ale napriek tomu som sa odhodlala upiecť moju prvú svadobnú tortu, pretože švagriná sa v júni vydáva a chce tortu len odo mňa...uuuuffffff....tak som začala riešiť, čo a ako...no keďže pečiem len pre nás doma a pre známych, väčšinou sú to malé tortičky a s veľkými nemám skúsenosť...najväčší problém mám s rozmermi - chcem robiť cca 15 kg tortu, 3 až 4 poschodovú a štvorcovú...ak bude mať viac na kilá, nie je problém, určite však nie menej ako tých 15 kg....

čo by ste mi odporučili, aké rozmery štvorcov, aby som sa vošla do tých kíl????? plnky budú také klasické, jedno poschodie parížske, druhé ovocné, tretie punčové a štvrté karamelové...


reklama


reklama

veva, St, 06. 04. 2011 - 08:49

ja som ešte 4-poschodovú nerobila ale určite by som volila poradie,1.poschodie karamel,2.ovocné,3.parížske a 4.punčové. Predsa len parížska plnka je šlahačka čiže nieje taká pevná ako maslový krém no a na punčovú by som určite už nedávala žiadne poschodie.Je to štavnatá torta a neriskovala by som,aby sa mi vrchným poschodím stlačila.

zeronka,mňa z teba "ľapne"-čoho sa obávaš?máš krásne torty tak sa tej švagrinej nedivím Chichocem sa ja ti síce neporadím s veľkosťami-nemám skúsenosť,ale verím,že torta bude na Áno

Judit, St, 06. 04. 2011 - 09:03

Ja neviem, ale ja osobne by som dala na spodok urcite puncovu, pretoze by ten punc mohol pustat stavu na poschodie pod nou a rozpustat potah a je aj dost tazka. Potom mozes dat kludne ovocnu alebo karamelovu a na vrch by som dala parizsku plnku. To je moj nazor .... Urcite si ju vsak vystuz na kazdom poschodi a daj si jednu palicku aj cez celu tortu, aby sa ti pri prenasani neposubulo ziadne poschodie. Co sa tyka vahy, ja mam vzdy 3-poschodovu okolo 12kg.

veva, Št, 07. 04. 2011 - 07:24

judit punčovú naspodok??? Prekvapenie ja som raz robila,ale len dvojposchodovú a punčovú som dala naspodok,naštastie torta bola len pre nás,ale ked bola dlhšie na stole a potah zmäkol tak sa punčová torta tiažou tej hornej na bokoch vydula.

zeronka, St, 06. 04. 2011 - 10:04

jaaaj, žienky, dík za radu čo sa príchutí a ich poradia týka, ale nejaký nápad na rozmer??? neviete mi poradiť napr. v cm ako by mali tie štvorce nasledovať po sebe, aby to pekne vyzeralo a aby som dosiahla tých 15 kg??????? najhoršie je, že toto si ani nemôžem odskúšať doma, lebo upiecž 15 kg obra na skúšku je blbosť.....

ja som robila 32x32, 22x22 a cca. 14x14 a mala 14,5 kg. Kazde bolo 4 korpusy a 3x plnka

jajce (bez overenia), St, 06. 04. 2011 - 10:41

ja som robila len jednu štvorcovú - 3 poschodovú..... bez výzdoby vážila 15,5 kg a celá komplet + výzdoba - okolo 60 kvetov mala 17,5 kg. Každé poschodie malo 4 x piškótu a 3 x krém.
rozmery štvorcov boli: 32, 25, 18.... mám ju v katalógu na str. 10 (svadobná - ciklámenovo fialovo biele ružičky)

Itka, St, 06. 04. 2011 - 11:09

ja som robila ako malichová podobne-30,22 a 14 -tiež som mala každé poschodie 3x plnené ,na vrchu len pár kali a vážila 10kg-ale ja som tam mala šľahačkové plnky s fal.parížskou-takže tie šlahačkové boli isto ľahšie preto ten rozdiel váhy.čiže ešte jedno poschodie a máš takú váhu akú by si chcela

Itka, St, 06. 04. 2011 - 11:49

áno myskatoppo zo zeesanom ale na striedačku s pudingovými a fal.parížskym

Meggie, St, 06. 04. 2011 - 15:21

No tiež sa prikláňam k tomu, že spodný korpus má mať aspoň tých 32, teda ak Ti do rúry nevojde o niečo väčší. Ja by som musela vybiť sklo na dvierkach Chichocem sa A rozdiel medzi jednotlivými korpusmi minimálne 6-7cm. Tak tá torta určite bude mať 15 kg, Ja som robila páva, bol síce guľatý a poschodia plnené len dva razy, no mal cez 13kg.

zeronka, Pi, 10. 06. 2011 - 14:44

...takže, torta je hotová a pre tých, čo raz budú čítať túto diskusiu - rozmery torty boli: spodok bol obdlžnik 32x30, potom nasledovali štvorce 26x26, 20x20, 15x15. Spodok zeesan jogurt malina, potom čokoládová s parížskym krémom, potom pudingová s mandarínkami a nakoniec karamelová. Váha 18 kg!!!!

krásne dielo TlieskamTlieskamTlieskam prosím ťa kde sa dajú zohnať tie štrasové ozdoby? ÁnoÁnoÁno

zeronka, Ne, 08. 01. 2012 - 23:13

silvia11 - tie ozdoby som kupovala rôzne - tie pásy cez anglický ebay, a tie monogramy najskôr cez americký ebay, ale nakoniec meškali, tak cez jednu anglickú stránku www.parrisweddings.co.uk ...a bolo to dosť drahé, len tie monogramy vyšli aj s doručením okolo 50 EUR... ale zas, nič iné na tej torte nebolo... a vyzeralo to naozja nádherne, tá fotka to nevie presne zachytiť, naživo to bolo ešte krajšie...

Ahoj Zeronka, ja robím štvorce často a preto si myslím, že na 15 a viac kg si daj 32,26,20,14 - kilá budeš mať dodržané (32 má 4 pláty a 3x krém, ostatné 3 pláty a 2x krém) a budeš mať aj pekné a rovnomerné odstupy.

zeronka, Pi, 10. 06. 2011 - 16:15

no, ved skoro aj ja som mala tie isté rozmery, len mne nejde urobiť 32x32, ja nemám taký plech, tak som spodok nechala obdĺžnik... ale fakt zostáva, že na 15 kg a viac tortu musia byť min 4 poschodia a tieto rozmery, samozrejme plus mínus centimeter... a moju tortu som sem dala ako ukončenie diskusie, keď to raz bude niekto čítať, aby mal z toho dáky záver, keď bude hľadať, aké rozmery má mať torta takejto veľkosti....

Bože, ja blbá až teraz som si všimla dátum príspevku, prepáčte, ale Zeronka torta je fakt super.

Ahoj baby,potrebovala by som poradit tiez chcem robit tortu stvorec s rozmermi 32x32 len jedno poschodie len neviem kolko vajičok mam dat a zaroven aj ostatne suroviny moc dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama