
Lorna
Jednoduchý a rýchly nepečený dezert s mascarpone .
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | špaldová múka hladká |
250 | gramov | mascarpone |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Korpus priemer 24-26 cm:
Vyšľaháme bielky s cukrom dotuha, prišľaháme žĺtky a zľahka vmiešame stierkou preosiatu múku. Dáme do formy s papierom na pečenie na spodku, vrch zahladíme a upečieme pri 160 stupňoch.
Vychladnutý korpus vyklopíme, dobre pokropíme silným pressom zmiešaným s Amarettom a navrstvíme mascarpone krém pomocou cukrárskeho vrecúška. Vrch husto posypeme kakaom (ideálne Raw)
Krém:
Žĺtky s cukrom šľaháme nad parou, kým tam udržíme prst. Odstavíme a šľaháme, kým nevychladnú.. na nízkych otáčkach prišľaháme mascarpone, kým sa masa nespojí. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty