
Frommykitchendotcom | Cuketový koláč s čoko polevou
reklama
Užasný kokáčik kde by ste cuketu ani nespoznali
Ingrediencie
350 | gramov | cuketa |
200 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | hladká múka |
2 | kusy | vajce |
200 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Ganache: | ||
100 | gramov | tmavá čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Dokončenie: | ||
1 | kus | marhuľový džem |
Postup
Nastrúhame cuketu a necháme ju odstáť 15 min, aby pustila vodu, ktorú následne vytlačíme.
Zmiešame všetky sypké suroviny, následne pridáme vajcia, olej a vodu a nakoniec primiešame nastrúhané cukety.
Na plech dáme papier na pečenie, alebo ho vymastíme tukom a vysypeme múkou.
Pečieme na 180 C asi 20 min v plechu 30x20 cm.
Po upečení ešte teplý koláč natrieme džemom a polejeme tmavou čokoládou alebo ganache. Necháme stuhnúť a už nám nič nebráni v maškrtení.
Výnos
1 plech 30x20 cm
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.