Linecké pečivo s mandľami a špaldovou celozrnou múkou

Popis

Moje dve dcéry z histaminovou intoleranciou sa ich nevedia dojesť. Pre nich plním čučoriedkovým džemom. Úsmev

Linecké pečivo s mandľami a špaldovou celozrnou múkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

320gramovšpaldová celozrná múka
120gramovmleté mandle
120gramovpraskový cukor
250gramovmaslo
1kusvanilkový cukor
2kusyžltka

Inštrukcie

Maslo necháme zmäknúť. V robote hnetacími metličkami zmiešame suché ingrediencie, pridáme po častiach maslo a žltka, ešte chvíľu miešame. Na záver už len chvíľu ručne spojíme. Môžete všetko miesiť ručne. Dáme na hodinu do chladničky.

Po častiach odoberáme z cesta a vaľkáme na hrúbku cca 3 mm, treba poriadne podsypovať múkou z oboch strán. Vykrajujeme kolieska, polovicu s otvormi ...

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 8 -10 minút, alebo podľa skúsenosti so vojou rúrou. Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatavý nádych. 

Vychladnuté spájame džemom.Hambím sa

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

s mandľami som veruže ešte nerobila lineckéTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.