Popis
Moje dve dcéry z histaminovou intoleranciou sa ich nevedia dojesť. Pre nich plním čučoriedkovým džemom.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
320 | gramov | špaldová celozrná múka |
120 | gramov | mleté mandle |
120 | gramov | praskový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusy | žltka |
Inštrukcie
Maslo necháme zmäknúť. V robote hnetacími metličkami zmiešame suché ingrediencie, pridáme po častiach maslo a žltka, ešte chvíľu miešame. Na záver už len chvíľu ručne spojíme. Môžete všetko miesiť ručne. Dáme na hodinu do chladničky.
Po častiach odoberáme z cesta a vaľkáme na hrúbku cca 3 mm, treba poriadne podsypovať múkou z oboch strán. Vykrajujeme kolieska, polovicu s otvormi ...
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 8 -10 minút, alebo podľa skúsenosti so vojou rúrou. Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatavý nádych.
Vychladnuté spájame džemom.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 300x
Komentáre
s mandľami som veruže ešte nerobila linecké



