Krehké makrónky plné kokosu robené bez rozvaru s kokosovým krémom a pomarančovým lemonom.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 55 minút |
Čas varenia / pečenia | 14 minút |
Celkový čas | 1 hod, 9 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
50 | gramov | kokos |
120 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilková pasta bourbon |
1 | čajová lyžička | kukuričný škrob |
2 | kusy | bielok |
65 | gramov | kryštálový cukor |
potravinárska farba | ||
Pomarančový lemon: | ||
1 | kus | pomaranč |
60 | gramov | maslo |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce |
Kokosový krém: | ||
150 | gramov | biela čokoláda |
50 | gramov | smotana na šľahanie |
1 | polievková lyžica | voda |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | kokosová múčka |
Inštrukcie
Makrónky:
50 gramov kokosu pomelieme co najjemnejsie. Zmiesame so 120 g praskoveho cukru a spolu preosejeme do misky. Pridame za cajovu lyzicku bourbon vanilkovej pasty a jednu cajovu lyzicku kukuricneho skrobu.
V druhej miske si do tuha vyslahame dva bielky (izbovej teploty) s 65 g krystaloveho cukru a zafarbime potravinarskou farbou.
Sneh postupne pridavame do suchej zmesi a jemne stierkou miesame, aby sa nam tam nedostalo vela vzduchu. Znovu to najdolezitejsie, po par premiesaniach zdvihneme varesku a cesto z nej nechame liat. Vtedy je cesto spravne na makronky, ked nepada z varechy v kusoch, ani netecie ako voda. Ale musi sa liat a skladat ako pas stuhy, alebo lava.
Cesto nalejeme do sacku a nastriekame do makronkovej formy, alebo na papier na pecenie. Cesto musi minimalne pol hodinu schnut. Az vtedy pecieme, ked sa pri dotyku cesto neprilepi na prst. Tentokrat som piekla bez ventilatora , pri teplote 150 stupnov, 13, 14 minut v strede rury , na obratenom plechu.
Makronky nechat uplne vychladnut az potom ich mozno dat dole z plechu a naplnit.
Pomarancovy lemon:
Stava z jedneho pomaranca, 60 gramov masla, 100 gramov krystaloveho cukru, 1 vajicko. Vsetko okrem vajicka zmiesame a dame nad paru. Miesame, pokial sa nam zmes nespoji, opatrne primiesame cele vajicko a varime nad parou do zhustnutia. Nechame vychladnut
Krem z karamelizovaneho kokosu:
150 gramov bielej cokolady, zalejeme 50 ml horucou slahackovou smotanou a rozpustime. Medzitym si dame do panvice s dvojitym dnom za jednu polievkovu lyzicu vody, dve polievkove lyzice krystaloveho cukru. Cukor rozpustime. Do tekutej hmoty prisypeme 3 pol. Kokosovej mucky. Za neustaleho miesania, kokos jemne oprazime do hneda, pridame do rozpustenej cokolady a nechame trochu vychladnut.
Skladame, na stred jednej makronky dame tak pol cm lemonu a okolo nastriekame kokosovy krem, prikryjeme druhou makronkou.
Dobru chut.

Recepty:
- prečítané 1347x
- Pridať nový komentár