Kokosky

Pridal/a Primilka

Kokosky po ktorých sa len tak zapráši!

Kokosky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Snehové kopčeky
3kusybielko
210gramovkryštálový cukor
180gramovjemne strúhaný kokos
linecké cesto
115gramovhladka muka
35gramovpraskový cukor
1⁄2balíkvanilinovy cukor
70gramovmaslo/palmarín
1čajová lyžičkarum
 trochacitrónovej šťavy
cokoladovy krem
100gramovhorká čokoláda
1polievková lyžicamed
1polievková lyžicapraskový cukor
50gramovmaslo/helia
Dokončenie
 trocharíbezľový/višňový džem
 trochačokoládová poleva

Inštrukcie

Snehové kopčeky:

Bielka trocha vyšľaháme do peny, postupne pridávame počas šľahania  kryštálový cukor - nad parou potom došľaháme na tuhý lesklý sneh - ak je už cukor úplne rozpustený
a sneh drží (stojí) na šľahacej metličke, tak je to hotové. Odstavíme a šľaháme ďalej, kým hmota trochu nevychladne.

Zamiešame jemne strúhaný kokos, na plech dáme papier na pečenie a robíme naň z kokosovej hmoty kôpky. Ja si dávam hmotu do zdobiaceho sáčku, avšak nedávam naňho žiadnu zdobičku, len cez okrúhly otvor vytláčam na papier rovnaké kôpky o priemere 4 - 4,5 cm.
Pečieme v slabo vyhriatej rúre na 160 stupňoch (plynová rúra) asi 8 - 10 minút, potom rúru otvoríme a necháme sušiť ešte asi 15 minút pri 50 stupňoch.
Pečenie je potrebné sledovať, aby nám kokosky ostali pekné biele. Keď sú na dotyk rukou pevné a odlepia sa ľahko z papiera, sú upečené.

Linecké kolieska:

Ingrediencie zmiesime, vyvaľkáme na hrúbku 3 -4 mm a vykrajujeme z neho kolieska vo veľkosti kokosiek.

Pečieme ich na suchom plechu asi 10 minút pri 180 stupňoch (plynová rúra).

Čokoládový krém:

Horkú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, potom pridáme med a miešame do vychladnutia. Nakoniec pridáme práškový cukor, maslo (heliu) a vyšľaháme na hladký krém.
Môžeme však použiť hocijaký iný maslový krém, len pridáme doň rozpustenú čokoládu.

Dokončenie:

Na linecké kolieska nastriekame zdobičkou po obvode čokoládový krém, doprostriedka dáme
trocha ríbezľový alebo višňový džem, prilepíme kokosku, necháme zatuhnúť v chladničke, potom namáčame spodnú časť / linecké + plnku / do čokoládovej polevy.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)

Komentáre

mňam, hneď by som si dalaVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

úžasnééééééééééééé,aj naši ich majú radiVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceSrdceTlieskam

Moje najobľúbenejšie koláčiky Hambím sa ale zatiaľ mi ich vždy pečie len moja svokruška... Tak podľa tohto postupu to snáď skúsim už aj samaVyplazený jazyk

Tento recept mi moc nevyšiel bolo to málo bielok na toľko kokosu, a linecké kolieska  z 12 dg múky je málo, robila som z 25 dg aby to  vyšlo  ku kokoskám.

 

Tento recept mi moc nevyšiel bolo to málo bielok na toľko kokosu, a linecké kolieska  z 12 dg múky je málo, robila som z 25 dg aby to  vyšlo  ku kokoskám.

 

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.