Popis
Kokosky po ktorých sa len tak zapráši!

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Snehové kopčeky | ||
3 | kusy | bielko |
210 | gramov | kryštálový cukor |
180 | gramov | jemne strúhaný kokos |
linecké cesto | ||
115 | gramov | hladka muka |
35 | gramov | praskový cukor |
1⁄2 | balík | vanilinovy cukor |
70 | gramov | maslo/palmarín |
1 | čajová lyžička | rum |
trocha | citrónovej šťavy | |
cokoladovy krem | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
1 | polievková lyžica | med |
1 | polievková lyžica | praskový cukor |
50 | gramov | maslo/helia |
Dokončenie | ||
trocha | ríbezľový/višňový džem | |
trocha | čokoládová poleva |
Inštrukcie
Snehové kopčeky:
Bielka trocha vyšľaháme do peny, postupne pridávame počas šľahania kryštálový cukor - nad parou potom došľaháme na tuhý lesklý sneh - ak je už cukor úplne rozpustený
a sneh drží (stojí) na šľahacej metličke, tak je to hotové. Odstavíme a šľaháme ďalej, kým hmota trochu nevychladne.
Zamiešame jemne strúhaný kokos, na plech dáme papier na pečenie a robíme naň z kokosovej hmoty kôpky. Ja si dávam hmotu do zdobiaceho sáčku, avšak nedávam naňho žiadnu zdobičku, len cez okrúhly otvor vytláčam na papier rovnaké kôpky o priemere 4 - 4,5 cm.
Pečieme v slabo vyhriatej rúre na 160 stupňoch (plynová rúra) asi 8 - 10 minút, potom rúru otvoríme a necháme sušiť ešte asi 15 minút pri 50 stupňoch.
Pečenie je potrebné sledovať, aby nám kokosky ostali pekné biele. Keď sú na dotyk rukou pevné a odlepia sa ľahko z papiera, sú upečené.
Linecké kolieska:
Ingrediencie zmiesime, vyvaľkáme na hrúbku 3 -4 mm a vykrajujeme z neho kolieska vo veľkosti kokosiek.
Pečieme ich na suchom plechu asi 10 minút pri 180 stupňoch (plynová rúra).
Čokoládový krém:
Horkú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, potom pridáme med a miešame do vychladnutia. Nakoniec pridáme práškový cukor, maslo (heliu) a vyšľaháme na hladký krém.
Môžeme však použiť hocijaký iný maslový krém, len pridáme doň rozpustenú čokoládu.
Dokončenie:
Na linecké kolieska nastriekame zdobičkou po obvode čokoládový krém, doprostriedka dáme
trocha ríbezľový alebo višňový džem, prilepíme kokosku, necháme zatuhnúť v chladničke, potom namáčame spodnú časť / linecké + plnku / do čokoládovej polevy.
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 32225x
Komentáre
mňam, hneď by som si dala









úžasnééééééééééééé,aj naši ich majú radi













Moje najobľúbenejšie koláčiky
ale zatiaľ mi ich vždy pečie len moja svokruška... Tak podľa tohto postupu to snáď skúsim už aj sama
Tento recept mi moc nevyšiel bolo to málo bielok na toľko kokosu, a linecké kolieska z 12 dg múky je málo, robila som z 25 dg aby to vyšlo ku kokoskám.
Tento recept mi moc nevyšiel bolo to málo bielok na toľko kokosu, a linecké kolieska z 12 dg múky je málo, robila som z 25 dg aby to vyšlo ku kokoskám.