Kokosky

Pridal/a Primilka

Kokosky po ktorých sa len tak zapráši!

Kokosky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Snehové kopčeky:
3kusybielok
210gramovkryštálový cukor
180gramovkokos
linecké cesto
115gramovhladká múka
35gramovpráškový cukor
1⁄2balíkvanilkový cukor
70gramovmaslo
1čajová lyžičkarum
 trochacitrónová šťava
Čokoládový krém:
100gramovhorká čokoláda
1polievková lyžicamed
1polievková lyžicapráškový cukor
50gramovmaslo
Dokončenie:
 trocharíbezľový džem
 trochačokoládová poleva

Inštrukcie

Snehové kopčeky:

Bielka trocha vyšľaháme do peny, postupne pridávame počas šľahania  kryštálový cukor - nad parou potom došľaháme na tuhý lesklý sneh - ak je už cukor úplne rozpustený
a sneh drží (stojí) na šľahacej metličke, tak je to hotové. Odstavíme a šľaháme ďalej, kým hmota trochu nevychladne.

Zamiešame jemne strúhaný kokos, na plech dáme papier na pečenie a robíme naň z kokosovej hmoty kôpky. Ja si dávam hmotu do zdobiaceho sáčku, avšak nedávam naňho žiadnu zdobičku, len cez okrúhly otvor vytláčam na papier rovnaké kôpky o priemere 4 - 4,5 cm.
Pečieme v slabo vyhriatej rúre na 160 stupňoch (plynová rúra) asi 8 - 10 minút, potom rúru otvoríme a necháme sušiť ešte asi 15 minút pri 50 stupňoch.
Pečenie je potrebné sledovať, aby nám kokosky ostali pekné biele. Keď sú na dotyk rukou pevné a odlepia sa ľahko z papiera, sú upečené.

Linecké kolieska:

Ingrediencie zmiesime, vyvaľkáme na hrúbku 3 -4 mm a vykrajujeme z neho kolieska vo veľkosti kokosiek.

Pečieme ich na suchom plechu asi 10 minút pri 180 stupňoch (plynová rúra).

Čokoládový krém:

Horkú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, potom pridáme med a miešame do vychladnutia. Nakoniec pridáme práškový cukor, maslo (heliu) a vyšľaháme na hladký krém.
Môžeme však použiť hocijaký iný maslový krém, len pridáme doň rozpustenú čokoládu.

Dokončenie:

Na linecké kolieska nastriekame zdobičkou po obvode čokoládový krém, doprostriedka dáme
trocha ríbezľový alebo višňový džem, prilepíme kokosku, necháme zatuhnúť v chladničke, potom namáčame spodnú časť / linecké + plnku / do čokoládovej polevy.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.