reklama

Laskonky recept - vaha bielok

daka3 , 09. 12. 2012 - 17:02

reklama

Ahojte
hladala som hladala ale nenasla som recept na dobre laskonky, kde by bola vaha cukru urcena od vahy bielok.
Stalo sa mi totiz, ze mi ostalo vela bielok ale neviem z kolkych vajicok boli. Takze by som vas pekne poprosila, ci nemate niektora recept na lasonky kde sa vazia bielka a podla toho sa dava cukor.
Dakujem za ochotu Objímam Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

konopka, Ne, 09. 12. 2012 - 22:54

170 g bielkov vyšľahať dotuha s 200 g kryštálového cukru, kým sa vyšľahajú, uvar 150 g kryštálu s trochou vody na niť. Horúci sirup vlej za stáleho šľahania do bielkového snehu a všľahaj ešte 100 g práškového cukru. Potom už len zľahka vmiešaj 200 g kokosu, orechov alebo orieškov.. Laskonky treba piecť pri 120stupňoch asi 5 minút a potom stiahnuť teplotu na 100. Piecť dovtedy, kým nejdú samy z papiera. Pri orechových pozor, pália sa rýchlejšie ako kokosové, ak by ti nevadilo, že kokosové nebudú snehobiele, tak ani nemusíš teplotu znižovať. Plníš krémom aký máte radi: orieškový, kávový, čokoládový...
mám vyskúšané všera a dnes som urobila asi 300 kusov. DObrú chuť
Úsmev nech sa podarí

Pati, Po, 10. 12. 2012 - 20:06

Aj ja by som rada skúsila laskonky, ale neviem ako ich robíte, máte na tvar nejakú šablonu, alebo ako? Ďakujem!

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama