Jadran torta

Upečte si tortu plnú orechov. Recept s fotopostupom.

jadran torta

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 80g kryštálový cukor
  • 80g polohrubej muky
  • 20g kakaa
  • 2PL oleja
  • 1/2balíčka kypriaceho prášku do pečiva.

1. Krém:

  • 350 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • Zlatý klas
  • 2 žĺtky
  • 70g zomletých opražených lieskových orechov
  • 250g masla

2. Krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilínové cukre
  • stužovač šľahačky

Na zdobenie:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • lieskové orechy

Postup:

Vyšľaháme vajcia s cukrom a postupne pridáme ostatné suroviny. Upečieme korpus.

Z mlieka, cukru, pudingového prášku a žĺtkov uvaríme puding. Schladíme a všľaháme maslo a lieskové orechy.

Natrieme na korpus a na lieskovcový krém navrstvíme ušľahanú smotanu s vanilínovým cukrom a stužovačom, ozdobíme a vychladíme.

Jadran torta 1

Jadran torta 2

Jadran torta 3

Jadran torta 4

Jadran torta - foto postup

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.