recept na bolestníky- pankúšky
Pozrite si aj
Janka, ved Ti uz odpisali, ked si sa to prvykrat pytala. Nie je to, co hladas ?
Pozri aj
http://www.svp.sk/bah/media/hp/Hlas%20povodia%203-4%202006-web.pdf
a daj hladat bolestniky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka, u nás sa tieto pampúšky volajú "chrapne", ale stretla som sa už aj s názvom bolestníky. Posielam Ti dva recepty:
1/ Vyšľaháme 5 vajec, kus soli, 2 PL olej a pridáme 40 dkg hladkej múky. Vypracujeme vláčne cesto tak, aby sa nelepilo na prsty. Cesto rozdelíme na 5 bochníkov a každý bochník rozvaľkáme na kruh /ako na domáce rezance/. Kruh rozrežeme na štyri časti a v každej časti narobíme radielkom pásy tak, aby sme okraj nenarušili. Takto narezané štvrťky vyprážame v horúcej masti alebo oleji. Nádoba na vyplážanie musí byť hlboká a priemer cca 14 cm. Keby bol hrniec široký, nevytvorila by sa pekná ružica. Vypražené bolestníky necháme na servítke stiecť z masti a vychladnuté husto posypeme práškovým cukrom.
2/ 5 žĺtkov, 2 bielka, 3PL masla, 1 lyž.práškový cukor, 3 PL smotany, 1/2 kg hladkej múky, trocha soli a 2 PL rum. Cesto dobra vypracujeme, keď urobíme do neho prstom jamku, cesto sa musí vrátiť späť. Vypracované cesto rozdelíme na malé bochníčky cca 20 ks, a každý kus osobitne vyvaľkáme na tenko. V prostriedku narobíme radielkom rýhy a vyprážame ako pri prvom recepte.
Keď sa začne masť veľmi kpeniť, treba ju vymeniť.
Dúfam, že som pomohla, nech sa Ti vydaria.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé cukrárky veľmi pekne Vás prosím ak niektorá máte dobrý recept na pankúšky- bolestníky čo sa pečú pri narodení dieťaťa budte tak láskavá a napíšte ho.Neviem ho nikde nájsť.