reklama

GLYCERIN , BELOBA - MARCIPAN a MMF


reklama

Ahojte, prosim Vas o radu kto mate skusenosti s pridavanim GLYCERINU a BELOBY do MMF a marcipanu.Alebo je GLYCERIN zbytocne tam pridavat?
Neviem kolko do jednej davky-(cukrikov 175g+500gcukru) a kedy tam treba Glycerin a belobu pridat.Skusali ste to?
Belobu som citala ze treba rozrabat?
Zda sa mi ze MMF je citlive na pridavanie ostat.ingrediencii tak sa bojim aby som to nepokazila...,lebo som tu nasla ze sa hmota moze zacat trusit.
Marcipan je asi odolnejsi...
Vopred VAm velmi pekne dakujem za kazdy nazor a skusenost

Pozrite si aj


reklama


reklama

helene, Ut, 01. 06. 2010 - 14:44

Ja používam glycerín len ked si robím fondan.
Do MMF ho nedavam. Cukriky masmalow staci pokropit vodou a pridavam trochu rastlinneho oleja a necham rozpustit v mikrovlnke, cukor podla potreby cca 3/4 kg na 350 g balenie. Spracovat na doske a podsypavat pr. cukrom, kým sa prestane lepit . Vela Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam zdaru

adamira, Ut, 01. 06. 2010 - 15:50

dakujem pekne , ja som len chcela MMF ci sa neda vylepsit idem nim potahovat zlozity tvar
DAKUJEM

Sigetka, Ut, 01. 06. 2010 - 16:36

Čo to znamená vylepšiť? MMF keď ho urobíš je krásne vláčny, perfektne sa s ním robí, ja žiadny tuk nepoužívam, ale môže sa dať veľmi máličko rozpustenej cery alebo oleja (v recepte je na 175g marsmallow asi toľko cery ako lieskový oriešok, takže to je tak malé množstvo, že keď ho nedáš, ani to nezbadáš), a tuhosť hmoty dosiahneš pridávaním pr. cukru. Keď mám hmotu hotovú, pogúľam ju po rozsypanom solamyle, ešte trochu vyhladím, aby neostali hlboké záhyby a vaľkám na stole alebo na podložke podsypanej solamylom. Do MMF, ktorý sa robí z ružových cukríkov, ktoré sa umývajú, žiadnu belobu netreba, je krásny biely, aj keď sa to hneď na začiatku nezdá.

klara37, Ut, 01. 06. 2010 - 17:22

ja som tiez robila z MMF a nedavala som belobu a ani glycerin a bol krane biely ale mam taky problem neviem ci to nieje cerou ked som spravila ruzicky tak mi neuschli boli stale tvarovatelne aj torta ked som ju vybrala z chladnicky tak potahovka mekla neviete kde robim chybuSmútok ?Inak bola krasna ako ziva xixi.Torta Prosim o radu...

ja tu belobu pouzivam na ozdoby ked chcem aby boli bielucke som s nov velmi spokojna Úsmev Úsmev Úsmev

ahojte kocky chcem sa vas spytat ze kde kupujete glycerin a ak v lekarni tak ako to mam pytat.lebo som pozerala na internetovej lekarni a ukazuje mi len mydla a kremi a vody na plet tak neviem ako to mam pytat alebo pozret na nete dakujem vam velmi pekne za pomoc

marta02, St, 28. 11. 2012 - 21:13

mamana26 - glycerín sa kupuje v lekárni, ja som pýtala glycerín a bez problémov mi ho hneď išla pripraviť do fľaštičky a stál pár centov /potrebovala som len na jednu dávku poťahovky/, tak skús, určite ho kúpiš a nemusíš platiť poštovné cez internetové obchody

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama