reklama

Bezlepkový korpus zo Zlatým klasom


reklama

Ahojte baby!
Mám prosím niekto recept na korpus zo Zlatého klasu?Niekde tu som čítala, že múku nahradiť zlatym klasom -nebude to veľa?a postupovať ako pri piškóte...Vopred ďakujemMrkám Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

merlin, Po, 24. 05. 2010 - 20:12

mozes dat mamiesto zlateho klasu puding otker 5 vajec 5 lyzic cukru krystal vyslahat a potom pridas 2 balicky pudingu otker moze byt aj cokoladovy a na malu mocca lyzicku prasku do peciva len pol lyzicky a pecies v teplovz na180 c 10 minutMrkám Áno

Mirusia, Po, 24. 05. 2010 - 21:45

bežne robievam podľa receptu na bábovku(ak potrebujem piškot. cesto,alebo aj na tortu):3 zlate kl.,1/2 praš. do pečiva,1 dcl olej,2 dcl praš. cukor,4 vajcia.Oddelíme žltky od bielkov,žltky vymiešame s cukrom,vyšľahame sneh.Do žltkov striedavo pridávame klasy,sneh,prašok do pečiva a olejTorta Tlieskam

zlatat, Ut, 25. 05. 2010 - 11:34

Ja robím veľmi podobný, ibaže dávam 2 dl oleja a 4 zlaté klasy. Postup ako pri klasickej bábovke.

zlatat, So, 29. 05. 2010 - 15:58

Mirusia, práve pečiem tortu podľa tvojho receptu a musím povedať, že konečne je to, čo som hľadala Tlieskam ... nechápem, prečo som doteraz dávala 2 dl oleja a o 1 Zlatý klas naviac.
Ďakujem za receptík, odteraz robím len podľa teba. Cmuk. Bozkávam Bozkávam

erika43, Po, 24. 05. 2010 - 22:55

4Stanka4 tie dalšie diskusné témy Bezlepkový korpus.........kde niesú odpovede vymaž,nech to je prehľadnejšie.Chichocem sa Sú tam zbytočne až 5x.

annie.b, Po, 24. 05. 2010 - 23:13

ja som robila práve min. týždeň, ale orechový, 5 vajec vyšľahať s 150 g kr. cukru do peny, potom cca 2PL horúcej vody, vyšľahať ešte, 100 g orechov a 100 g gustinu s 1/2 PDP, (ale pozor, iba Dr. Oetker, aj pudingy a aj van. cukor ak budeš dávať) a dať upiecť, toto som mala na 30 cm okrúhlu, piekla som 4 krát

zlatat, Ut, 25. 05. 2010 - 11:35

toto množstvo si rozdelila na 4x, alebo toto množstvo je na 1 plát?

annie.b, Ut, 25. 05. 2010 - 12:34

nie, nedelila som to, 4 x som robila toto cesto, pekne to v rúre napuchlo, ale potom trochu kleslo, malo to po zrezaní nerovnosti povrchu asi 2 cm

zlatat, St, 26. 05. 2010 - 11:25

to sa aj mne dosť často stáva, že mi krásne napuche a potom klesne. Už som aj uvažovala, či by to nechcelo viac zlatého klasu.

annie.b, St, 26. 05. 2010 - 14:31

ale zlatka, to vôbec nevadilo, nebolo to zgrcnuté, bolo to fajnové, doma sa po odrezkoch len tak zaprášilo, 1 1/2 ročný syn chodil stále do misky, do prvého cesta som nedala PDP lebo som nemala Dr. Oetker a ani u nás v obchode nemali, tak to bolo aj také iné, veľmi jemné, ale tie ďalšie boli super a ani tam ten PDP nebolo cítiť

zlatat, St, 26. 05. 2010 - 17:02

tak skúsim tvoj recept ... ja furt dolaďujem a nejako nie som úplne spokojná. Raz sa mi vydaril fantastický, no zabudla som si ho napísať. Smútok a odvtedy sa neviem trafiť

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama