Ako na obdĺžbikovú tortu?
Pozrite si aj
Takové dorty - obdélníky - dělám z hlubokého plechu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a aký rozmer má ten hlboký plech, lebo aj my máme taký hlbší
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mám dva plechy - jeden je 25 x 35 cm a druhý 22 x 31 cm, používám je podle velikosti dortu. Na menší plech dělám korpusy z 8 vajec (dělám mramorované) a na větší plech potřebuju korpus z 11 vajec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež v hlbokom plechu, rozmery: 29x41 cm je vnútorný priemer.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som to upiekla na klasickom plechu a orezala... tie odrezky budu urcite sirsie, z nich by som potom "zlepila" jednu vrstvu torty... v nej to vidiet nebude a nebude ani odpad... Uz som robila tak, ze som na tortu nadpajala a bolo to v pohode, toto by bolo podobné...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz som práve robila futbalový dres a piekla som na klasickom veľkom plechu 3 piškóty, každá zo 4 vajíčok. Veľmi som neorezála. Plnila som 2x plus ovocie a máčala som každú piškótu - torta vážila 5kg.
Pozri si v albume medzi poslednými príspevkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim obdlznikove presne ako si napisala. v plechu upeciem korpus, prerezem na polovicku a naukladam na seba (naplnene). ziadny odpad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja urobim na plytky plech a potom iba skladam. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja urobim na plytky plech a potom iba skladam. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babuľky,
je to síce možno sprostá otázka, ale ako mám urobiť korpus na tortu v tvare obdlžnika? Kamarátovi mám pre jeho sestru robiť hokejový dres a ten má mať tvar oblžnika, no ja takú formu na pečenie nemám a iba také klasické plechy čo sa pečú doma koláče, tak som rozmýšľala že či by som nemohla urobiť ten obdlžnik z toho plechu ale tak, že si upečiem plát a prerežem na polovicu a preložím, môže to tak byť? Lebo mi to príde nejaké malé ale zase z celého plechu piecť mi príde torta až príliš veľká.
Ešte je tu možnosť, že by som si urobila šablónu a vyrezala niečo medzi ale potom by mi zvýšilo cesto/koláč, a to by mi bolo ľúto takto plytvať.
Čo myslíte vy?
Ďakujem za rady