reklama

Ako na to

MaťaC , 08. 09. 2010 - 19:21

reklama

Ahojte cukrové žienky a cukroví chalani. Potrebujem upiecť poschodové srdiečko pre dievčatko. Mám iba rafík, nie formu. Doteraz som dávala papier na pečenie, pretože mi cesto spodom vytekalo. No výsledok sa mi veľmi nepáčil. Nedalo by sa to upiecť iným trikom, aby mi cesto nevytieklo a aby okraje boli pekné. ĎakujemZlomené srdce Martina

Pozrite si aj


reklama


reklama

Dancul, St, 08. 09. 2010 - 19:30

jasom davala mastny papier a este som obalila formu zvonku alobalom a popritlacala okolo formy dufam ze si pochopilaÚsmev Úsmev Úsmev

zdenab., St, 08. 09. 2010 - 19:51

Martino,já balím ráfek do alobalu a nic nevyteče.Přes celý plech polož kus alobalu,(když mám velkou formu,položím 2 pásy přes sebe,aby se překrývaly)na to doprostřed polož ráfek a alobal pozvedej kolem ráfku a nahoře zatoč kolem okraje ráfku.Ten ráfek do toho alobalu jakoby zabalíš,takže máš alobal na dně a zvenku formy.Vymaž omegou a nalej těsto.Nevím,jestli je to srozumitelné,snad ano.Prvních 10 min peču na větší teplotu,aby se těsto peklo rychleji a nestačilo vytéct a pak ztlumím a peču pomalu.

Janka22, St, 08. 09. 2010 - 20:54

polozim na papier, zvonku alobal a este prvych 10 -15min dam trubu na 190-200 a potom stiahnem, vtedy vobec nevytecie

MaťaC, St, 08. 09. 2010 - 21:00

Mikinka, tú stránku mi nenašlo. Ďakujem Vám, bolo to zrozumiteľné. Už iba jednu otázku: cez ten alobal sa cesto upečie dobre?

masenka, St, 08. 09. 2010 - 22:18

ano upecie, cesto sa trosku nalepi na alobal ale ide to krasne stiahnut bez porusenia!

jajce (bez overenia), Št, 09. 09. 2010 - 06:37

pozri vo fotopostupoch, tam je postup, ako upiecť aby ti cesto nevytieklo.... ako zabaliť ráfik do alobalu....

MaťaC, Št, 09. 09. 2010 - 13:08

Ďakujem Vám všetkým, mimochodom dadka, tú stránku mi otvorilo, takže díkSlnko

MaťaC, Ut, 14. 09. 2010 - 20:45

Takže, po pár dňoch od vašej pomoci ohľadom rafikov som o niečo múdrejšie, pretože som to aj vyskúšala. Šlo to super. Cesto nevytieklo, upieklo sa dobre a hlavne rúra je čistá . Dík, ešte raz.
Tlieskam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama