Trochu pracnejší zákusok, ale všetkým chutil. :) Je mi jasné, že výživový poradca by nás asi nepochválil, ale občas treba zhrešiť:)

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Inštrukcie
Cesto: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, trošku oleja, 2 PL kakaa
Plnka: 6 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 200 g Nutely, 18 dkg kryštálového cukru, 15 dkg masla
Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka, 2 práškové šľahačky
BB keksy
Postup:
Deň vopred si pripravíme základ na karamelovú šľahačku. Zo 4 PL kryštálového cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme horúcim mliekom a varíme kým sa karamel nerozpustí. Zmes necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Na druhý deň pridáme do studenej karamelovej zmesi 2 práškové šľahačky a vyšľaháme do hustej konzistencie.
Cesto pripravíme z piatich bielkov, ktoré vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtky, kakao, olej a nakoniec zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Pečieme na 180 st.
Z mlieka cukru a Zlatého klasu uvaríme puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame Nutelu a necháme vychladnúť. Do studeného pudingu s Nutelou vmiešame maslo.
Na upečené cesto natrieme polovicu plnky, na ňu poukladáme BB keksy, tie natrieme druhú polovicu plnky, na záver potrieme šľahačkou. Hotový koláč posypeme postrúhanou čokoládou.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 15418x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (2)