
Nielen na tieto horúce dni..
150 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vajce |
60 | millilitrov | mlieko |
100 | millilitrov | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
500 | gramov | tvaroh jemný |
400 | gramov | šľahačková smotana |
80 | gramov | maslo |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kyslá smotana | |
1 | čokoláda na varenie | |
maliny | ||
šťava z kompótu |
Korpus:
Žĺtka si vymiešame s cukrom do peny. Po lyžiciach pridávame vlažné mlieko. Po vymiešaní pridáme múku s práškom do pečiva, olej a nakoniec sneh z bielkov. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer formy- 23 cm) a dáme piecť. Pečieme približne na 180 stupňov.
Plnka:
Maslo vymiešame s cukrom. Potom postupne pridáme tvaroh, aby neboli hrudky a vyšľahanú šľahačku.
Poleva:
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a hneď primiešame pochúťkovú smotanu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.