silikonova podložka a karamel
Pozrite si aj
noo neviem na aku teplotu je takto stavana podlozka ale mne sa stalo ze som nechtial o nu oprela horucu pokrievku a na tom mieste mi praskla..kupila som si novu, povodnu som mala taperware
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzuska, karamel bude mat takú teplotu, akú mu ty dovolíš.
Netuším, či budeš robit lízanky z izomatu kuk: http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/suroviny-na-pracu-s-karamelom/, alebo si upališ karamel z cukru.
Silik. podložku môžeš použit, ale podlož ju kuk: http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/zulovy-kamen-30x305cm/, ak nemáš použi plech na pečenie, niečo čo bude chladit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ja som robila z karamelu kvety na drevenej doske...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ono závisi jakú máš silikonovú podložku na cukor sa používajú pevnejšíe tie tenké aj ked teplotu vydržia tak sa vlnia, pod podložku si musíš niečo podložiť najlepšie kameň ale dá sa aj plech . ak nechceš aby sa ti povrch lepil postriekaj ho garlexom a servitkou utri prebytok. neviem z jakého materialu budeš robiť ale kryštákový cukor sa roztapa pri teplote cca 135 °C a karamelitovať začína nad 150 °C.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poradte mi prosim, ako amaterke. Chcela by som spravit detom do skolky lizanky z karamelu, potrebujem urobit viac kusov a nemam sancu pod kazde zvlast vytvarat neprilnavy povrch, (napr. vytierat maslom / a ani neviem, ci by mi maslo nebolo potom na tom karamele, ked to stuhne vidiet), preto som chcela skusit vyliat to na silikonnovu podlozku na valkanie , nechat stuhnut a potom dat dole. Vraj to vydrzi do 240 st. C, ale predsa len- neviem kolko ma stupnov karamel a ci si neznicim podlozku. dakujem!!!