Smotanovo - ovocné kocky

Popis

Fantastické smotanové kocky s jahodovým krémom a ovocným stredom.

Smotanovo - ovocné kocky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
5kusyvajcia
5polievkové lyžicekryštálový cukor
5polievkové lyžicepolohruba muka
1⁄2deciliterolej
1⁄2deciliterhorúca voda
1⁄2balíkprášok do pečiva
Ovocná zmes
1kilogrammrazené jahody (kľudne černice, ríbezle, čo máte)
2decilitrevoda
2balíkyželatína jemne mletá na stuhnutie krémov, kľudne poižite plátkovú a chodte podla návodu
  cukor a citronová šťava podľa chuti
Ružová zmes
2decilitreovocnej zmesy (menej alebo viac, podľa farby a chuti)
1litersmotana na šľahanie (ja používam rastlinnú nesladenú)
400gramovksylá smotana pilos 18 percentná
  cukor podľa chuti
Na poliatie
2balíkytortové želé žlté
2balíkytortove žele červene
  kyselkavý džem na potretie

Inštrukcie

Plech má 45x35.Keď robíte na menšom plechu, spravte piškótu len zo štyroch vajec, tak isto dajte menej smotany do náplne, kľudne aj menej ovocia.

Cesto:

Kľudne si urobte piškótu na akú ste zvyknutí, ja robím túto:

Vajcia vyšľahám s cukrom do bledej peny, zašľahám horúcu vodu a olej, ak dávate prášok dopečiva, najprvho rozmiešame v múke a primiešame do vaječnej zmesy - už nešľaháme lebo nám pena/vaječná zmes, padne.

Plech vytriem olejom a vysypem polohrubou múkou, dám piecť na 200 stupňov asi na 15-20 minút.Nechám vychladnúť. Potriem džemom.

Ovocná zmes:

Ovocie zalejem vodou a nechám rozvariť, ja som mala jahody a černice.Keď je ovocie rozvarené, rozmixujeme ho, ak nechcete žiadne zrniečka, zmes precedte cez huste sito.Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.Odoberieme asi dva deci na ružovú zmes a necháme chladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu (nechať napučať vo vode, zahriať), potom do hotovej želatíny dáme naberačku už rozvareného ovocia, zamiešame a prilejeme k zvyšku ovocia.Necháme v hrnci tuhnúť.

Smotanovo ovocná náplň:

Zo smotany na šľahanie odoberieme necelé jedno deci na neskôr.

Smotanu na šľahanie (9deci) vyšľaháme do polotuha, prišľahávame dva deci vychladenej ovocnej zmesy a na koniec pridáme kyslú smotanu. Dochutíme cukrom ak treba. Ja som dala zarovnanú polievkovú lyžicu.

Na poliatie:

Keby som mala cukrárenské želé extra silné, použijem toho dva balíky.Ale som nemala...

Tak som si pripravila tortové želé podľa návodu (jedno je na 250ml tekutiny, preto až 4)Vďaka tomu že som robila ryhy, bolo treba až liter želatíny.

Vychladnutú piškótu natrieme džemom, dáme polovičku ružovej zmesy, necháme asi hodinku v chlade zavädnúť, vylejeme na to ovocnú zmes vychladnutú a necháme zatuhnúť.

To necelé jedno deci smotany čo sme si odložili, teraz nelejeme do ružovej zmesy a prešľaháme jemne aby nám zredla.Keď dlhšie stojí rastlinná šľahačka, veľmi stuhne, takto ju znova napravíme aby sa nám dala zmes pekne natrieť."Oživenú" druhú polku ružovej zmesy dáme na zatuhnutú ovocnú zmes a zahladíme.Necháme zatuhnúť.

Alebo je riešenie vyšľahať ružovú zmes na dvakrát ale ja sa s tým nepáramChichocem sa

Ak chceme taký povrch ako na obrázku, spravíme si na zákusku ryhy (nemám to zubadlo na to, takže som to robila vidličkou veľkou na obracenie rezňovChichocem sa), môžete si vyrobiť ryhovadlo aj z kartonu z mlieka, stačí povystrihovať zuby.

Želatínu pripravíme podľa návodu, a som dávala najprv červenú striekačkou do rýh a potom tenulinká vrstva vyšla na celý povrch a zaliala som žltouHambím saale to len preto že som nemala 4 červené želéChichocem sakeby som mala, dáme všetky červené.

Po stuhnutí krájame.

Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.