
Svieža chuť obľúbeného cheesecak s lesným ovocím a bielou čokoládou.
500 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | tvaroh jemný |
1 | polievková lyžica | kyslá smotana 16% |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | Gustin |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
šťava z polovice citróna | ||
1 | kus | biela čokoláda |
3⁄4 | hrnček | mrazená lesná zmes |
150 | gramov | maslové sušienky |
50 | gramov | maslo |
Keksíkový korpus:
V mixéri rozmixujeme sušienky, pridáme roztopené maslo a premiešame. Na dno formy dáme papier na pečenie a sušienky pritlačíme na spodok a po krajoch formy. Dáme piecť na 5min. 180 stupňov celzia.
Krém:
Ovocie (prevarené) rozmixujeme v mixéri. Mascarpone, tvaroh, smotanu rozmiešame a pridáme do toho prepasírovanú ovocnú zmes (len do polovice ak chcete ma dvojfarebný) a cukor. Premiešame, prišľaháme do krému vajíčko a škrob.
Potom na korpus nalejeme zmes. Dáme piecť na cca 50min. 170 stupňov. Na dno rúry vložíme plech s vodou. Keď boky cheesecake u začínajú trochu hnednúť a v strede je ešte trochu trasľavý, tak je koláč hotový, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami. Po vychladnutí ešte stuhne. Následne dáme do chladničky.
Po odčasovaní min. 6 hodín som roztopila bielu čokoládu a zmiešala od oka s trochou uvareného ovocného pyré a natrela som ganache na cheesecake. Dozdobíme podľa fantázie, Aróniami, Jahodami, Malinami v čoko od Mixit.sk
Dobrú chuť!
Recept je upravený od predajného, preto ho zvládne naozaj každý.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.