reklama

Ovocný cheesecake s ganache z bielej čokolády

Pridal/a Maria Rosiera dňa 06. 01. 2021 - 09:27 - Recepty Maria Rosiera
Ovocný cheesecake s ganache z bielej čokolády, Recepty na torty, Maria Rosiera

reklama

Svieža chuť obľúbeného cheesecak s lesným ovocím a bielou čokoládou.

Ingrediencie
500 gramov mascarpone
250 gramov tvaroh jemný
1 polievková lyžica kyslá smotana 16%
1 kus vajce
2 polievkové lyžice Gustin
3 polievkové lyžice trstinový cukor
  šťava z polovice citróna
1 kus biela čokoláda
3⁄4 hrnček mrazená lesná zmes
150 gramov maslové sušienky
50 gramov maslo
Postup

Keksíkový korpus:

V mixéri rozmixujeme sušienky, pridáme roztopené maslo a premiešame. Na dno formy dáme papier na pečenie a sušienky pritlačíme na spodok a po krajoch formy. Dáme piecť na 5min. 180 stupňov celzia.

Krém: 

Ovocie (prevarené) rozmixujeme v mixéri. Mascarpone, tvaroh, smotanu rozmiešame a pridáme do toho prepasírovanú ovocnú zmes (len do polovice ak chcete ma dvojfarebný) a cukor. Premiešame, prišľaháme do krému vajíčko a škrob.

Potom na korpus nalejeme zmes. Dáme piecť na cca 50min. 170 stupňov. Na dno rúry vložíme plech s vodou. Keď boky cheesecake u začínajú trochu hnednúť a v strede je ešte trochu trasľavý, tak je koláč hotový, necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami. Po vychladnutí ešte stuhne. Následne dáme do chladničky.

Po odčasovaní min. 6 hodín som roztopila bielu čokoládu a zmiešala od oka s trochou uvareného ovocného pyré a natrela som ganache na cheesecake. Dozdobíme podľa fantázie, Aróniami, Jahodami, Malinami v čoko od Mixit.sk

Dobrú chuť!

Doplňujúce poznámky

Recept je upravený od predajného, preto ho zvládne naozaj každý.

Doplňujúce obrázky
Ovocný cheesecake s ganache z bielej čokolády, Recepty na torty, Maria Rosiera, 1
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama