
Recept na zdravú bábovku ale ja som do nej pridala čokoládu a brusnice.
Ingrediencie
3 | hrnčeky | mleté ovsené vločky |
1 | hrnček | hnedý cukor |
300 | gramov | jogurt |
3 | kusy | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | tmavý karob |
brusnice sušené | ||
trocha | nasekaná čokoláda 70% |
Postup
Žĺtka si oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme na hustý sneh.
Ovsené vločky (špaldové, bezlepkové,...) pomelieme na múku.
Žĺtka vymiešame s cukrom, kľudne dajte aj menej. Postupne pridávame do vymiešaných žĺtok ovsené vločky zmiešané s práškom do pečiva a karobom na striedačku s jogurtom. Nakoniec opatrne primiešame sneh.
Formu na bábovku môžeme vystriekať carlex sprejom alebo vymastiť maslom a vysypať múkou.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov, dáme dnu bábovku a stiahneme na 180 stupňov. Pečieme asi 35-40 minút.
Upečenú bábovku môžeme poliať slaným karamelom.
Slaný karamel:
100 gram kryštálového cukru necháme skaramelizovať na panvici, pridáme 100 gram masla a 80ml smotany na šľahanie.Karamel nám stvrdne ale na miernom ohni ho miešame kým sa opäť nerozpustí.Keď je rozpustený, odstavíme a pridáme pol čajovej lyžičky soli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.