
sedita321321
Tradičný francúzsky koláč s čerstvými sladkými slivkami. Variant "čerešňového clafoutis". Koláč podobný bublanine, ovocie však nekladieme na povrch cesta, ale najprv naukladáme na dno formy a cestom následne zalejeme. Cesto je podobné palacinkovému.
300 | millilitrov | mlieko |
120 | gramov | hladká múka |
3 | kusy | vajce |
trocha | práškový cukor | |
štipka | soľ | |
štipka | škorica mletá | |
1 | kus | vanilkový struk |
1 | polievková lyžica | maslo |
400 | gramov | slivky |
trocha | rumová aróma |
Rúru predhrejeme na 180 °C. Okrúhly plech s vlnitým okrajom o priemere 28 cm vymastíme maslom.
Sladké slivky umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na štvrtinky, pokvapkáme rumovou arómou, zľahka premiešame a necháme odstáť.
Múku preosejeme a zmiešame so štipkou škorice a soli.
Vajcia pridáme do vlažného mlieka spolu s lyžicou rozpusteného masla, cukrom, dreňou z vanilkového struku a rozšľaháme metličkou.
Do mliečnej zmesi postupne pridáme múku s ostatnými ingredienciami a znovu metličkou prešľaháme na stredne riedke cesto, podobné palacinkovému.
Arómou ochutené nakrájané slivky poukladáme na pripravený vymastený plech a zalejeme cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút.
Hotový vychladnutý koláč po okraji formy posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Dobrú chuť!

sedita321321

sedita321321
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty