Francúzsky slivkový koláč

Popis

Tradičný francúzsky koláč s čerstvými sladkými slivkami. Variant "čerešňového clafoutis". Koláč podobný bublanine, ovocie však nekladieme na povrch cesta, ale najprv naukladáme na dno formy a cestom následne zalejeme. Cesto je podobné palacinkovému.

 

Francúzsky slivkový koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

300millilitrovmlieko
120gramovmúka hladká pšeničná
3kusyvajce
 trochacukor práškový podľa chuti
 štipkasoľ
 štipkaškorica mletá
1kusstruk vanilkový - dreň
1polievková lyžicarozpustené maslo
400gramovčerstvé zrelé slivky
 trochaaróma rumová

Inštrukcie

Rúru predhrejeme na 180 °C. Okrúhly plech s vlnitým okrajom o priemere 28 cm vymastíme maslom.

Sladké slivky umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na štvrtinky, pokvapkáme rumovou arómou, zľahka premiešame a necháme odstáť.

Múku preosejeme a zmiešame so štipkou škorice a soli.

Vajcia pridáme do vlažného mlieka spolu s rozpusteným maslom, cukrom, dreňou z vanilkového struku a rozšľaháme metličkou.

Do mliečnej zmesi postupne pridáme múku s ostatnými ingredienciami a znovu metličkou prešľaháme na stredne riedke cesto, podobné palacinkovému.

Arómou ochutené nakrájané slivky poukladáme na pripravený vymastený plech a zalejeme cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút.

Hotový vychladnutý koláč po okraji formy posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Dobrú chuť!

Francúzsky slivkový koláč - recept postup 1
Francúzsky slivkový koláč - recept postup 2

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.5
Priemer: 3.5 (2 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.