
Moje dve dcéry z histaminovou intoleranciou sa ich nevedia dojesť. Pre nich plním čučoriedkovým džemom.
320 | gramov | špaldová múka celozrnná |
120 | gramov | mleté mandle |
120 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
Maslo necháme zmäknúť. V robote hnetacími metličkami zmiešame suché ingrediencie, pridáme po častiach maslo a žltka, ešte chvíľu miešame. Na záver už len chvíľu ručne spojíme. Môžete všetko miesiť ručne. Dáme na hodinu do chladničky.
Po častiach odoberáme z cesta a vaľkáme na hrúbku cca 3 mm, treba poriadne podsypovať múkou z oboch strán. Vykrajujeme kolieska, polovicu s otvormi ...
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 8 -10 minút, alebo podľa skúsenosti so vojou rúrou. Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatavý nádych.
Vychladnuté spájame džemom.
s mandľami som veruže ešte nerobila linecké



